Aktuális, Magazin

Sok angolt jobban érdekel kedvenc szappanoperája, mint a királyi család és Fülöp halála

A p(l)andémiára hivatkozva elég furcsa forgatókönyv szerint temetik el Fülöp herceget. A hivatalos közlemények a járványt nevezik meg fő oknak, azonban, ha jobban belebogarászunk, kiderül, a különc szertartáshoz nem sok köze van a járványhelyzetnek, ez inkább az elhunyt különcségén és saját temetése megtervezésén alapszik.

A csütörtökön ismertetett menetrend alapján Fülöp herceg koporsóját egy átalakított régi zöld Land Rover szállítja majd a kastélytól nem messze lévő Szent György-kápolnához. Ennek az átalakított járműnek a tervezésében az edinburghi herceg személyesen is részt vett, és már évekkel ezelőtt kifejezte azt a kívánságát, hogy ezen az autón szeretné megtenni utolsó útját, állítólag 16 év óta  tervezi saját temetését, ami lássuk be elég beteges.

Fülöp holtestét  egy, úgynevezett gyapjúkoporsóba temetik el, arra hivatkozva, hogy ez környezetbarátabb mint egy hagyományos fakoporsó.

Ez a furcsa valami, az a „gyapjúkoporsó” amiben állítólag elföldelik Fülöp herceg holttestét

Mint kiderült, nagyon sok angol közömbösen viszonyul a hercegi temetéshez és felháborítónak tartják, hogy emiatt a televíziós műsorokat is megváltoztatták.

II. Erzsébet angol királynő férje életének századik évében, múlt pénteken hunyt el a windsori kastélyban. Fülöp hercegtől szombaton vesznek végső búcsút ugyancsak Windsorban, a brit királyi család legősibb és legnagyobb rezidenciáján.

A BBC csütörtökön közölte, hogy Fülöp halála óta 109 741 nézői kifogás érkezett, elsősorban a halálhír bejelentése utáni műsorváltozások miatt. A BBC történetében még soha nem kapott ennyi nézői panaszt egyetlen esemény közvetítése sem.

 

A BBC a halálhír bejelentése után összes hazai sugárzású televíziós csatornáján törölte az adástervben szereplő műsorokat, és ezek helyett a herceg halálával kapcsolatos aktuális híreket, illetve emlékműsorokat és megemlékezéseket közvetített.

 

A jórészt kulturális, zenei és dokumentumműsorokra szakosodott BBC Four televíziós csatorna adását teljes egészében felfüggesztették múlt pénteken.

Így elmaradtak olyan rendkívül népszerű műsorok is, mint a BBC One televízió minden este milliók által nézett, 36 éve futó szappanopera-sorozata, az EastEnders, vagy a szintén óriási nézettségű MasterChef főzővetélkedő döntője, amelyet erre a hétre helyeztek át.

A médiatársaság csütörtöki beszámolója szerint a BBC One nézettsége heti összevetésben hat százalékkal, a BBC Two tévécsatornáé kétharmadával zuhant az edinburghi herceg halálhírének bejelentését követő műsorváltozások idején.

 

Csütörtök esti közleményében a BBC hangsúlyozta: Fülöp herceg halála komoly horderejű esemény volt, amely jelentős hazai és nemzetközi érdeklődést váltott ki.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile