Aktuális, Belpolitika

Romániában egyre kevesebben kérnek a kísérleti oltásból, a kormány a vakcinák egy részének eladását fontolgatja: „Inkább eladjuk, minthogy lejárjanak s tűzbe vessük”

„Inkább eladjuk, minthogy lejárjanak s tűzbe vessük”.- nyilatkozta egy bukaresti „oltásügyi” illetékes a Digi24 hírtelevíziónak. A valóság az, hogy a Romániában is a papírforma, azaz az előre megírt globalista forgatókönyv alapján dübörög az oltáskampány, azonban egyre kevesebben adatják be maguknak a kísérleti covid  vakcinát, mely rovására máris több halálesetet és súlyos mellékhatást jegyezhetnek.

A bukaresti kormány egy olyan jogszabályi keret előkészítésén dolgozik, amely lehetővé teszi a Romániába érkező AstraZeneca koronavírus elleni oltások értékesítését, miután egyértelmű, hogy a lakosság részéről nem mutatkozik ezekre igény, ráadásul a népszerű vakcinákból egyre nagyobb szállítmányok érkeznek.

Valeriu Gheorghiţă, a romániai oltási kampányt koordináló bizottság vezetője ezt azzal magyarázta, hogy akkora a kínálat és a vakcina készlet Romániában, hogy az emberek válogathatnak s az AstraZeneca oltástól tartanak a legtöbben leginkább.

Arról is szó esett, hogy Románia, a fel nem használt kísérleti vakcinákat esetleg odaadományozza azoknak a „szegény országoknak” ahol a kormányok nem tudtak  elegendőt beszerezni.

Summa summarum, érdekes epizód ez, amikor a Romániában a kutyának sem kellő kísérleti injekciókkal a román covid-kormány bizniszelni vagy jótékonykodni akar.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile