Aktuális, Külpolitika, Társadalom

Ukrajna és a titokzatos “járványok”: Oroszország Ukrajnát okolja a veszélyes járványok kitöréséért – Madárinfluenza, sertéspestis és a COVID 19 járvány  is az ukrajnai, titkos biolaborokkal hozható kapcsolatba  

Az orosz védelmi minisztérium számos betegség kitörését köti össze az ukrajnai biolaborok munkájával – mondta Igor Kirillov altábornagy, az Orosz Fegyveres Erők Sugárzás-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak parancsnoka.

Igor Kirillov

A magas patogenitású madárinfluenza okozta kár meghaladta az 1,7 milliárd rubelt 2021-ben. Ezen kívül hatmillió háziszárnyast  öltek  le. Ugyanakkor az európai országokban a mezőgazdasági ipar madárinfluenza miatti vesztesége mintegy kétmilliárd eurót tett ki, több európai országban több millió háziszárnyast öltek le a madárinfluenza miatt.

Továbbá a minisztérium lehetségesnek tartja, hogy a Donyecki Népköztársasághoz tartozó Peszki községben 70 ember halálát az ukrán biológiai laboratóriumokkal hozhatják összefüggésbe – mondta Igor Kirillov.

Külön kitért a tuberkulózis kitörésére, amely 2018-ban a Luhanszki és Donyecki Népköztársaságban fordult elő. A betegség kitörését új, multirezisztens törzsek okozták – hangsúlyozta.

“A Peski község területén feljegyzett tömeges járvány során több mint 70 megbetegedést észleltek. Mindegyik végzetes kimenetelű volt” – mondta a katonatiszt.

Kirillov szerint ez vagy szándékos fertőzésről, vagy egy kórokozó véletlenszerű kiszivárgásáról lehet szó egy Ukrajna területén található laboratóriumból.

Korábban a sugárvédelmi, vegyi és biológiai védelmi csapatok orosz szakemberei tanulmányozták azokat a dokumentumokat, amelyek egy titkos projekt részleteit tárták fel, amelyet az Egyesült Államok hajt végre Ukrajnában.

A dokumentumokból kiderült, hogy amerikai szakemberek felügyeltek olyan kutatásokat, amelyek a veszélyes kórokozók denevérekről emberre való átvitelét vizsgálták.

A kutatást egy harkovi laboratóriumban végezték a grúziai Lugar Centerrel közösen. Joanna Wintrol, az Egyesült Államok kijevi nagykövetségének DTRA-irodájának vezetője volt az egyik kurátora.

 

 

A  2015-ből származó dokumentumok azt mutatják, hogy az Egyesült Államok 32 millió dollárt költött a kijevi, odesszai, lvovi és harkovi katonai laboratóriumok munkájára.

Március 10-én az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy közölte, hogy az USA biolaboratóriumi hálózatot hozott létre és finanszírozott Ukrajnában a koronavírus-törzsekkel végzett kísérletek elvégzésére.

 

Forrás: Pravda

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile