Aktuális, Belpolitika

Romániában is jóváhagyták az 5G hálózatok kiépítésére vonatkozó tervezetet – egyetlen képviselő, a Bihar megyei Mihai Lasca szavazott NEM-el az 5G bevezetésére

A bukaresti szenátus jogi, gazdasági, védelmi és kommunikációs bizottsága pénteken, június 4-én  együttes ülésen, módosítások hozzáadásával, kedvezően véleményezte a nemzeti érdekű információs és kommunikációs infrastruktúrákkal kapcsolatos intézkedésekről és az 5G hálózatok megvalósításának feltételeiről szóló törvénytervezetet.

A román parlament képviselői közül egyetlen parlamenti képviselő szavazott NEM-el az 5G bevezetése ellen , a Bihar megyei független képviselő, Mihai Lasca, aki vállalta, hogy szembemegy az árral és aggályát fejezte ki amiatt, hogy az 5G technológia bevezetésével fokozott veszélynek teszik ki az embereket Romániában is.

 

Egy képviselő akadt az egész román Parlamentben, a Bihar megyei független MIHAI LASCA, aki szembemenve a globalista árral , NEM-el szavazott az 5G technológia bevezetésére.

Az 5G  törvény célja, mint ez a hivatalos közleményekből kiderült hogy intézkedéseket fogadjon el a nemzeti érdekű információs és kommunikációs infrastruktúrákban, valamint az 5G hálózatokban használt technológiák, berendezések és szoftverek gyártóinak engedélyezésére vonatkozóan, amelyek a nemzetbiztonsági kockázatok és fenyegetések megelőzését és elhárítását szolgálják. Iulia Scântei kifejtette, a jogszabály révén „képesek leszünk a legmagasabb szintű technológiák alkalmazására’, és a törvény hatásai az egész társadalom minden területét érintik majd, beleértve a nemzetbiztonsággal és a védelemmel kapcsolatos területeket is”.

Az 5G bevezetését a világtörténelem legostobább ötletének nevezte dr. Martin L. Pall biokémikus, a Washington Állami Egyetem professzor emeritusa nemrég publikált könyvében, amelyben a technológia káros hatásaira hívta fel a figyelmet. A vezeték nélküli sugárzás egészségügyi kockázatai évek óta ismertek a tudósok körében, mára számos kutatás bizonyítja ezek létezését.

 

 

Az Európai Bizottság mégis több tízmillió új antenna érdemi biztonsági tesztelés nélküli létrehozását tervezi, hogy 2025-ig teljes 5G-lefedettséget érjen el a kontinensen. Ha ez bekövetkezik, nem lesz menekvés az ártalmas következmények elől. A hamburgerevést, a cigarettafüstöt vagy az alkoholfogyasztást el tudjuk kerülni, de az elektroszmog mindent el fog árasztani. Soroljuk, mit érdemes tudnod róla.

Mielőtt Edison hivatalosan feltalálta az izzólámpát, nagyon kevés elektromágneses sugárzás volt a környezetben. Ez azóta a sokszorosára növekedett, hiszen a különböző elektronikus készülékek ontják magukból a sugárzást. „Egy olyan káros technológiát teremtettünk, amelynek irányítása már rég kicsúszott a kezünk közül” – vallja dr. Martin Blank, a Columbia Egyetem sejtbiológus professzora, aki az elsők között bírálta az 5G bevezetésének tervét. Szerinte a vezeték nélküli antennák által kibocsátott mikrohullámok egész egyszerűen roncsolják az emberi sejteket, és idő előtti halálhoz vezetnek.

Az Environmental Health Trust nevű egészségügyi szervezet adatai szerint már aligha férhet kétség ahhoz, hogy a túlzott mértékű mobilhasználat, a vezeték nélküli routerek és a mobilhálózati bázisállomások közelsége negatív neuropszichiátriai tünetek kialakulásához vezet. Az akadémiai közösség által elfogadott, tudományos szaklapokban megjelenő tanulmányok sora bizonyította az elektromágneses mező egészségkárosító hatásait, köztük az alábbiakat:

 

daganatos megbetegedések megemelkedett valószínűsége

depresszió megnövekedett kockázata

álmatlanság, kimerültség, ingerlékenység

termékenység csökkenése, spermiumok károsodása

megváltozott agyi fejlődés

hormonális zavarok

fejfájás, szédülés, figyelmi és koncentrációs zavarok

Az elektromágneses mezőket az Egészségügyi Világszervezet már 2011-ben potenciálisan karcinogénnek nyilvánította, egy 2018-as patkánykísérlet pedig úgy tűnik, igazolja ezt a feltételezést, bár vannak olyan intézmények is, amelyek az eredmények inkonzisztenciájára hívják fel a figyelmet. Ráadásul a gyerekek folyamatban lévő testi fejlődésére még veszélyesebb lehet ez a technológia, amelynek pontos hatásmechanizmusairól mindmáig keveset tudunk. Ezek miatt a megfontolások miatt az elmúlt időszakban több mint 200 világhírű orvos és tudós adott ki közleményeket, amelyekben a további antennák építésének szüneteltetését kérik – mindeddig eredménytelenül.

 

 

Rendkívül aggályos, hogy a vezeték nélküli technológia hosszú távú testi-lelki következményeinek tesztelése valójában sohasem történt meg. Úgy tűnik, az 5G bevezetését sem fogja semmilyen komolyabb biztonsági vizsgálat megelőzni. Ez pedig még azok szerint is komoly hiba, akik meg vannak győződve az újgenerációs mobilszolgáltatások biztonságosságáról, az ő álláspontjukról itt olvashatsz. Az 5G ráadásul nem helyettesíteni fogja a 3, illetve 4G-t a már meglévő apparátus segítségével, hanem tömérdek új antenna fog épülni, ami tovább fogja növelni az eletroszmog mértékét.

Az 5G-szolgáltatások Európa-szerte teljes lefedettségéhez több millió új antennára, illetve számos kommunikációs toronyra van még szükség. Nem véletlen, hogy a tornyok közelébe eső ingatlanok ára 20 százalékkal csökkent az utóbbi években. Ezek nemcsak ritkán lakott területeken fognak felépülni, hanem az állampolgárok közvetlen szomszédságában, a munkahelyeiken, az otthonaikban. A tervek szerint utcai lámpákon, szeméttárolókban, buszmegállókban és az épületek falán is lesznek antennák. A központi akarat és a nagyhatalmi érdekek miatt úgy tűnik, az embereknek semmilyen beleszólásuk nem lesz ebbe a folyamatba. Lehet, hogy a háztartási gépeink össze lesznek kötve egy szuper hálózat segítségével, de az is biztos, hogy eddig nem látott mennyiségű sugárzásnak leszünk kitéve nap mint nap.

Már ma is sok mindent megtehetsz azért, hogy kevesebb sugárzás érjen: érdemes például lefekvés előtt minden kütyüt áramtalanítani, a mobilodat repülő üzemmódba kapcsolni. A legtöbb elektromos berendezés közvetlen közelében tapasztalható sugárzás. Igyekezz úgy alakítani a tárgyi környezetedet, hogy egy méternél távolabb legyél a működő hűtőszekrényről, mikrohullámú sütőtől stb…! Mérsékeld az elektromos berendezések használatát, különösen a vezeték nélküli kütyükét. A mobiltelefonodhoz pedig érdemes fülhallgatót vagy kihangosítót használni, hogy a készülék távolabb legyen a fejedtől. Ha bevezetik az 5G-t, az elektroszmog fokozódása miatt érdemes lesz kísérletezni a sugárzást árnyékoló ruhák és ágynemű beszerzésével, valamint olyan falfestéket használni, ami tompítja a sugárzást. Ebben az esetben lényeges a mobilokat kinn hagyni, mert a rádiós eszköz rendszerint automatikusan erősebb adásúra állítja magát, ha gyengül a vétel, ami a kívánt hatás ellenében hathat.

( Forrás: Agerpres/divany.hu)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile