Aktuális, Belpolitika

Szénné égett, a lélegeztető gépen megfullasztott betegek tucatjai a covid osztályokon : de Arafat szerint jól kezelik a „járványhelyzetet”

Az egyre horrorisztikusabb romániai covid-helyzetben, ahol a kórházba beutalt betegek zömével, nagy valószínűséggel nem gyilkos vírusok, hanem gyilkos felelőtlenség végez Raed Arafat román egészségügyi államtitkár szokatlanul cinikus nyilatkozatot engedett meg magának, azt követően, hogy hétfő este egy bukaresti covid osztályon nem tudni miért, egyszerre leálltak a lélegeztető gépek s emiatt az ezekre kötött intubált betegek szabályszerűen megfulladtak. És nem a koronavírus okozta fertőzéstől, hanem mert valakik ily módon megölték őket.

A rendelkezésére álló infrastruktúrához képest Románia „elfogadhatóan” kezelte a koronavírus-járványt – jelentette ki Raed Arafat belügyi államtitkár, a katasztrófavédelem országos vezetője hétfő éjjeli sajtótájékoztatóján.

Arafat azt követően tartott sajtótájékoztatót a Victoria-palotában, hogy a fővárosi Victor Babeş kórház mobil intenzív terápiás osztályán meghalt három koronavírusos beteg a lélegeztető gépek leállása miatt.

Arafat azt mondta: ahhoz képest, hogy milyen állapotban volt az egészségügyi rendszer Romániában és milyen infrastruktúra áll rendelkezésére, az ország „elfogadhatóan” kezelte a járványt, és minden lehető erőfeszítést megtett a krízis átvészelése érdekében. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az intenzív terápiás osztályok túlterheltségének elkerülése érdekében a betegeknek korábban kellene jelentkezniük a kórházban, nem akkor, amikor már nem tudnak lélegezni.

Tény és való, hogy az egész világot sújtó covid terror miatt az addig sem fényes  román egészségügy is a bányabéka ülepe alá került, ahol egy esztendeje nem látják el megfelelően a krónikus, sürgősségi, daganatos betegeket, de minden elhunytat felraknak a covid halállistájára. Érthető tehát, hogy az emberek teljesen elvesztették bizalmukat a kórházak, orvosok iránt.

Az emberi civilizáció tükrében az az egyik nyitott kérdés, vajon eljön az idő, amikor a mostani p(l)andémiás egészségügyi gyilkosságok miatt felelősségre vonják azokat, akik  végrehajtják ezeket az emberiség ellenes protokollokat jelenleg?

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile