Aktuális, Társadalom

Vádalkuról lenne szó? A pedofil nevelő “feldobhat” másokat is? Továbbra is szabadlábon a Böjte-otthonok pedofil exnevelője

Az ügyészség súlyosbításért, Kedves Szabolcs  volt nevelő enyhítésért  fellebbezett a Böjte Csaba alapítványának otthonaiban elkövetett pedofil erőszak ügyében. Romániában  nagyon ritka esetben ítélnek valakit 30 év börtönbüntetésre, tehát teljesen érthetetlen, hogy az elkövető  jelenleg is szabadlábon van.

A volt nevelő ügyvédje, Radu Sorin közölte: ők is fellebbeznek az ítélet ellen. Arra hivatkozott, hogy védence több tanúját a bíróság nem volt hajlandó meghallgatni, és a bíró elfogult volt. A brassói ügyvéd már a második védője az egykori nevelőnek, az első ugyanis a per folyamán visszalépett.

Kedves Szabolcs, mint már írtuk több éven át  követett el pedofil, szadista bűncselekményeket, nemi erőszak, fizikai bántalmazás gyermekotthoni kiskorúak sérelmére.

Felmerül a kérdés, vajon nem ajánlottak vádalkut a román nyomozóhatóságok az elkövetőnek, aki , a sajtóban és a közösségi médiában  kiszivárgott hírek/híresztelések szerint  vallomásaiban több más személyt, köztük romániai és magyarországi politikusokat  is megnevezett, akik állítása szerint szintén szexuális kapcsolatra kényszerítettek otthonbeli gyerekeket Böjte Csaba gyermekotthonaiban.

Az Azonnali.hu azt írja: a csíkszeredai ügyészség fellebbezést nyújtott be, miután múlt héten a bíróság alapfokon harminc év szabadságvesztésre ítélte a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik nevelőjét, aki közel tíz éven keresztül követhetett el nemi erőszaktól kezdve szexuális abúzuson át számos bántalmazást több rábízott kisgyerekkel szemben.

Az ügyészség bár a lap megkeresésére még nem reagált, a Transtelexnek Dragoș Chiriac főügyész azt közölte, hogy nem áll módjában részletekkel szolgálni a fellebbezés okaival kapcsolatban. Az Átlátszó Erdély továbbá azt írja, hogy az ügyészség még nem írta meg a fellebbezéshez az indoklást.Ugyanakkor Kedves  Szabolcs elítélt szabadlábon van, az ellene zajló eljárás során mindvégig szabadlábon védekezhetett.

Arra a kérdésre nem válaszolt az ügyészség, hogy K. Sz. az egész fellebbviteli szakaszban szabadlábon maradhat-e.

A csíkszeredai bíróság a jelenleg 35 éves K. SZ.-re 24 bűncselekmény miatt együttesen 87 év és hat hónap börtönbüntetést szabott ki, 12 vádpontban pedig megállapította a bűncselekmény elévülését. A bíróság halmazati büntetésként 30 éves szabadságvesztésre és 790 ezer lej kártérítés megfizetésére ítélte a volt nevelőt.
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile