Aktuális

Újabb tanú szólalt meg a szebeni covid-horror kapcsán – többrendbeli gyilkossággal vádolják a kórházat

Újabb tanú jelentkezett a nagyszebeni kórház intenzív terápiás (ATI) részlegén kirobbant botrány során, egy ott dolgozó ápolónő is vallomást tett, melyben elmondta, a covidosnak nyilvánított betegeket valóban lekötözték és benyugtatózták, még akkor is, ha azok légzési elégtelenségben szenvedtek.

A Digi24 televízió által közölt nyilatkozatban a szebeni intenzív osztály ápolónője többek között az alábbiakat mondta el:

Láttam, ahogy embereket szedációval öltek meg. Az automatikus fecskendők, amibe az erős nyugtatókat tették működtek. Nem láttam senkit sem ott meggyógyulni, élve távozni. Műszakom végén otthagytam az életben levő beteget, és másnap már nem találtam. Meghalt. Az összes megkötözött páciens embertelen módon volt megközözve, láttam a kötözés miatt felduzzadt, sebes kezeket, ödémás megkötözött emberi lábakat.

 

Főleg azokkal a kiszolgáltatott betegekkel tették ezt, akiknek nem voltak rokonaik. Ez azt jelentette, hogy ezeknek az embereknek senkijük nem volt, bármit megtehettek velük „- mondja a nővér.

Ezek a kijelentések azt követően jelentek meg, hogy a kórház egy másik alkalmazottja nyilatkozott a szebeni ATI részlegen zajló dolgokról. A neve elhallgatását kérő személy , egy orvos, aki ott dolgozott, elmondása szerint az ATI részlegre érkező covidosnak nyilvánított betegeket azonnal szedálják ,  Midazolam, Propofol és Fentanyl érzéstelenítőkkel és rendkívül erős nyugtatókkal,  márpedig a légzési elégtelenségben szenvedő betegeket ezzel egyértelműen életveszélybe sodorják.  A kiadott, hivatalos  covid-protokoll szerint azonban ez az eljárás, míg olyan esetekben, ha az illető más idült vagy súlyos bajban is szenved, azt nem veszik figyelembe, nem kezelik, vallotta a volt egészségügyi alkalmazott. Voltak betegek, akiknek a kezét és lábát összekötözték, ha azok nyugtalanok voltak, vagy éppen azért vergődtek, mert fuldokoltak.  A feljelentést megtevő férfi elmondta, őt magát is utasították, hogy az erős nyugtatókat beadja a betegeknek, azonban egy idő után nem bírta ezt csinálni.

 

 

A nyilatkozó orvos fényképeket is készített a szebeni covid-osztályról. A névtelenség védelme alatt a volt alkalmazott elmondta, hogy a betegeket ágyhoz kötötték, mesterséges kómába rakták és intubálták akkor is, amikor erre nem is volt szükség, csak azért, hogy az ott dolgozó orvosokat és az ápolókat (az „elsővonalas hősöket” szerk. megj.) ne zavarják. A lélegeztető gépekre rakott és leszedált betegek nagy része elhunyt.”

A közvéleményt felkavaró este kapcsán Vlad Voiculescu romániai egészségügyi miniszter vizsgálatot rendelt el.

A szebeni kórház vezetősége azzal hárítja a vádakat, hogy ők a kiadott és mindenütt alkalmazott protokoll szerint jártak el, nagyon sok intenzív osztályon alkalmaznak lekötözést és benyugtatózást a betegeken, de ezt azok érdekében teszik.

Az eset kapcsán többrendbeli gyilkosság gyanúja miatt nyomoz a szebeni ügyészség.

A kedden tanuvallomást tett nővér nyilatkozata az  alábbi linkre kattintva, román nyelven  meghallgatható:

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/noi-marturii-asistenta-la-spitalul-din-sibiu-am-vazut-cum-se-omoara-oameni-prin-sedare-se-miza-mai-mult-pe-cei-fara-apartinatori-1464717?fbclid=IwAR1XZRkuvliL6lLIFKRj8k9DbNxGrbL7tX1IWLfFZ3ftM_utP_yGn6oU1UM

Abonează-te
Notificare la
guest

6 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Silvia
Silvia
3 ani în urmă

Köszönjük Szőke Máriának, hogy ezt a cikket közzétette.

fernanda
fernanda
3 ani în urmă
Răspunde la  Silvia

köszönjük!!

Bartha Judit
Bartha Judit
3 ani în urmă

Horrorisztikus történet, az a baj, hogy igaz is! Egy állatot is nagyobb becsben tartanak, mint manapság az embereket!
Népirtás részesei vagyunk, ehhez asszisztál a szemét, mocskos kormány, ha kell, hadsereg bevonásával is! Mi ez, ha nem 3. világháború?! Rajtunk is múlik, meddig tehetik!

Gerebenes Sámuel
Gerebenes Sámuel
3 ani în urmă

Ez a szemétkedés netovábbja felsőfokon!
a covid hívők vajon mit szólnak ehhez?

Julia
Julia
3 ani în urmă
Răspunde la  Gerebenes Sámuel

Mi az hogy Covid hívő? Nincs ilyen, ugyanis a Covid egy létező vírus. És hogy mit szólok hozzá, hogy így „látnak el” embereket? Gyomorforgató, azt szólom hozzá és sajnos mutatja egy ország állapotát, hogy ilyet megtehetnek! Magyarországon is biztos vannak hasonló embertelen állapotok, még ha nem is ennyire durvák. De ezt Németországban nem tehetné meg egyetlen kórház sem, az is biztos. Aki nem érti, miért nincs Magyarországon és Romániában hasonlóan jó életszínvonal, mint nyugaton, az nézze meg a mentalitást és az igazságszolgáltatást, mert az itt sem és Romániában sincs, csak egy korrupt szar az egész rendszer. A mentalitásról meg annyit, hogy ahelyett, hogy az egészségügyi dolgozók összefogva felállnának, hogy nem csinálják tovább, mert nem bírják, ilyen undorító módon oldják meg a helyzetet.

trackback

[…] etikai eljárást kezdeményezni azokban az esetekben, melyek sajtónyilvánosságra jutottak Nagyszeben, Arad, Marosvásárhely halálkórházaiból, ahol  covidosnak mondott betegek százait […]