Aktuális

Újabb újságírót gyilkoltak meg: az utcán lőttek rá Amszterdamban

Meglőttek egy ismert holland bűnügyi újságírót kedden Amszterdam belvárosában – közölte a helyi rendőrség. Peter R. de Vriest a fején érte súlyos sebesülés, kórházba szállították. Peter De Vries a koronatanú tanácsadója egy szervezett bűnözéssel kapcsolatos eljárásában. A koronatanú korábbi védőjét 2019-ben lőtték halálra.

A történtek hátterét egyelőre homály fedi. Sajtóértesülések szerint az ismeretlen elkövető este fél nyolckor lőtt rá a 64 éves újságíróra, aki éppen távozott egy televíziós stúdióból. Nem sokkal korábban de Vries egy élő műsorban szerepelt.

De Vries Hollandia egyik vezető bűnügyi tudósítójának számít, és rendszeresen részt vesz tanácsadói minőségben bűnügyi eljárásokban, illetve szakértőként és kommentátorként televíziós műsorokban. Úgy tudni, jó kapcsolatai vannak mind az igazságszolgáltatás rendszerében, mind pedig az alvilágban, ennek ellenére több bűnüggyel kapcsolatban is kapott már fenyegető leveleket.

Peter De Vries jelenleg egy nagyszabású büntetőeljárásban a koronatanú tanácsadójaként vesz részt. A per a szervezett bűnözéssel áll összefüggésben. A koronatanú korábbi védőjét 2019 szeptemberében agyonlőtték, szintén Amszterdam utcáján.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile