Aktuális, Belpolitika

„További enyhítésnek” álcázott oltakozási zsarolás és diszkrimináció – a pincér vagy a hotelportás elkérhet egy egészségügyi okmányt?

Horror filmekben sem láttunk eddig ilyesmit, mint ami valósággá kellene, váljon az egykor Föld nevet viselő Bolondok Bolygóján, ahol a covid terrorizmus át akarja írni a jogot és a törvényt.

Lazításnak nevezik, holott a diszkrimináció legsúlyosabb és legaljasabb módja ez, vegyítve zsarolással, hogy rávegyék az embereket, a kísérleti covid vakcina beadatására.

Újabb lazításokat jelentett be csütörtökön este Florin Cîțu kormányfő és Raed Arafat belügyi államtitkár.

A június elsején életbe lépő intézkedések között szerepel, hogy kinyithatnak a diszkók és bárok, illetve nőhet a kulturális és sportrendezvények résztvevőinek száma, DE CSAK HA !!!! ha mindenki be van oltva.

Beltéri esemény esetén ezer a megengedett maximális létszám, ha a résztvevők bizonyítják, hogy be vannak oltva, átesetek a betegségen vagy felmutatnak egy negatív PCR-tesztet.

Nőtt a sportrendezvények részvevőinek a száma is, ezeken 500 személy is részt vehet, ha be van oltva. Az oltakozási kedv érdekében a sportarénák bejáratánál oltóközpont is lesz, ahol helyben beolthatja magát, aki szeretné. Az esküvőkön, keresztelőkön és más családi eseményeken továbbra is 50 személy vehet részt, kivéve, ha mindenki be van oltva.

Az oltási igazolásokat a szervezőknek és a rendezvényhelyszín tulajdonosának is ellenőrizni kell, ugyanis csalás esetén mindkettő büntetésre számíthat. Legtöbb száz részvevővel beltéri konferenciákat is lehet majd rendezni.

Megnyitnak a diszkók és bárok is, ezek befogadóképességük legtöbb 50 százalékával működhetnek és legkésőbb éjfélig fogadhatják a vendégeket. Hasonló szabályok betartása mellett működhetnek a játéktermek is, amennyiben vendégeik már átestek a betegségen vagy be vannak oltva.

A beltéri medencék kapacitásuk 70 százalékát használhatják ki, de ha minden vendég be van oltva, akkor ennél többen is jelen lehetnek.

A beoltottak esetében a beltéri maszkviselést is elengedi a kormány, amennyiben 5 személynél nem tartózkodnak többen az irodában.

A munkahelyen a beoltottaknak nem kötelező maszkot viselni, amennyiben nincsenek többen, mint öten a közös teremben. Azonban amennyiben egyetlen személy nincs beoltva közülük, akkor fel kell tenniük a szájmaszkot.

Raed Arafat belügyi államtitkár újságírói kérdésre hangsúlyozta: az enyhítések nem diszkriminatívak a nem beoltottakra nézve, hiszen a vakcina mindenkinek a rendelkezésére állt, és a hatóságoknak a közegészségére kell vigyázni.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
wxgabor
wxgabor
3 ani în urmă

Magyarországon csak annyival „jobb” a helyzet, ha egészséges és oltatlan vagy, akkor gyakorlatilag semmihez nincs jogod a munkába járáson kívül. Se pihenés, se szórakozás. Akkor sem ha ezt negatív PCR teszttel bizonyítod, mert ilyen opció itt nincs.