Aktuális

Tömegmészárlás volt egy  szupermarketben – tízen vesztették életük

Tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben hétfőn az egyesült államokbeli Colorado államban, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike – közölték a helyi hatóságok.

A CNN amerikai hírtelevízió egy meg nem nevezett rendőrségi forrástól úgy értesült, hogy a támadó egy AR-15 típusú gépkarabélyból nyitott tüzet.

A boulderi rendőrség kora délután tett közzé riasztást a Twitteren, hogy fegyveres incidens zajlik a helyi King Soopers szupermarketben.

Legalább 10 embert – köztük egy rendőrt – öltek meg hétfő délután, amikor a Colorado államban található Boulder városának élelmiszerboltjában tüzet nyitott egy fegyveres.

Egy rendészeti forrás az ABC News-nak azt mondta, amikor az egyenruhások a helyszínre érkeztek akkor a gyanúsított – aki egy hosszú csövű fegyvert fogott – elkezdett lőni a kiérkező egységekre. Ekkor kapott halálos találatot az elsőként megjelenő tiszt. Maga a gyanúsított is megsérült a rendőrökkel való összecsapás során, őt kórházba szállították. A helyi kapitányság vezetője sem nevét, sem tettének motívumait nem közölte. Az mindenesetre kiderült, később fognak információkat közölni az áldozatok pontos számáról, miután értesítették a hozzátartozókat.

 

A lelőtt rendőrtiszt édesapja azt mondta, fiának hét gyereke volt, akik közül a legifjabb most 7 éves. „Nagyon komolyan vette a rendőrségi munkáját… mindennél jobban szerette a gyermekeit és a családját” – fogalmazott. Antony Blinken amerikai külügyminiszter kedden reggel a NATO brüsszeli központjában elmondott beszédében ugyancsak megemlítette a lövöldözést.

Jared Polis, a coloradói kormányzó azt közölte, együtt érez a gyászolókkal. Ugyanakkor türelmet is kért, hogy az esetet ki tudják vizsgálni.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile