Aktuális, Külpolitika

Új közösségi oldal indul a szólásszabadság védelmében, Donald Trump itt térhet vissza

A januári kapitólumi ostrom után a Twitter letiltotta, a Facebook pedig két évre lefagyasztotta Donald Trump korábbi amerikai elnök fiókját, aki azóta is keresi annak a lehetőségét, hogyan szólhatna közvetlenül a 74 milliós szavazótáborához.

Ha minden a tervek szerint alakult, akkor az Egyesült Államok függetlenségi napján, azaz július 4-én elindul a GETTR névre keresztelt új közösségi médium. A jelenleg béta tesztelési fázisban lévő platform mögött republikánus párti üzletemberek és Trump-közeli tanácsadók állnak, így többen is úgy gondolják, hogy a GETTR lehet az a felület, ahol a Facebookról és Twitterről is kitiltott korábbi amerikai elnök visszatérhet a közösségi média világába – írja a Politico.

 

A GETTR elnevezés a „Getting Together” (összejövetel) szópáros összeolvadásából született. A platform azt hirdeti magáról, hogy a szólásszabadság védelmében, és a baloldali cenzúra ellen jött létre, és ők így kívánnak versenybe szállni a többi közösségi médiummal.

Külalakját tekintve a GETTR nagyon hasonlít a Twitterre: A bejegyzések terjedelmét 777 karakterben maximalizálták, képeket és videókat is fel lehet tölteni, valamint az úgynevezett hastegek (#) is fontos szerepet kapnak a posztok könnyebb kereshetősége érdekében. Talán az egyik legszembetűnőbb különbség a két felület között, hogy a GETTR-ön élő videobejelentkezéseken keresztül is szólhatnak majd a követőikhez a felhasználók – legalábbis az alkalmazás egyik fejlesztője erről adott hírt.

A téma szakértői szerint készpénznek vehető, hogy Donald Trump korábbi amerikai elnök regisztrálni fog a GETTR alkalmazásra, hiszen az egész médium mögött álló céget Jason Miller, Trump 2016-os kampányának szóvivője hozta létre, de a platform tanácsadói között megtalálható Tim Murtaugh is, aki éveken keresztül a 45. amerikai elnök kommunikációs alkalmazottja volt.

Fontos megjegyezni, hogy a Facebookról és a Twitterről is kitiltott Donald Trump hónapok óta keresi azokat a felületeket, melyeken keresztül közvetlenül eljuttathatja üzeneteit 74 millió szavazójának.

 

Forrás: Ripost

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile