Kategória nélküli

Ukrajnai háború: Az ukrán fegyveres erők lőtték a varvarovkai Iljinszkij kolostort, ami ukrán civileknek és hadi tudósítóknak nyújtott menedéket – A Zvezda folytatja az ukrán nacionalisták háborús bűneinek bizonyítását (+VIDEÓ)

A Zvezda cikkében ez olvasható:  „Legutóbb az ellenséges, ukrajnai  tüzérség akadályozta meg forgatócsoportunkat abban, hogy nyugdíjasokatt mentsünk ki Varvarovkából, ezt követően  az újságírók a kolostorban menekültek, de ez nem zavarta a kijevi biztonsági erőket, hogy tovább lőjjék a templom épületét.

A Zvezda továbbra is gyűjti és rögzíti az ukrán radikálisok által Donbassban civilek ellen elkövetett bűncselekmények bizonyítékait.

 

Március 30-án az ukrán fegyveres erők lőtték a luhanszki régióban található Varvarovka község Iljinszkij kolostorát. Abban az időben civilek és újságírók, köztük a Zvezda TV-csatorna forgatócsoportja tartózkodott abban a templomban.

„Amikor éppen beértünk Varvarovkába, valami pukkanást hallottunk. Nem értettük meg azonnal, mi történt. Láttunk helyieket. Gondoltuk, most megkérdezzük. Kiszálltunk a kocsiból. És amikor közelebb értünk, láttuk, hogy az összes ott levő civil a templom felé rohant.”- emlékszik vissza a Zvezda tudósítója, Valentin Gvozdev.

Elmondása szerint, az ukrán katonák annak ellenére,hogy látták ukrán civilek menekültek a templomba, tovább tüzeltek,  legalább hat találat  érte magát a templomot.

„Varvarovka lakosai és Rubizhnoye városából érkező menekültek számára az Iljinszkij-kolostor nem először vált menedékhellyé.

Továbbra is összegyűjtjük az ukrán nacionalisták háborús bűneinek bizonyítékait. Katonai törvényszék előtt kell válaszolniuk.”

 

Forrás: Zvezda

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile