Aktuális, Külpolitika

Washington kezdhet aggódni? A világnak elege lett az USA vezérlésű globalista terrorból? – Háborús mozgósítás Latin-Amerikában

Kolosszális katonai mozgósítás kezdődött  Latin-Amerikában, az USA határánál, melyet  Oroszország, Irán, Kína és további 10 (!) ország készít elő. Ez egyértelműen jelzi a hadvédelmi fejlesztések felgyorsulását, mivel ezek az országok függetleníteni kívánják a régiót az USA hegemóniájától.

Ezzel összefüggésben készítik elő a “latin-amerikai zónát”, amelynek saját valutája lesz, ami újra megveri a dollárt – derült ki Brazília elnöki posztjának új favoritjából. A háború most kezd átkerülni az USA hátsó udvarába…

Háborús mozgósítás Latin-Amerikában

Irán, Oroszország és Kína nagy hadgyakorlatok sorozatát készül tartani Latin-Amerikában, az Egyesült Államok küszöbén álló erődemonstráció keretében.

A szocialista elnök, Nicolas Maduro vezette Venezuela a tervek szerint augusztus közepén ad otthont a háborús játékoknak – derül ki a Center for a Secure Free Society, a régió rezsimjét figyelő agytröszt jelentéséből.

Tíz másik nemzet mellett Oroszország, Kína és Irán katonai erőit a nyugati féltekére költözteti hadgyakorlatok céljából, amelyek „katonai szándékkal Latin-Amerikában és a Karib-térségben lesznek”.

Csatlakoznak a “multipoláris világhoz”

Az elemző tanácsadó  jelentése szerint a Sniper Frontier versenyként ismert háborús játékok azt mutatják be, hogy ezek a világ minden tájáról érkező hatalmak összefognak, és „készülnek arra, hogy hangzatos kijelentést tegyenek arról, hogy a régió készen áll a többpólusú hatalom befogadására” . , amely Latin-Amerika tekintélyelvű rezsimeinek egybefogáásra  összpontosít.

A hadgyakorlat az egyik legerősebb jele annak, hogy az Egyesült Államok elleni latin-amerikai koalíció Oroszországgal, Kínával és Iránnal való kapcsolatok megerősítésén dolgozik.

Maduro nemrég fejezte be a közel-keleti diplomáciai körútját, amelynek során 20 éves stratégiai megállapodást írt alá Iránnal, amely megalapozta egy iráni olajszállító tartályhajó kikötését Venezuelában, és Teherán illegális kőolaját kirakodja.

“Az Irán és Venezuela közötti stratégiai megállapodás célja, hogy tükrözze azokat a stratégiai megállapodásokat, amelyeket az Iszlám Köztársaság Kínával és Oroszországgal kötött az elmúlt években” – áll az agytröszt jelentése szerint. A latin-amerikai rezsimek katonai megállapodásokat is kötnek Oroszországgal.

Oroszország és szövetségesei, Irán és Kína hatalmas erődemonstrációt készülnek tenni az augusztusi, venezuelai katonai játékok versennyel. De fontos megérteni, hogy ezt a hatalmat a kibertámogatott digitális dezinformáció alakítja, amely a középpontjában áll annak, hogy ezt a fajta közös hadgyakorlatot miként használják fel a tekintélyelvű államok legitimálására és a demokráciák delegitimizálására a nyugati féltekén” – mondta Joseph Humire , nemzetbiztonsági részleg. elemzője és a Washington Free Beacon  ügyvezető igazgatója.

“Az amerikai ellenfelek katonai mozgásának normalizálásával a karibi térségben azt kockáztatjuk, hogy meggyengítjük a demokráciák erkölcsi legitimitását Latin-Amerikában.”

A jelek szerint az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC), az ország félkatonai hadereje is erősíti jelenlétét Latin-Amerikában.

Irán szerepe

Június elején a térségben repülő venezuelai szállítórepülőgépen “a Qods Force, az iráni elit forradalmi gárda egység tagjait találták” az agytröszt jelentése szerint. “Gholamreza Ghasemi, az IRGC ismert fegyverkereskedője és a Qeshm Fars Air igazgatója a Boeing 747-300M-et irányította, amely 4 másik iráni állampolgárral és 14 venezuelaival együtt visszatért Buenos Airesbe . ”

A gép leszállása után “az argentin hatóságok dokumentumokat és elektronikai eszközöket foglaltak le, és IRGC-tankok, rakéták és egyéb kellékek képeit fedezték fel az egyik mobileszközön”, utalva arra, hogy a térségben egy Irán által támogatott nagyobb tervről van szó.

Ghasemi állítólag legalább 13 alkalommal utazott Iránból Venezuelába az elmúlt másfél évben, amivel riasztotta az FBI-t és az izraeli kormányt.

Miközben Irán és Venezuela erősíti katonai és gazdasági kapcsolatait, Daniel Ortega nicaraguai elnök – Venezuela Maduro szövetségese – katonai egyezményt újított meg Oroszországgal, amely „felhatalmazza az orosz csapatokat, repülőgépeket és hajókat, hogy járőrözzenek a középső ország határain.” Amerikában és közös hadgyakorlatokat folytat “ – áll a jelentésben. A katonai megállapodást Oroszország Ukrajnával vívott háborúja közepette írták alá, jelezve, hogy a latin-amerikai jelenlét továbbra is prioritást élvez Moszkva számára, még akkor is, ha nyomás nehezedik a határaira.

 

Forás: WarNews

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile