Aktuális

Újabb halálos áldozatokat szedett a lezüllesztett romániai egészségügyi rendszer – négy beteg halt meg egy Gorj megyei covid-részlegen, állítólag az oxigénellátó műszaki hibája miatt

Újabb áldozatokat követelt a több mint horrorisztikus romániai egészségügyi rendszer állapota. Négy  beteg  hunyt el, egyelőre nem tudni miért, a rendőrség nyomozást indított. Miközben a román kormány, s az ezzel megbízott ideiglenes egészségügyi miniszter mást sem tesz, csak már vért izzadva az agresszív vakcina-propagandát nyomatja, nem riadva vissza a zsarolásoktól, fenyegetésektől, mindeközben a lepusztul, szétlopott egészségügyi rendszer egyre szedi áldozatait. Kísérleti vakcinákra, oltás -propagandára, covid-lottóra  van elég  pénz, de az alapvető egészségügyi ellátásra nincs.  A sorozatos kórháztüzek után  egyéb „műszaki hibák” is bekövetkeznek a joggal „halálkórházaknak” nevezett intézményekben. Erről a jelenségről azonban sem  ( az amúgy semmilyen egészségügyi végzettséggel nem rendelkező) Cseke Attila ideiglenes egészségügyi  báb-miniszter, sem a bukott kormány többi jeles tagja nem tud olyan vehemensen nyilatkozni, mint a kísérleti vakcinák fontosságáról.

A Gorj Megyei Egészségügyi Igazgatóságot (DSP) péntek reggel 7 órakor tájékoztatta a Târgu Cărbuneşti-i kórház arról, hogy gond van az intézmény oxigénellátó rendszerével, de megpróbálják orvosolni a problémát – közölte az ISU szóvivője. Florin Chisim tájékoztatása szerint a DSP szakemberei naponta ellenőrzik a megye kórházainak intenzív osztályait- adta híról pénteken az Agerpres .

A Târgu Cărbuneşti-i kórháznál péntek reggel 7-kor jártak. Ekkor értesültek arról, hogy akadozik az egészségügyi intézmény oxigénellátó rendszere, de a személyzet dolgozik a hiba elhárításán. A DSP igazgatója 7 óra 11 perckor értesítette az esetről a Gorj megyei ISU főfelügyelőjét.

 

Bűnügyi vizsgálatot rendeltek el

A Gorj Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított bűnügyi vizsgálatot. A két áldozat egy 55 és egy 76 éves személy, mindketten rovinari illetőségűek – írta a Hotnews.ro.

 

Kórházmenedzser szerint  spórolni kellett az oxigénnel, de hogy ezt hogyan is hajtották végre nem derül ki a nyilatkozatokból.

Legutóbb két hónapja ellenőrizték szakemberek a Târgu Cărbuneşti-i kórház oxigénellátó rendszerét, de nem találtak rendellenességeket a működésében – közölte pénteken az egészségügyi intézmény menedzsere.

 

Constantin Târziu elmondta, az oxigénpalack-szükségletüket biztosító cég korábban figyelmeztette a kórházat, hogy spóroljanak az oxigénnel, mert egyre kevesebb van készleten. A menedzser az oxigénellátó rendszer leállásáról elmondta: az ügyeletes orvosok péntek reggel telefonon tájékoztatták őt a meghibásodásról. „Ilyesmi még nem fordult elő nálunk. Körülbelül két hónapja ellenőriztettük az oxigénellátó rendszerünket, amikor növeltük az oxigénforrások számát, mert számítottunk a maihoz hasonló helyzetre. De a szakemberek semmilyen rendellenességet nem találtak” – jelentette ki.

 

Hozzátette azt is, hogy a kórházban pénteken ellenőrzést tartó tűzoltók egyike a levegő szokásosnál magasabb oxigénkoncentrációjára figyelt fel.

Ezt azzal magyarázták, hogy a betegek nyugtalanságukban néha letépik a maszkot a szájukról, így az oxigén a levegőbe áramlik.

 

A kórházban elhunyt két betegről a menedzser elmondta: haláluk oka egyelőre tisztázatlan. A sajtóban az elhunytak életkora is többféleképpen jelent meg.

 

 

A Gorj megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint huszonhárom Covid-beteget költöztettek el a Târgu Cărbuneşti-i kórházból. Közülük 13-at Târgu Jiura szállítottak, közülük egy  szállítás közben elhunyt. Heten Rovinari-ba, egy Craiovára, két páciens pedig Novaci-ra került kórházba.

 

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile