Aktuális, Belpolitika

Tömegek tüntettek éjszaka kinn az utcákon Romániában a covid-megszorítások ellen

Több ezren tüntettek vasárnap este az ország nagyvárosaiban az aznap bevezetett járványvédelmi szigorítások ellen.A Mediafax hírösszefoglalója szerint Bukarestben hétfő  hajnalig tartott a tiltakozó akció. Az Egyetem téren összegyűlt emberek azt skandálták, hogy „Le a maszkkal!”, „Le a korlátozásokkal!”. A tüntetők nem viseltek maszkot.

A bukarestihez hasonló megmozdulások voltak vasárnap este Nagyszebenben, Temesváron, Aradon, Brăilán, Galacon, Konstancán és más városokban is.

Nagyszebenben a demonstrálók azt hangoztatták, hogy a szabadságukat kérik vissza, mivel már egy éve nem szabadok. Kolozsváron az utcára vonuló fiatalok az edzőtermek bezárása ellen emelték fel a hangjukat, szerintük az egészséges élethez elengedhetetlen a mozgás. Az Agerpres román hírügynökség temesvári, aradi, brăilai és pitești tiltakozó megmozdulásokról is tudósított. Temesváron a csendőrök 122 személyt igazoltattak az előzetesen be nem jelentett, spontán utcai tüntetés résztvevői közül.

A temesváriak a polgármester lakásához vonultak, és Dominic Fritz lemondását követelték, máshol Raed Arafat belügyi államtitkár ellen irányult a tüntetők haragja.

Értesüléseink szerint a tüntetések folytatódni fognak Románia szerte.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile