Külpolitika

Tombol a szanitéc-terrorizmus Magyarországon: az otthonaikban zaklatják a covid kápók a be nem oltott, idős magyarokat

Már az otthonaikban sincsenek biztonságban a covid-terrorizmus agresszív végrehatóitól a magyarországi idős emberek. Az „egészségügyi dolgozóknak” titulált személyek, mint fizetett covid-kápók kormányparancsra házalnak a kísérleti vakcinákkal s terrorizálják a magyar  idős polgárokat otthonaikban. Akit megtudnak ( ki tudja milyen szöveggel) győzni arról, hogy  adassa be magának a 2023-ig kísérleti fázisban levő injekciót,mely mellékhatásaiért senki nem vállal felelősséget, azt helyben be is oltják. Lássuk be, az egész olyan mint valami valóra vált, hátborzongató horrorfilm….

Hetente átadják a háziorvosoknak a listát a be nem oltott 60 év felettieknek; az orvosokkal együtt kirendelt rezidensek látogatják végig az érintetteket, és megpróbálják meggyőzni őket arról, hogy oltassák be magukat. Az oltást írásban kell elutasítani, aki viszont elfogadja, azt akár azonnal, saját otthonában be is oltják.

Orbán Viktor magyarországi minizterelnök egy hete jelentette be, hogy a be nem oltott időseket személyesen keresik fel a háziorvosok, rezidensek, és igyekeznek őket meggyőzni az oltás fontosságáról. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló rendelet, amiből kiderül: a látogatásnál jóval többet is tesznek az orvosok.

A 60 feletti oltatlanokat látogatják végig

Az érintettek körébe a 60. életévüket betöltők közül azok tartoznak, akik nem részesültek Covid-védőoltásban. Erről heti rendszerességgel készítenek listát a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél, az érintettek háziorvosát is tájékoztatják erről.

A listán szereplőket háziorvosok, önkéntes orvosok és melléjük kirendelt orvostanhallgatók keresik fel személyesen. Az orvostanhallgatókat ennek érdekében kirendelik a háziorvosi szolgáltatókhoz, erről az oktatásukat végző egyetemet is értesítik. A kirendeléssel hallgatói munkaszerződés jön létre a hallgató és a felsőoktatási intézmény között, a kirendelésért pedig jövedelmet is kap.

Arról is nyilatkozni kell, ha nem kérik az oltást

Az  érintett személlyel a  védőoltás beadása céljából a  háziorvosa vagy a  nevében eljáró kirendelt hallgató, illetve önkéntes orvos veszi fel a  kapcsolatot, és tájékoztatja az  érintett személyt arról, hogy beleegyezése esetén lehetősége van a  védőoltás igénybevételére. Tájékoztatják, hogy az egészségügyi adatok alapján milyen oltással oltható és arról, hogy az oltáshoz regisztráció szükséges, amit legkésőbb a  védőoltás igénybevételekor el kell végezni.

Ha az  érintett személy az oltást elutasítja, úgy erről írásban kell nyilatkoznia.

Ezt a nyilatkozatot később megváltoztathatja, ha meggondolja magát.

Aki kéri az oltást, a saját otthonában is megkaphatja

Ha viszont elfogadja az oltást, az a háziorvosi rendelő mellettakár az érintett személy lakóhelyén vagy tartózkodási helyén is beadható.

Ezesetben a kormányrendelet szerint a háziorvos köteles a védőoltásnak az érintett személy lakóhelyén vagy tartózkodási helyén történő nyújtásához szükséges feltételek biztosítására.

Az oltást egyébként akár a kirendelt rezidens is beadhatja, ha az  orvostudományi képzés első tíz félévét eredményesen teljesítette – erre az érintett személy háziorvosának vagy az egészségügyi felsőoktatási intézmény kijelölt orvosának felügyelete mellett jogosult.

A rendelet a kihirdetést követő napon, tehát szombaton hatályba is lépett.

Forrás: Privátbankár

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Anat Kálmán
Anat Kálmán
2 ani în urmă

Semmi jogalap nincs annak , hogy irásban nyilakozatok kérjenek.. Az oltás nem kötelezö, nem kerhetnek semmifelen papirt rola !

Telefon
705617611