Aktuális, Belpolitika

Zakariás Zoltán, az RMDSZ listáján indult EMNP-s politikus egy anti-LMBTQ törvénymódosító csomag benyújtását tervezi

Érdekesen alakul a gender-elmélet iskolai oktatásba történő agresszív beszuszakolása a romániai tanrendbe. A kormánykoalíció nagy része, élükön az ultra liberális USR-PLUS párttal, foggal-körömmel harcol azért, hogy már az óvodai oktatásba becsempésszék a szodomita tanokat, így elég meglepő, hogy az RMDSZ színeiben befutott néppártos Zakariás szembemenve a kormánykoalíció szivárványos terveivel előállt egy ilyen (amúgy üdvözlendő) javaslattal.

Csomortányi István az EMNP elnöke egy váradi sajtótájékoztatón elmondta, a román parlament új ülésszakának megnyitása után az EMNP saját képviselőjén az RMDSZ listáján mandátumot szerzett Zakariás Zoltán keresztül egy hasonló, a hazai szabályokat tisztázó törvénymódosító csomagot tűz majd napirendre. Kérdés, hogy az RMDSZ ( zömmel gender párti)  vezetősége mennyire fogja támogatni ezt a tervet vajon?

Az Erdélyi Magyar Néppárt erről a következőt tette közzé:

„Fontos, hogy a határon túli magyar állampolgárok is minél nagyobb számban mondjanak véleményt a magyar kormány által kezdeményezett népszavazás kérdéseiről, ezzel is kifejezve a magyar nemzet egységét. Teljesen világos mi a teendő, az Erdélyi Magyar Szövetségen belül Mezei Jánossal, a Magyar Polgári Párt elnökével történt egyeztetést követően pedig egyértelmű, hogy mind a Néppárt mind pedig a Magyar Polgári Párt kiáll a hagyományos értékek mellett, és arra biztat mindenkit, hogy a népszavazáson vegyen részt, és álljon ki a családok és a gyermekek védelmében” – mondta Csomortányi István, a Néppárt elnöke, az EMSZ társelnöke egy nagyváradi sajtótájékoztató keretében, ahol a témában megszólalt még Habinyák István, a párt Bihar megyei elnöke, Zatykó Gyula, a párt Partiumért felelős alelnöke, valamint Moldován Gellért, a Néppárt nagyváradi szervezetének elnöke is.

 

Csomortányi rámutatott, hogy Magyarországnak hasznos a népakarat közvetlen felmutatása a gyermekvédelmi törvény kapcsán, hiszen ez váltotta ki egyes nyugati körök hisztériáját, ezért is szükséges a szerteágazó, sok törvényt módosító új jogszabály rendelkezéseinek megerősítése a lehető legdemokratikusabb eszközzel. A törvény tiszta vizet önt a pohárba az iskolai és médiafelületeken tetten érhető, a gyerekeket célzó LMBTQ-propaganda kapcsán. Hasznos lenne, ha nem csak Magyarországon és Lengyelországban születnének hasonló, a gyermekeket a szexuális propagandától védő jogszabályok, hanem egész Kelet-Közép-Európa megmutatná, hogy egységes ebben a kérdésben.

Éppen ezért a román parlament új ülésszakának megnyitása után a Néppárt saját képviselőjén keresztül egy hasonló, a hazai szabályokat tisztázó törvénymódosító csomagot tűz majd napirendre.

Ideje, hogy Románia törvényhozói is állást foglaljanak a gyermekvédelem ügyében, tisztázzák, hogy szándékoznak-e megvédeni a gyermekeket ettől a típusú propagandától, melyet a szabadság ürügyén különböző gyanús hátterű civil szervezetek próbálnak a romániai, és ezzel az erdélyi társadalomra ráerőltetni. Ez fontos és hasznos lépés lenne, akár annak az ódiumát is vállalva, hogy ezzel Magyarország és Lengyelország mellett Románia is bekerül a boszorkányüldözést, koncepciós eljárásokat elszenvedő országok sorába – fejtette ki a Néppárt elnöke. Csomortányi István rámutatott arra a kettős mércére is, mely az Európai Unióban élő mintegy ötven millió főt kitevő őshonos nemzeti kisebbségek tagjait éri, akik jogaival, az őket ért napi sérelmekkel Brüsszel nem hajlandó foglalkozni, míg a mesterségesen kreált LMBTQ „közösség” jogait akár a tagállamok ellenében is foggal-körömmel védi. Miközben Szlovákiában és Csehországban a jogtipró Benes-dekrétumok mai napig érvényben vannak, az EU-ba készülő Ukrajna üldözi saját nemzeti kisebbségeit, Romániában megoldatlan az anyanyelvhasználat, az egyházi ingatlanok restitúciójának kérdése, a szabad szimbólumhasználat és számos más, a magyar kisebbséget is érintő kérdés, így Brüsszelnek nincs erkölcsi jogalapja az LMBTQ jogokat számon kérni. Ugyanakkor jól látható a magyarországi baloldal kettős mércéje is, hiszen ők az EP-választásokon román pártot támogattak a magyar pártok ellenében, otthon pedig Brüsszel álláspontját képviselik a magyarok többségének véleményével szembe menve.

 

A továbbiakban Habinyák István ismertette a népszavazás kérdéseit, melyek a következők:

 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

 

Habinyák István leszögezte: a Néppárt arra buzdít minden magyar állampolgárt, hogy a magyarországi törvények betartása mellett vegyen részt a népszavazáson, és mondjon ötször nemet a feltett kérdésekre, hiszen így alkalmunk nyílik megvédeni gyermekeinket. A szavazáshoz szükséges a regisztráció megléte a választói névjegyzékben, ehhez csupán egy lakcímkártya, vagy honosítási okirat szükséges. A Néppárt önkéntesei mindenkinek szívesen segítenek a regisztrációban, hogy minél többen élhessenek szavazati jogukkal ebben a fontos kérdésben.

 

Zatykó Gyula Partiumért felelős alelnök reményét fejezte ki, hogy ez a kérdés kicsit egységbe forrasztja majd Közép- és Kelet-Európa népeit, hiszen ez a család és életellenes tendencia elsősorban a Nyugatot sújtja, míg térségünk társadalmai többségükben a normalitás pártján állnak. Fontosnak nevezte, hogy az erdélyi magyar emberek is hallassák hangjukat ebben a kérdésben, hogy jelezhessük, hogyan állunk ehhez a kérdéshez.

Csomortányi István záró gondolatként kifejtette, hogy eljött az ideje, hogy Románia is világossá tegye álláspontját ebben a kérdésben, ezért is hasznos lehet a Néppárt által benyújtandó törvénytervezet. Végül pedig arra buzdított, hogy mindenki vegyen részt a népszavazáson, és mondjon nemet a feltett kérdésekre.”

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile