Aktuális

Tréfás kedvű  hackerek  törték fel a covid-bárca adatbázisát: a hekkelés után Adolf Hitler, Miki egér sőt Spongyabob is érvényes QR kódot kapott

Egyre több hacker tör borsot  a „digitális vakcina igazolványnak” nevezett 21. századi náci-igazolványt kitalálók és bevezetők orra alá. Mint látjuk, nem is olyan nehéz ebbe a virtuális fasizmusba behatolni és ott jelezni mennyit ér az egész. Így esett, hogy érvényes vakcina útlevelet és QR kódot kapott a rendszerben Hitler, Miki egér és Spongyabob is. Ők is pont annyira számítanak „immunizáltnak”, mint a többi QR kóddal ellátott, leltárba vett  „emberszerű-termék”.

300 euróért árulták egy online hacker fórumon az EU-s védettségi igazolványokon használt QR-kódokat, melyeket ráadásul bármilyen névre ki tudtak állítani. A holland hatóságok vizsgálják az ügyet.

Az Európai Unióban természetesen illegális a védettséget igazoló QR-kódok hatósági rendszeren kívüli előállítása és a velük való kereskedés, a holland RTL azonban megtalált egy olyan online értékesítőt, aki bármilyen névre ki tudta ezeket állítani francia vagy lengyel azonosítók alapján.

 

Egy Adolf Hitler nevére kiállított kódot ki is próbáltak Hollandiában, fiktív, 1900. január 1-jei születési dátummal, és kiderült, hogy működik, vagyis vélhetően az EU teljes területén érvényesként fogadják el. Az RTL értesítette a holland egészségügyi minisztériumot, ami alapján vizsgálat indult az ügyben.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile