Aktuális, Külpolitika, Vélemény

Zelenszkij, mint ex-komédiás most háborús tragika szerepben tűnt fel  az EU színpadán: Miközben az oroszok körbevették Kijevet, az ukrán elnöknek a pénzen jár az esze s  megpróbálja megsusztázni a felhalmozott államadósságuk ejtését

Párhuzamos valóságok, a nagy ukrán-orosz Mátrix színpadán… Pénz beszél, a kutya ugat, az oroszok meg a csecsenek a spájzban vannak…Mégsem humanitárius segélyt, vagy a polgárok megsegítését kérte az ukrán elnök, hanem a saját kormánya által felhalmozott hatalmas államadósság törlését.

 

Ukrajna adósságállományának mintegy háromnegyede amerikai dollárban van denominálva, a dollár-hrivnya árfolyam történelmi mélypontot ért el

Úgy látszik, a pénz jobban aggasztja, mint az egész orosz invázió. Mindeközben, miközben az oroszok és a csecsenek éppen takarítják ki a globalista maffiát, titkos biológiai laboratóriumokat, neonáci bűnszervezeteket Ukrajnából, az ukrán elnök arra is talál időt és lehetőséget, hogy jól megkreált propaganda interjúkban szerepeljen a CNN-ben, mint igaz ukrán és hős.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, kedden beszédet mondott az Európai Parlamentben, beleadva minden színészi-komédiási képességét, a propaganda sajtó szerint még az EP-s  tolmács is vizesre sírta magát a megható előadás fordítása közben.

Ahhoz, hogy kiderüljön, Zelenszkij valójában az óriási, a saját kormánya és holdudvara által felhalmozott ukrán államadósságot akarja most lenulláztatni, ha már az a fránya Putyin rájuk lépett. Erről szólt hát igaziból az EU-s fellépese….

Azért lássuk be, eléggé megdöbbentő, ha valaki egy háború alatt, amikor állítólag a polgárai életét és az egész országát egy hatalmas katonai invázió fenyegeti, elsősorban a pénzre gondol, nem humanitárius segélyt kér, hanem a ki tudja, hogy felhalmozott államadósság eltörülését.

Lássuk be, Zelenszkij a transzvesztita komédiás szerepéből azért nagyot fejlődött, csak az a kérdés a politikai tragika szerepéért mennyi honoráriumot fog majd kapni EU-s elvtársaitól.

Érdemes megjegyezni, hogy Ukrajna esetében a Szovjetunió 100 milliárd dolláros adósságának, Oroszország kötelezettségvállalásának köszönhetően 1992-ben 0 (NULLA) dolláros külföldi adóssággal indult, azonban az egymást követő ukrán kormányok több tízmilliárd dollár értékű kötelezettséget halmoztak fel külföldi hitelezőktől, köztük a Nemzetközi Valutaalaptól, az Egyesült Államoktól és az Európai Uniótól.

Valerij Patskan, az ukrán számviteli kamara vezetője javasolta a nemzetközi hitelezőknek Ukrajna 57 milliárdos külföldi adósságának leírását, tekintettel az országban folyó orosz katonai műveletre.

Ukrajna 1992-ben lett a Nemzetközi Valutaalap tagja, a hitelező több tízmilliárdos feltételes kölcsönt nyújtott az országnak, ami miatt az országnak olyan gazdasági reformokat kellett végrehajtania, amelyek célja az ország megnyitása a külföldi, túlnyomórészt nyugati piacok felé. Ezek a reformok, amelyek a nagyszabású korrupciót és a különféle társadalmi bajokat ötvözték, 30 év leforgása alatt a világ egyik legfejlettebb ipari gazdaságából Európa egyik legszegényebb országává változtatták Ukrajnát.

Kijev jelenleg több mint 5 milliárd dollárral tartozik az IMF-nek, további 2,3 milliárd dollárral a Nemzetközi Fejlesztési Újjáépítési Banknak, további milliárdokkal pedig az Egyesült Államoknak, az Európai Uniónak, Kanadának, Németországnak és Japánnak. Az ország adósságállományának mintegy háromnegyede amerikai dollárban van denominálva, a dollár-hrivnya árfolyam történelmi mélypontot ért el a közelmúlt kereskedésében a folyamatos konfliktus miatt.

Zelenszkij BEFORE WEF:

Zelenszkij AFTER WEF:

-lszmm-

 

Forrás: Hi INdia

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile