Aktuális

Vajon mi vagy ki okozza világszerte a hatalmas erdőtüzeket- tényleg természeti katasztrófa vagy összehangolt globalista merénylet ez?

Mintha éppen a bibliai Apokalipisz jóslatai teljesednének be világszerte , azonban az ember ahogy figyeli a híreket s megpróbálja logikusan összerakni a képeket, felvetődik a kérdés, mi az ISTEN HARAGJA történik a Földön? – vajon sorsszerű véletlen, vagy egy globálisan összeghangolt terrortámadás  zajlik éppen, melynek egyik akciója  az, hogy  hirtelen és sorozatban a világ különböző pontjain lángra lobbannak az erdők? Véletlen ez, vagy „emberi” manipuláció van a háttérben?

Egyre súlyosabb a helyzet Görögországban, ahol ötödik napja küzdenek a tűzvésszel, de a hőség és a szél miatt nem nagyon tudják megfékezni.

Hatalmas tűzvészek tombolnak Törökországtól kezdve Görögországon át Szicíliáig a Földközi-tenger térségében.

Továbbra sem tudják megfékezni a tűzoltók a Görögország-szerte ötödik napja pusztító erdőtűzeket. A BBC tudósítása szerint a tűzvész lassan a fővárost fenyegeti, már ezrével evakuálják az Athéntől északra fekvő falvak lakosságát és a turistákat.

*

Eddig már több mint 150 tüzet azonosítottak, ezért az ország hat térségében rendeltek el készültséget.
Törökország délnyugati tartományaiban közel két hete – eddig még sosem látott – erdőtüzek pusztítanak. Mostanra több tucat falu, több mint kétezer hektár erdő és egy hőerőmű is a lángok martalékává vált
*
Válsághelyzetet hirdetett az észak-macedón kormány az országban tomboló erdőtüzek miatt – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál pénteken. A harmincnapos válsághelyzet idején a tűzoltók, a hadsereg és a belügyminisztérium munkatársai közösen igyekeznek megfékezni a tüzeket.
Helyszíni jelentések szerint jelenleg nyolc helyen pusztítanak a lángok az országban. Szerda óta helikopterekkel igyekeznek segíteni az oltást, az észak-macedón hadsereg gépeinek három szerbiai helikopter is segít, de érkezett segítség Szlovéniából, Bulgáriából és Ausztriából is.
*

Már 1700 négyzetkilométer erdő égett le a július közepén kezdődött kaliforniai erdőtüzekben, amelyeket továbbra sem tudnak megfékezni. A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hatóság szerint a tüzeknek csak mintegy ötödét tudják ellenőrzés alatt tartani.

Plumas megyében a patinás egykori aranyásó-város, Greenville gyakorlatilag porig égett, és több másik települést is teljesen ki kellett üríteni a térségben.

*

Tűzoltók százai küzdenek az Olaszország déli részén tomboló erdőtüzekkel – közölték vasárnap az olasz hatóságok az MTi tudósítása szerint.

Csak Szicíliában több mint nyolcszáz tűzoltó volt bevetésen.

Az olasz kormány a kialakult helyzetre tekintettel további egységek átvezényléséről döntött: az ország más részeiből, így Dél-Tirolból, Venetóból, Piemontból és Lombardiából is küldenek tűzoltókat Szicíliába. Mario Draghi kormányfő erről vasárnap rendelkezett Nello Musumeci szicíliai kormányzó kérésére.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile