Aktuális, Belpolitika

Új Marionettek a román miniszteri székekben-  Folytatódik a parlamenti  koncháború: Iohannis aláírta az USR-és miniszterek felmondását és ideiglenes PNL-és és RMDSZ-es minisztereket nevezett ki

Klaus Iohannis államfő szerdán tudomásul vette az USR–PLUS minisztereinek lemondását, és aláírta az ügyvivő miniszterek kinevezéséről szóló dekrétumokat.

A közlemény szerint az államfő tudomásul vette Dan Barna kormányfő-helyettes, Cristian Ghinea uniós alapokért felelős tárcavezető, Cătălin Drulă szállításügyi, Claudiu Năsui gazdasági, Ioana Mihăilă egészségügyi, illetve Ciprian Teleman innovációért és digitalizációért felelős miniszter lemondását.

 

Iohannis uniós alapokért felelő ügyvivő miniszternek Florin Cîţu kormányfőt, ügyvivő szállításügyi miniszternek Dan Vîlceanu pénzügyminisztert, ügyvivő gazdasági miniszternek Virgil Popescu energiaügyi minisztert, innovációért és digitalizációért felelős ügyvivő miniszternek Tánczos Barna környezetvédelmi minisztert és ügyvivő egészségügyi miniszternek Cseke Attila fejlesztési minisztert nevezte ki.

Az RMDSZ-es Cseke Attila (aki nem mellesleg bár már volt egészségügyi bábminiszter, semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkezik, s másfél év óta, mióta az egész covid-terrorizmus zajlik, ő az ÖTÖDIK egészségügyi miniszter Romániában. Érdeklődve figyeljük, most ebben a sátáni kutyakomédiában  hány napig lesz az.

Forrás: Agerpres

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile