Aktuális, Külpolitika

Vallási indíttatású öngyilkos merénylet történt egy katolikus templomban virágvasárnap

Vélhetőleg öngyilkos merénylet történt az indonéziai Makassar egyik katolikus templománál vasárnap, többen megsebesültek – közölte a helyi rendőrség és egy szemtanú.

A hatóságok szerint a feltételezett merénylő meghalt a támadásban. A szélsőséges támadó motorbiciklin érkezett a templomhoz, ahol egy biztonsági őr feltartóztatta – mondta el egy helyi pap, aki szerint összesen tízen sebesültek meg, közülük többen súlyosan. A rendőrség kilenc sebesültről tud: öt templomszolgáról és négy hívőről.

A templomban számos hívő tartózkodott a robbanás idején a húsvétot megelőző nagyhét kezdetén – tette hozzá Dél-Celebesz rendőrségi szóvivője. A pusztítás teljes mértékét még nem tudni, de több autó megrongálódott. A rendőrség lezárta a környéket. A helyszínre mentőautók érkeztek.

A támadás elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett.

A támadást terrorcselekménynek minősítették. Az indonéziai vallásügyi miniszter elutasította a merényletet, az Indonéziai Egyházak Tanácsának vezetője pedig kegyetlen incidensnek nevezte azt.

Makassar polgármestere azt mondta: a robbanás sokkal több áldozatot is követelhetett volna, ha a főkapunál, és nem egy oldalajtónál kerül rá sor.

A vallásilag sokszínű Makassarban jelentős keresztény kisebbség él. A 260 millió lakosú Indonézia a világ legnagyobb muszlim országa, és a helyiek 88 százaléka muszlim vallású.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile