Aktuális, Külpolitika

Sodoma támadása? : „Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban”- óriási vita az EU-ban a „pedofiltörvényről”

Heves vita volt a csütörtök este elkezdődött az uniós csúcson az „eltérített” magyar pedofiltörvényről. Mark Rutte holland kormányfő mellett a portugál miniszterelnök, Antonio Costa is azzal érvelt, Magyarországnak nincs helye az unióban, ha nem tiszteli a közös értékeket. A vitában az összes EU-tagállam szót kért – számolt be a Euronews.

Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban – ezzel a mondattal adta meg az alaphangot a csütörtök esti brüsszeli vita előtt Mark Rutte holland kormányfő egy tévécsatornának nyilatkozva. Rutte azzal érvelt, hogy a diszkriminatív magyar törvény ellentétes az unió értékeivel. Ezért, ahogy fogalmazott, térdre kell kényszeríteni az ügyben Magyarországot.

“A cél az, hogy térdre kényszerítsük Magyarországot ebben az ügyben. Meg kell érteniük, hogy az uniós tagság a közös értékek közösségét is jelenti” – mondta a holland miniszterelnök, Mark Rutte. Az ülésen a portugál miniszterelnök is azt mondta, Magyarországnak el kellene gondolkodnia azon, hogy a tagság helyett csak gazdasági együttműködést válassza. Erről az Irish Times újságírója számolt be a Twitteren.

A homoszexualitását nyíltan vállaló luxemburgi miniszterelnök is harcba szállt a magyar jogszabály ellen. Xavier Bettel szerint fiatalokat sodorhat veszélybe az, ha nem beszélhetnek nyíltan a másságukról.

“Nagyon sok fiatal követ el öngyilkosságot azért, mert nem tudja elfogadni önmagát olyannak, amilyen, amiért nem normálisnak tartják őket, amiért veszélyesnek tartják őket. Közben nem veszik észre, hogy a homoszexualitás nem választás kérdése, az intolerancia viszont egy választás. Én ma nem leszek toleráns az intoleranciával szemben, és harcolni fogok.”- mondta Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök.

 

Forrás: MTI

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile