Aktuális, Belpolitika

Több ezren tüntettek Románia városaiban a kötelező oltások és a logikátlan covid-intézkedések ellen

Eddigi  információk szerint  több mint 12 ezer tüntető gyúlt össze szombaton, március 7-én Bukarestben a román parlament épülete előtt.

Információink szerint ugyanebben az időpontban több romániai városban is zajlottak oltás- és maszkellenes demonstrációk. Több mint 400 ember gyűlt össze Iașiban , több mint 100 ember tiltakozott  Konstancán,  és több tucat ember gyűlt össze Besztercén és Bákóban. Több mint 100 ember gyűlt össze Focșaniban is.

 

 

Az emberek a covid19 társadalmi megszorításai ellen emelték fel szavukat, tiltakozva az ellen a törvénytervezet ellen is, mely kötelezővé tehet bármilyen oltást az állampolgároknak.

Ugyanekkor a demonstrálók sérelmezik az úgynevezett pandémiás megszorításokat, a maszkviselést, a gazdasági és tanügyi restrikciókat.

 

 

Bukarestben a tüntetők, többek között Raed Arafat egészségügyi államtitkár lemondását és bíróság elé állítását skandálták.

A román fővárost hétfő hajnaltól vörös zónának nyilvánította a Klaus Johannis államelnök vezette csapat, s a legszigorúbb lezárási megszorításokat rendelték el.

A bukaresti tüntetés részleteire később visszatérünk.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile