Aktuális, Külpolitika

Surmóság vagy török fricska elnöki szinten? – Erdogan nem kínált széket az Európai Bizottság elnökének

Nem tudni szándékosan vagy véletlenül történt, de  Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem kapott széket, egy törökországi tárgyaláson. A hatalmas diplomáciai baki  órák alatt elterjedt a világhálón s azóta is azt találgatják, akiket ez érdekel, hogy Erdogan készakarva nem kínálta székkel a hölgyet, vagy a szervezők véletlenül nem tudtak háromig számolni?

Ursula von der Leyenés Charles Michel, az Európai Tanács elnöke kedden Ankarában tett látogatást, egyeztessenek Erdogan elnökkel, a találkozóra azonban nem készültek fel kellőképpen, így a bizottság elnökének már nem jutott szék.

Az Európai Bizottság elnökének nem jutott hely, így végül a kanapéra volt kénytelen leülni, a szervezők szerint pedig csupán tévedésből készítettek ki eggyel kevesebb széket.

Az eset minden résztvevőt váratlanul ért, sőt még videó is készült a kellemetlen felismerés pillanatáról, mely végül tovább fokozódott, mikor már biztosan látszott, hogy Charles Michel nem fogja átadni helyét az Európai Bizottság elnökének.

A törökök azt állítják semmiféle ártó szándék nem volt az eset mögött, s jelezték, az előzetes egyeztetések alapján az Európai Unió megfelelőnek ítélte az előkészületeket, viszont elismerték, az ültetésre nem tértek ki a szervezés során – írja a Mandiner.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile