Aktuális, Magazin

Zuckerberg már nincs a világ 10 leggazdagabbja között – a Meta-verzum sötétlelkű ura 29 milliárd dollárt vesztett egy nap alatt a vagyonából

Mark Zuckerberg egyetlen nap alatt 29 milliárd dollárt bukott a Facebook népszerűtlensége miatt.

Súlyos milliárdokkal lett szegényebb a Facebook atyja, Mark Zuckerberg. A cégguru csütörtökön szembesült a hírrel, hogy 2015 óta először így most már nem tartozik a tíz leggazdagabb ember közé.

A kommunikációs cég alapítója 29,8 milliárd dollártól kellett búcsúznia egyetlen nap alatt, csütörtökön ugyanis 26 százalékkal csökkent a Facebook anyagénének, a Meta részvényeinek az ára, ráadásul a napi veszteség értéke sem kecsegtette jóval: meghaladta a 200 milliárd dollárt.

A Forbes szerint Mark Zuckerberg vagyona a drasztikus pénzcsökkenés miatt 84,3 milliárd dollárra csökkent, így történhetett meg, hogy végül kikerült az említett listáról.

A 37 éves Zuckerberg a napi veszteségek mellett még mindig csak második a New York-i tőzsde történetében. A cégre egyébként az Apple is mért súlyos csapást. Megváltoztatta a hozzáférési szabályokat, így a Meta 10 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el, amely miatt kénytelen volt beharangozni a szomorú hír a részvényeseinek: ez a negyedév nem lesz olyan mint korábban.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile