Aktuális, Belpolitika

Tanácsadó tanácsok nélkül, de jó fizetéssel: a DNA nyomoz Florian Bodog szenátor után

Nyílt titok, hogy a befutott  politikusok holdudvarában mindig sok az ingyenélő, kegyenc, visszavezethető ez a jelenség a történelem kezdetéig. Manapság is, ha szétnézünk a politikusok mellett lebzselő csapaton, sok olyan személyt láthatunk, aki a két szép szeméért vagy simán nepotizmusból kap zsíros fizetést, de nem dolgozik semmit. Ez mondhatni  normális jelenség a politikai  suskusok mezején, míg a politikai érdekek miatt nem kell megbogarászni egy-egy politikust…

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a szenátus hozzájárulását kéri a Florian Bodog volt egészségügyi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához.

A korábbi tárcavezető, jelenlegi szenátor ellen hivatali visszaélés, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatalos okiratok meghamisítása miatt vizsgálódna a DNA.

A vádhatóság szerint Florian Bodog egészségügyi miniszterként közbenjárt annak érdekében, hogy személyi tanácsadója egy éven át megkapja a tisztsége után járó fizetést, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a szerződésébe foglalt feladatokat. Mivel az illető nem járt be dolgozni, Bodog írta alá helyette a jelenléti íveket, és két egyéni munkaszerződésre, valamint egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatra is odahamisította az illető aláírását.

A DNA szerint a volt miniszter tanácsadója 75 656 lejjel károsította meg a szaktárca költségvetését azáltal, hogy jogtalanul kapott fizetést.

A DNA 2019 szeptemberében is kérte a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, a felsőház akkor elutasította az erre vonatkozó igénylést. ( Forrás: Agerpres)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile