Aktuális, Külpolitika

Svájcban népszavazást írnak ki arról, legyenek e Covid19 megszorítások vagy sem

Lássuk be, egyre furcsább ez a koronavírusra fogott Covid19 elnevezésű világZárvánty. A szuper intelligens kórság, ami milliókon  úgy megy át, hogy észre sem veszik, viszont ami ellen a hivatalos „kezelési covid-protokoll” százszor halálosabb, mint maga a vírus okozta betegség, hiszen koronavírus fertőzésből  sokkal többen gyógyultak ki, mint a covid-protokoll gyilkos eljárásaiból.

Szóval lássuk be, nem is kellene igazán csodálkozni azon sem, hogy Svájcban  eldöntötték, népszavazást írnak ki arról, legyenek e  a Covid19 p(l)andémiával kapcsolatos társadalmi megszorítások vagy sem.

Svájc az első olyan ország, ahol a covid19 –re fogható korlátozásokról népszavazást írnak k, és valószínűleg ez lesz ott is az eddigi legfurcsább népszavazás: írja a svájci  Tages Anzeiger lap.

A Covid19-re vonatkozó járványkezelési manőverekről szóló népszavazás június 13-án lesz megtartva.

A svájci parlamenti pártok között máris megy az éles vita, és talán az sem meglepő, hogy nem annyira egészségügyi, mintsem gazdasági vetületek miatt.
Ilyenkor is eleve meglátszik, ez az egész pénzről és a pénzzel megszerezhető hatalomról szól és nem járványról vagy egészségügyről.

Ez az első eset  a világon, amikor egy ország népszavazásra bocsátja a Covid-19 szigorításokat, intézkedéseket. Az ilyen népszavazás szerves része a svájci politikai rendszernek, amely lehetőséget kínál az állampolgároknak, hogy szembeszálljanak egy törvénnyel vagy annak módosításával, nyilatkozták a svájci Kereszténydemokrata Néppárt tagjai.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile