Aktuális, Külpolitika

Vészhelyzetet hirdetett a lövöldözések miatt New York kormányzója, aki szerint többen halnak meg lövöldözés miatt mint covidban

Csak az előző hétvégén közel 200 embert lőttek agyon az államban. Egészségügyi vészhelyzetet hirdetett az amerikai New York állam kormányzója a fegyveres erőszak miatt – írja a BBC.

Andrew Cuomo azután jelentette be a döntést, hogy a megelőző hétvégén 51 lövöldözés során közel 200 embert lőttek agyon a 19,5 milliós New Yorkban. A demokrata kormányzó így fogalmazott a vészhelyzet kihirdetésekor:

” A számokat nézve, többen halnak meg fegyveres erőszak és bűnözés miatt, mint a Covid miatt. Ahogy a Covidnál csináltuk, most is vezetni fogjuk a nemzetet, egy átfogó megközelítéssel harcolva és megelőzve a fegyveres erőszakot.”

Coumo egy hivatalt hozott létre, ami a fegyverekkel való visszaélések megelőzésén dolgozik majd, a rendőrségtől pedig az eddiginél pontosabb adatszolgáltatást vár. Emellett a kormányzó 57 millió dollárt fektet fiatalok nyári foglalkoztatásába, és New York fellép a lőfegyvereknek az államba történő beáramlása ellen is. A program összesen 138,7 millió dollárba  kerül.

BBC emlékeztet az FBI 2020-ra vonatkozó előzetes jelentésére is, amit nemrég adtak ki. A jelentés szerint 25 százalékkal több emberölés történt az Egyesült Államokban 2020-ban, mint 2019-ben, és az emelkedő tendencia 2021-ben is folytatódni látszik.

VELET

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile