Aktuális, Külpolitika

VIDEÓ: 5. nap – Szabadság Konvoj 2022 – Kanadai farmerek traktorokkal törték át a rendőr-kordont, hogy csatlakozzanak a szabadságharcosokhoz

Ötödik napja tart az a covid-terror elleni demonstráció mely során több mint 100 000 kamionos gyűlt össze Kanada fővárosában, Ottawában és megfutamították a covid-náci Justin Turdeau-t és az egész kanadai covid-kormányt.

Az egész világ a kanadai tüntetőket figyeli, ugyanis ez a szabadságharc, forradalom lehet az a gyújtószikra, mely végigsöpör az egész világon és véget vet a két esztendeje tartó biológiai-háborúnak, a COVID19 szanitár-diktatúrának.

Az 5 napja tartó kamionosok vezette forradalomról  annyit tudni, hogy az elbujdokolt  miniszterelnök továbbra sem került  elő, viszont egyre feszültebb a helyzet Ottawában.

A kamionosok nem tágítanak és egyre több polgár csatlakozik hozzájuk.

Szerdán az ottawai polgármesteri hivatal által az utakra kivezényelt rendőrök el

állták a fővárosba vezető utakat, hogy megakadályozzák  azt, hogy további  tiltakozók csatlakozzanak a kamionos blokádhoz.

A kanadai farmerek azonban megoldották a rendőrkordon kérdését és traktorokkal félreseperték a kordont.

Ugyancsak szerdán Ottawa polgármestere,  Jim Watson vontató cégeket  keresett meg, hogy azok pénzért elvontassák a Parlament előtt levő kamionokat, azonban a vontató cégektől azt a választ kapták, sajnos mind „covidtól szenvednek” ezért nem tudnak menni kamiont vontatni. Nem mellesleg, érdekes lenne az, ha valaki megpróbálná csak úgy elvontatni a leparkolt kamionokat.

A helyzet azonban egyre feszültebb, s ez kihat a kanadai-amerikai határra, melyet a tüntetők egy részen lezártak.

A szabadság 2022 Konvoj vezetői kijelentették, a nép adakozásából annyi készletük van, hogy akár 4 évig is blokád alatt tarthatják a fővárost és nem mozdulnak , míg Kanada vissza nem kapja normális, szabad életét és az egész covid-őrületet, kötelező oltás-rendeletet el nem törölnek.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile