Aktuális, Belpolitika, Társadalom

Tombolnak a rendőrök Romániában: A bíróság kimondta valamennyi COVID-bírság törvénytelen volt s most a rendőrök fizethetik a kártérítéseket, mert a kormány illetékesei kihátrálnak mögülük

Precedens értékű döntést hozott minap a romániai bíróság, egy Beszterce – Naszód-i per során kimondták, Romániában törvénytelen, alkotmányellenes volt valamennyi olyan bírság, melyet a COVID19 megnevezésű  úgymond „járványügyi intézkedések” égisze alatt hajtottak végre, így például a maszkviselés elmulasztása miatti intézkedések, a kijárási tilalom, a betiltott rendezvények miatti bírságok, egytől egyig jogtalanok voltak.

A Rendőrök és Szerződéses Személyzetek Országos Szakszervezete kimutatja, hogy a románok által a járvány során kapott összes pénzbüntetés jogellenes volt. Ezért egy rendőrnő kénytelen volt megfizetni a szankció hatályon kívül helyezése érdekében indított per bírósági költségeit.

Jelenleg az adott szankciók hatályon kívül helyezése során a rendőröket a közvetlen feletteseik arra kényszerítették, hogy saját pénzükből állják a bírósági költségeket. Márpedig ha ez a lavina elindul, több százezer perre lehet számítani.

A romániai rendőrszakszervezet (SNPPC) azt is állítja, hogy azok a politikai vezetők, akik kaotikus fellépésre kényszerítették a rendőrséget, arra utasítva a rendőröket, korlátozzák az emberek közlekedését,, zárják le a teraszokat vagy tiltsák be az esküvőket és a keresztelőket  viszont nem vállalnak most semmilyen következményt.

Magyarán a rendőrökre hárítják az egész jogtalan COVID-mizériát, mely végrehajtására utasították az egyenruhásokat.

A Belügyminisztérium szakszervezeti képviselői azt állítják, hogy a politikusnak át kell vennie és törölnie kell a járvány idején adott összes parancsot. Azt is mondják, hogy a COVID-re vonatkozó összes jogszabály valójában alkotmányellenes.

“Először is, az OG 2/2002-ben semmit sem tartottak tiszteletben a szabálysértési szankciók alkalmazásával kapcsolatban, amely szerint minden szankcionáló normatív aktus a kibocsátásától számított legalább 15 nap elteltével válik alkalmazandóvá, pontosan azért, hogy legyen megfelelő időszak. ” – jelentette ki az SNPPC elnöke, Vasile Zelca.

Az SNPPC elnöke azt állítja, hogy a románokat megsértették, és túl sok felesleges bírságot szabtak ki a PROTV szerint.

„Ma nem lehet olyan rendeletet adni, hogy holnaptól egy kereskedelmi cégnek például plexi védőfallal kell rendelkeznie. Nem hozhatsz olyan törvényt este 10-kor, hogy este 12-től megölhetsz egy embert, mert nincs neki akármilye, ezek mind abszurd képtelenségek, amikre rákényszerítettek minket. ” – mondta Vasile Zelca, az SNPPC elnöke.

A  rendőrszakszervezet közleményben szólította fel a COVID-intézkedéseket rendeletbe kiadó illetékeseket, hogy vállalják a felelősséget ezekért és ne hárítsák át az a végrehajtó egyenruhásokra.

 

Forrás: Bugetul.ro

 

 

 

guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Imre Budapesti
Imre Budapesti
1 an în urmă

Minek nevezzük ez? Ébredésnek? Vagy, hogy közel az igazság pillanata?