Aktuális, Tények mögött a lényeg

Vukics Ferenc: A magyar orvosok olvassák mások protokollját? – Van, ahol védik a gyerekeket…

Vukics Ferenc: A magyar orvosok olvassák mások protokollját? – Van, ahol védik a gyerekeket…


 

Szlávik János infektológus főorvos már a nyár közepén elmondta az ATV Startnak, hogy az ő véleménye szerint indokolt lehet a gyermekek oltása, mert ők is megfertőződhetnek, ritkán súlyos tünetek is kialakulhatnak náluk, miközben a vakcinák hatásosak.

Akkor arra a kérdésre, hogy lesz-e Magyarországon negyedik hulláma a járványnak, Szlávik János azt mondta, ő ezzel kapcsolatban óvatos. Rámutatott, hogy Angliában például nagyon magas az átoltottság, mégis emelkedik az esetszám, a mutánsok pedig nagy veszélyt jelentenek az oltatlanokra. „Nem lehet kijelenteni, hogy nem lesz negyedik hullám, a hullám ugyanis azt jelenti, hogy elkezd nőni az esetszám.”

Abban viszont az infektológus biztos, hogy olyan mennyiségű megbetegedés, mint amilyen a harmadik hullám során volt, már nem következik be. Beszélt arról is, hogy egyelőre úgy tűnik, az indiai mutáns nem okoz sokkal súlyosabb megbetegedést, mint a vírus korábbi változatai.

Szlávik Úr ne menjen jósnak, mert éhen fog halni. Az ezotériában keményebb a minőségbiztosítás, mint amihez ő hozzászokott.

Néhány nappal ezelőtt azzal sokkolt bennünket, hogy azért van szükség a gyermekek beoltására, mert a felnőtteket már nem lehet rávenni (na persze, mivel egyre többen járnak „kétoltásos”, „háromoltásos” temetésre), hogy felvegyék az oltást, és mert a gyerekek jobban viselik a vakcinázást mint a felnőttek.

Miközben egyre bővül azoknak az országoknak a listája, ahol felfüggesztik a gyerekek oltását, addig nálunk egyre jobban erőltetik. Teljességgel érthetetlen.

A mellékhatásokkal kapcsolatos tapasztalatok hatására több ország már csak egy adag covid-oltást ad be a serdülőknek. Svédország és Dánia pedig leállította a Moderna alkalmazását a 30 éven aluliak számára.

Szlávik úr! Milyen vizsgálatokkal is alapozták meg a gyerekek oltásával kapcsolatos narratívájukat? Nagyon kíváncsiak vagyunk rá! Nézzük az elmúlt hetek ezzel kapcsolatos híreit!

The New York Times: Új vakcinastratégia gyerekeknek csak egy adag, egyelőre

Amikor az Egyesült Államokban a szülőknek meg kell birkózni azzal a kényes kérdéssel, hogy gyermekeiket beoltassák-e a koronavírus elleni védőoltással, más országokban a családoknak új lehetőséget kínáltak: elég egyetlen adag oltást adni a gyerekeknek. Hongkongban, valamint Nagy-Britanniában, Norvégiában és más országokban a tisztviselők a Pfizer-BioNTech vakcina egyszeri adagját javasolták 12 éves és idősebb gyermekek számára is – részleges védelmet nyújtva a vírussal szemben, de a két adag után alkalmanként megfigyelhető lehetséges ártalmak nélkül. később Svédország és Dánia csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, bejelentették, hogy a serdülőknek csak egy oltást kell kapniuk a Moderna vakcinából.

Bloomberg: Svédország leállítja a Moderna Covid-oltását a 30 év alattiak számára

Svédország és Dánia úgy döntött, hogy leállítja a Moderna Inc. Covid-19 elleni oltását a fiatalok számára, a lehetséges mellékhatások miatt. A svéd egészségügyi hatóság szerdán a szívgyulladás megnövekedett kockázatára vonatkozó új adatokkal indokolta az oltási kényszerszünetet. Dánia sem oltja tovább a 18 évnél fiatalabbakat.

A szívszövődményekről és egyéb mellékhatásokról szóló további hírek

NBC-hírek: A Pfizer Covid-oltás utáni szívbetegségek egy tanulmány eredményei

A Pfizer-vakcina legalább egy adagjának beadása növelte a szívgyulladás ritka típusának kockázatát, különösen fiatal férfiaknál – derült ki egy nagyszabású új kutatásból, amelyet izraeli kutatók végeztek el. A diagnosztizált esetek általában enyhék voltak, és a legtöbb beteget folyamatos kezelés nélkül küldték haza. A szívizomgyulladásnak, a szívizom gyulladásának nevezett állapotot nagyon kis számú embernél jelentették, akik megkapták a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna mRNS vakcinájátt. A tünetek közé tartozik a mellkasi fájdalom, szívdobogásérzés és légszomj. Az ellátásban részesülő betegek többsége gyorsan felépül.

Fox News: Egy washingtoni nő meghalt a J&J COVID vakcina által ritkán kiváltott vérrög miatt

Ritka véralvadási szindrómában halt meg egy washingtoni nő, miután megkapta a J&J COVID-19 vakcinát, ami az első ilyen haláleset volt az államban – jelentették be egészségügyi tisztviselők. A nő, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra a megyei vagy az állami egészségügyi tisztviselők, a harmincas éveinek végén járt, és King County lakosa volt. Egy közlemény szerint 2021. augusztus 26-án kapta meg az oltást, és több mint egy héttel később, szeptember 7-én halt meg. A Seattle & King County Public Health szerint a halál oka thrombocytopenia szindrómával (TTS) járó trombózis volt, amely a TTS-t ritka, de súlyos állapotnak minősítette a J&J vakcinát kapók körében. A CDC három másik megerősített halálesetről számolt be országszerte a szövődmény miatt.

Sports Illustrated: Az Oilers támadója, Josh Archibald szívizomgyulladással kórházba került

Az Edmonton Oilers edzője, Dave Tippett elmondta, hogy Josh Archibald támadó határozatlan időre kieshet, miután szívizomgyulladást diagnosztizáltak nála. Tippett azt is elárulta, hogy Archibald COVID-19- fertőzött volt a holtszezonban. Szeptember elején az Oilers GM Ken Holland megerősítette az Oilers Now Radio műsorvezetőjének, Bob Stauffernek, hogy Archibald volt az egyetlen be nem oltott játékos a csapatban. A hír azután érkezett, hogy bejelentették, hogy az Oilers kapusa, Alex Stalock is hasonló szívbetegségben szenvedett.

CIDRAP: A kábítószer- és alkoholfogyasztók hajlamosabbak a COVID-19 áttöréses fertőzéseire

Az olyan szerhasználati rendellenességek, mint az alkohol- és opioidfüggőség, hajlamosítják a teljesen beoltott embereket a COVID-19 áttöréses fertőzésére, kórházi kezelésre és halálra, bár az általános kockázat alacsony – derül ki egy tegnapi amerikai kutatásból, amelyet a World Psychiatry folyóiratban végeztek. (Van Beusekom, 10/6)

The Baltimore Sun: A marylandi férfi lelőtte gyógyszerész testvérét, mert „embereket ölt meg” a COVID-oltással

A Howard megyei bíróságon szerdán benyújtott vádiratok szerint egy cumberlandi férfi állítólag megölte testvérét és sógornőjét Ellicott City-i otthonukban a múlt héten, mert gyógyszerész testvére COVID-19-oltást adott be a településen lakóknak. Jeffrey Burnham azt mondta édesanyjának, hogy szembe kellett néznie bátyjával, Brian Robinette-tel, mert az embereket mérgezett a COVID-19 vakcina beadásával, és azt mondta anyjának: „Brian tud valamit” – derül ki a Burnham ellen benyújtott új vádiratokból.

A fenti cikket változtatás nélkül vettük át a szilajcsiko.hu portálról.

Irodalom:

 
 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile