Arhive Politic - Informația Liberă https://informatialibera.ro Gândește liber. Informează-te corect! Tue, 21 Feb 2023 10:49:03 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.7.11 https://i1.wp.com/informatialibera.ro/wp-content/uploads/2021/01/cropped-android-chrome-512x512-1.png?fit=32%2C32&ssl=1 Arhive Politic - Informația Liberă https://informatialibera.ro 32 32 188619412 Canalul Bâstroe, sau cum a obținut Ucraina acces ilegal la Dunăre https://informatialibera.ro/cum-a-obtinut-ucraina-acces-ilegal-la-dunare/ https://informatialibera.ro/cum-a-obtinut-ucraina-acces-ilegal-la-dunare/#comments Tue, 21 Feb 2023 10:48:03 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32687 Sfidând Uniunea Europeană și România, Ucraina adâncește canalul Bâstroe. În fapt, pe 13 iulie 2022, Bogdan Aurescu anunța, printr-un comunicat de presă că partea română și-a dat consimțământul privind tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe. „Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe de […]

Articolul Canalul Bâstroe, sau cum a obținut Ucraina acces ilegal la Dunăre apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Sfidând Uniunea Europeană și România, Ucraina adâncește canalul Bâstroe.

În fapt, pe 13 iulie 2022, Bogdan Aurescu anunța, printr-un comunicat de presă că partea română și-a dat consimțământul privind tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe.

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe de către nave sub pavilion terț încărcate cu cereale, Ministerul Afacerilor Externe precizează că a transmis părții ucrainene, pe canale diplomatice, acceptul în acest sens. Decizia autorităților române vine în contextul eforturilor țării noastre de sprijinire a Ucrainei, în vederea reducerii consecințelor agresiunii premeditate, ilegale și nejustificate a Federației Ruse asupra acestui stat.”

Astăzi, unul dintre parlamentarii români, deputatul independent Mihai Lasca, într-o declarație politică a cerut ca Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, să răspundă în fașa Parlamentului pentru acțiunile sale. Mai jos, redăm textul acestei declarații:

Canalul Bâstroe, sau cum a obținut Ucraina acces ilegal la Dunăre

Unde se termină sprijinirea Ucrainei și începe trădarea României?

Vom trage oare linie la amenințarea distrugerii Deltei Dunării sau vom pleca și de data asta capul?

Cu cine s-a consultat Bogdan Aurescu în iulie 2022 când a permis Ucrainei să utilizeze canalul Bâstroe?

Cu siguranță nu cu Parlamentul sau cu poporul român!

Construcţia canalului de către partea ucraineană este un motiv vechi de dispută între România şi Ucraina, dispută trasată de organismele internaționale competente în favoarea statului român, motivul principal fiind conservarea vieţii sălbatice şi a habitatelor naturale.

Când se va termina “situația excepțională” care l-a determinat pe Aurescu să permită tranzitarea canalului Bâstroe, deși contravine intereselor economice ale statului român și încalcă prevederile internaționale?

Acest canal construit de ucraineni cu scopul de a lua exclusivitatea României în ceea ce privește accesul la Gurile Dunării nu reprezintă doar un risc economic, dar și o amenințare majoră asupra ecosistemului Deltei Dunării.

În stilul caracteristic ucrainenilor, le dai un deget, îți iau toată mâna, aceștia au început adâncirea canalului Bâstroe și solicită includerea acestuia în rețeaua transeuropeană de transport.

Ceea ce trebuia să fie o “situație excepțională” se permanentizează acum în fața ochilor noștri.

Deși au primit semnale multiple încă din aprilie 2022 de la Poliția de Frontieră din zona Chilia, că autoritățile ucrainene au început lucrări de dragare a Canalului Bâstroe, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Externe și Ministerul Mediului au ignorat aceste sesizări până zilele trecute când informația a devenit publică.

Autoritățile române nu știau nimic, deși Ministerul Infrastructurii din Ucraina afirmă, într-o postare recentă pe Twitter, că adâncimea de navigare pe Canalul Bâstroe a crescut de la 3,9 la 6,5 metri, pentru prima oară de la declararea independenței țării?

De abia zilele trecute avem o primă reacție din partea Ministerul Afacerilor Externe. Deși în mod normal ar fi trebuit să oprească imediat tranzitarea canalului Bâstroe, MAE ne spune că va anunța Comisia Europeană că se opune intenției Ucrainei de a face lucrări de dragare pe Canal.

Dreptul oferit nu se mai poate retrage!

În numele “situației excepționale” clamate de Aurescu, România susține zeci de mii de cetățeni ucraineni de mai bine de un an de zile, cheltuind peste 80 de milioane de euro iar în Portul Constanța au prioritate transportatorii ucraineni.

Ce primim în schimb din partea Ucrainei?

Încălcarea drepturilor etnicilor români și a libertății religioase, eliminarea dreptului la educație în limba maternă și recrutarea prioritară a cetățenilor de origine română.

Întorcându-ne la canalul Bâstroe, autoritățile ucrainene ne mai dau o palmă.

Dintr-o primă declarație a consilierului președintelui Zelensky pe acest subiect aflăm că, citez: “Acum avem alte priorități, războiul. În prim plan e altceva: războiul, armamentul, apoi celelalte nuanţe legate de ecologia regională.”

Acesta este respectul pe care îl impune diplomația română actuală la nivel internațional, aici ajungi când ai tot timpul capul plecat și atitudine de slugă.

Prin urmare, solicit ca Bogdan Aurescu să răspundă cât mai rapid în fața Parlamentului României pentru acest act de trădare majoră!

Articolul Canalul Bâstroe, sau cum a obținut Ucraina acces ilegal la Dunăre apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/cum-a-obtinut-ucraina-acces-ilegal-la-dunare/feed/ 2 32687
Îmi este rușine că sunt european – Claire Daly, europarlamentar https://informatialibera.ro/imi-este-rusine-ca-sunt-european/ https://informatialibera.ro/imi-este-rusine-ca-sunt-european/#respond Thu, 16 Feb 2023 19:31:07 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32669 „Consider că este șocantă lipsa totală de interes a conducătorilor UE față de identificarea celor responsabili de actul de sabotaj împotriva infrastructurii unui stat membru al UE și mijloacelor de trai ale cetățenilor noștri. Îmi este rușine că sunt european.” Europarlamentar Claire Daly, intervenție în Parlamentul European la 13.02.2023, cu […]

Articolul Îmi este rușine că sunt european – Claire Daly, europarlamentar apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
„Consider că este șocantă lipsa totală de interes a conducătorilor UE față de identificarea celor responsabili de actul de sabotaj împotriva infrastructurii unui stat membru al UE și mijloacelor de trai ale cetățenilor noștri. Îmi este rușine că sunt european.”

Europarlamentar Claire Daly, intervenție în Parlamentul European la 13.02.2023, cu privire la atacul asupra gazoductelor Nord Stream.

 

Articolul Îmi este rușine că sunt european – Claire Daly, europarlamentar apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/imi-este-rusine-ca-sunt-european/feed/ 0 32669
Mihai Lasca – Războiul nu justifică încălcarea drepturilor românilor din Ucraina https://informatialibera.ro/mihai-lasca-razboiul-nu-justifica-incalcarea-drepturilor-romanilor-din-ucraina/ https://informatialibera.ro/mihai-lasca-razboiul-nu-justifica-incalcarea-drepturilor-romanilor-din-ucraina/#respond Fri, 10 Feb 2023 12:02:21 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32602 Miercuri, deputatul independent Mihai Lasca a susținut în Parlament o declarație politică în favoarea drepturilor minorității românilor din Ucraina. Astfel, acesta a atras atenția cu privire la abuzurile la care sunt supuși etnicii români din Ucraina prin încălcarea drepturilor referitoare la religie și educație în limba maternă, precum și indolența […]

Articolul Mihai Lasca – Războiul nu justifică încălcarea drepturilor românilor din Ucraina apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Miercuri, deputatul independent Mihai Lasca a susținut în Parlament o declarație politică în favoarea drepturilor minorității românilor din Ucraina.

Astfel, acesta a atras atenția cu privire la abuzurile la care sunt supuși etnicii români din Ucraina prin încălcarea drepturilor referitoare la religie și educație în limba maternă, precum și indolența Guvernului României și pasivitatea Bisericii Ortodoxe Române față de aceste acțiuni ale autorităților ucrainene.

Mai jos vă prezentăm textul declarației politice a deputatului Mihai Lasca, liderul partidului Patrioții Poporului Român:

RĂZBOIUL NU JUSTIFICĂ ÎNCĂLCAREA DREPTURILOR ETNICILOR ROMÂNI DIN UCRAINA!

Pentru Guvernul României, drepturile românilor din Ucraina contează mai puțin decât drepturile refugiaților ucraineni susținuti de statul român de aproape un an de zile!

Potrivit art. 7 din Constituția României: „Statul sprijină întărirea legăturilor cu românii din afara frontierelor ţării şi acţionează pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, cu respectarea legislaţiei statului ai cărui cetăţeni sunt.”

Guvernul are obligația de a pune în aplicare această dispoziție constituțională, dar și să se asigure de onorarea Tratatului de cooperare și bună vecinătate dintre România și Ucraina semnat în anul 1997, prin care conducerea trădătoare de la acea dată a renunțat de bunăvoie la teritoriile istorice românești în schimbul promisiunii respectării drepturilor cetățenilor ucraineni de origine română.

Acum vedem cum aceste drepturi sunt încălcate flagrant prin abuzurile la adresa credincioșilor ortodocși din Bucovina de Nord și ținutul Herța, dar și prin adoptarea noii legi a minorităților de către Parlamentul de la Kiev și prin încălcarea dreptului la educație în limba maternă.

Reacția autorităților românești, atât din guvern cât și din partea Bisericii Ortodoxe Române, prin purtătorul de cuvânt progresist Vasile Bănescu, arată nepăsare și obediența în fața agendei trasate de Occident.

Guvernul român este obligat să acționeze – și cer imperativ s-o facă – cu toate mijloacele juridice și diplomatice aflate la dispoziția sa pentru a determina partea ucraineană să acorde cetățenilor săi de origine română statutul cuvenit sau, în caz contrar, să DENUNȚE Tratatul cu Ucraina care se reînoiește automat la 5 ani, pe motiv de nerespectarea a clauzelor acestuia.

Articolul Mihai Lasca – Războiul nu justifică încălcarea drepturilor românilor din Ucraina apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/mihai-lasca-razboiul-nu-justifica-incalcarea-drepturilor-romanilor-din-ucraina/feed/ 0 32602
Zelenski se grăbește degeaba la ușa UE: Bruxelles nu va acorda Ucrainei o procedură rapidă de aderare https://informatialibera.ro/zelenski-se-grabeste-degeaba-la-usa-ue-bruxelles-nu-va-acorda-ucrainei-o-procedura-rapida-de-aderare/ https://informatialibera.ro/zelenski-se-grabeste-degeaba-la-usa-ue-bruxelles-nu-va-acorda-ucrainei-o-procedura-rapida-de-aderare/#respond Tue, 31 Jan 2023 12:51:01 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32563 UE ar trebui să felicite Ucraina pentru progresul înregistrat în reformele sale în vederea aderării și să trimită un mesaj puternic Moscovei, potrivit unui proiect de comunicat al summitului UE-Ucraina. Cu toate acestea, statele membre rămân divizate în ceea ce privește chestiunea aderării accelerate. Discuția dintre cele două părți are […]

Articolul Zelenski se grăbește degeaba la ușa UE: Bruxelles nu va acorda Ucrainei o procedură rapidă de aderare apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
UE ar trebui să felicite Ucraina pentru progresul înregistrat în reformele sale în vederea aderării și să trimită un mesaj puternic Moscovei, potrivit unui proiect de comunicat al summitului UE-Ucraina. Cu toate acestea, statele membre rămân divizate în ceea ce privește chestiunea aderării accelerate.

Discuția dintre cele două părți are loc înainte de o vizită importantă a liderilor UE în Ucraina, care va avea loc peste câteva zile și care are ca scop transmiterea unui mesaj de solidaritate, încurajând în același timp Kievul să continue reformele necesare pentru o eventuală aderare la blocul comunitar, la aproape un an de la începutul invaziei rusești.

Hârtiile cu vorbe frumoase

Joi, vor avea loc consultări între Comisia Europeană și guvernul ucrainean. În ziua următoare, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și șeful diplomației europene, Josep Borrell, se vor întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit proiectului de comunicat, consultat de Euractiv, se așteaptă ca liderii UE și ucraineni să confirme „viitorul Ucrainei și al cetățenilor săi în Uniunea Europeană” și „angajamentul (UE) de a sprijini integrarea europeană a Ucrainei”.

În document, UE recunoaște „progresele considerabile realizate de Ucraina în ultimele luni în vederea atingerii obiectivelor care stau la baza statutului său de candidat la aderarea la UE”. De asemenea, salută „eforturile de reformă ale Ucrainei în aceste vremuri dificile” și încurajează Kievul „să continue pe această cale și să îndeplinească condițiile specificate în avizul Comisiei privind cererea sa de aderare, pentru a progresa în vederea unei viitoare aderări la UE”.

Pe lângă retorica obișnuită a aderării la UE, se așteaptă, de asemenea, progrese în domenii precum accesul fără taxe vamale pentru exporturile ucrainene, accesul la zona de roaming a UE și includerea în zona de plăți în euro. De asemenea, se așteaptă ca cele două părți să semneze un memorandum de înțelegere privind un parteneriat strategic în domeniul energiei regenerabile.

Comisia nu a publicat încă o agendă pentru consultările sale cu guvernul ucrainean, dar se așteaptă să fie discutate finanțarea Ucrainei și reconstrucția acesteia, cererea de aderare a țării la UE și eventuale noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Presiuni din partea Poloniei și țărilor baltice

Se așteaptă ca ambasadorii UE să ajungă miercuri la un acord asupra versiunii finale a comunicatului summitului. Cu toate acestea, patru diplomați UE au declarat că, în ultimele săptămâni, statele membre au fost angajate într-o dispută cu privire la formularea pasajului privind perspectivele de aderare a Ucrainei la UE, pe care unii o consideră prea pozitivă.

Polonia, cele trei state baltice și Ucraina au făcut presiuni pentru o formulare care ar lăsa să se înțeleagă că cererea de aderare a Kievului poate fi accelerată. „Ceea ce așteptăm de la summit este o încurajare pentru Ucraina și o evaluare clară a progreselor pe care le-au făcut”, a declarat un diplomat UE dintr-o țară estică. „Deși este doar o declarație, cuvintele contează, motiv pentru care facem presiuni pentru o versiune mai încurajatoare a textului”, a adăugat el.

În iunie, Comisia Europeană a recomandat acordarea statutului de țară candidată Ucrainei, cu condiția ca Kievul să întreprindă o serie de reforme legislative și politice.

Printre cele șapte recomandări se numără adoptarea unei legislații privind un proces competitiv de selecție a judecătorilor de la Curtea Constituțională a țării, consolidarea luptei împotriva corupției, armonizarea reglementărilor privind mass-media cu standardele europene și protejarea minorităților naționale.

În ultimele luni, Kievul a făcut progrese în ceea ce privește reformele, iar liderii ucraineni și-au exprimat speranța că țara lor va putea adera la Uniunea Europeană în viitorul apropiat, posibil în următorii doi ani. Dar, în ciuda deciziei de a acorda Kievului statutul de candidat în iunie anul trecut, perspectiva unei aderări timpurii pare încă îndepărtată.

„Greii” UE sunt sceptici

„Multe state membre mari nu vor accepta prea multă retorică pozitivă – nu în ultimul rând pentru că această retorică a fost convenită cu doar o lună în urmă, așa că nimeni nu este pregătit să redeschidă discuția dificilă pe care abia am încheiat-o”, a declarat un diplomat UE.

Mai mulți diplomați au declarat că discursul din proiectul de declarație a devenit „prea orientat spre viitor în ochii unora dintre cele mai sceptice state membre, Franța, Germania, Spania, Olanda, Portugalia, Danemarca și Belgia fiind așteptate să dea înapoi”.

Anul trecut, președintele francez Emmanuel Macron a declarat că ar putea trece „zeci de ani” până când Ucraina ar putea adera la Uniunea Europeană și chiar și cei mai favorabili lideri UE recunosc că Kievul mai are încă un drum lung de parcurs până să poată adera la bloc.

Statele membre mai sceptice consideră că referirea la „progrese considerabile” este prea prematură și că „anticipează etapele normale ale procesului de aderare”, având în vedere că nu a fost prezentată încă nicio evaluare oficială a progreselor înregistrate de Ucraina.

Acestea ar prefera să se limiteze la discursul Consiliului European din iunie și la procesul convenit, prin care Comisia Europeană trebuie să furnizeze o actualizare intermediară a progreselor înregistrate de Ucraina în ceea ce privește îndeplinirea celor șapte cerințe stabilite de UE pentru începerea negocierilor de aderare. Această actualizare s-ar adăuga la evaluarea periodică efectuată în pachetul anual al Comisiei privind extinderea, publicat în octombrie, unde pot fi adăugate noi recomandări.

Corupția, la fel de periculoasă ca inamicul

În cadrul unor discuții private, oficialii UE care au lucrat la dosar au remarcat că Ucraina a făcut progrese importante în ceea ce privește adoptarea unei noi legi privind mass-media și în ceea ce privește numirile cheie la procuratura anticorupție a țării. „Având în vedere că este vorba de o țară aflată în război, au făcut într-adevăr un efort colosal pentru a realiza ceea ce le cere procesul de extindere”, a declarat pentru un oficial UE familiarizat cu această chestiune.

În timp ce Ucraina a anunțat o reformă a Curții Constituționale și a modului în care sunt numiți judecătorii, Comisia de la Veneția este în continuare preocupată de puterile și de componența grupului consultativ de experți, organismul care selectează candidații la tribunal. „Rămân lacune în ceea ce privește statul de drept și alinierea sistemului judiciar, precum și în ceea ce privește lupta împotriva corupției, iar unele reforme vor necesita probabil o aliniere suplimentară la legislația UE într-o etapă ulterioară”, a adăugat oficialul european.

În acest scop, se așteaptă ca proiectul de declarație a summitului să afirme că „reforma Curții Constituționale și procesul de selecție a judecătorilor constituționali independenți politic și calificați rămân esențiale pentru consolidarea capacității de reziliență a Ucrainei”.

 

Sursa:Tudor Borcea/  Ziarul National 

Articolul Zelenski se grăbește degeaba la ușa UE: Bruxelles nu va acorda Ucrainei o procedură rapidă de aderare apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/zelenski-se-grabeste-degeaba-la-usa-ue-bruxelles-nu-va-acorda-ucrainei-o-procedura-rapida-de-aderare/feed/ 0 32563
Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică? https://informatialibera.ro/dr-adrian-cacovean-dupa-crima-pandemica-in-ucraina-are-loc-o-epurare-etnica-a-romanilor-polonezilor-si-maghiarilor-ce-mai-urmeaza-nu-v-a-spus-nimeni-despre-efectele-adverse-de-dupa-bomba-atomica/ https://informatialibera.ro/dr-adrian-cacovean-dupa-crima-pandemica-in-ucraina-are-loc-o-epurare-etnica-a-romanilor-polonezilor-si-maghiarilor-ce-mai-urmeaza-nu-v-a-spus-nimeni-despre-efectele-adverse-de-dupa-bomba-atomica/#respond Mon, 30 Jan 2023 15:43:08 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32557 Când crimele nu sunt recunoscute oficial și cauza lor este minciuna oficială pandemică care a condus la măsuri criminale, pandemice, justificate mincinos, apoi toate minciunile trebuie acoperite cumva: prin război (este în curs de desfășurare în Ucraina și cu iminență de extindere în toată lumea și trecere la jucării de […]

Articolul Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică? apare prima dată în Informația Liberă.

]]>

Când crimele nu sunt recunoscute oficial și cauza lor este minciuna oficială pandemică care a condus la măsuri criminale, pandemice, justificate mincinos, apoi toate minciunile trebuie acoperite cumva: prin război (este în curs de desfășurare în Ucraina și cu iminență de extindere în toată lumea și trecere la jucării de război mai distrugătoare), prin criză climatică cuplată cu cea energetică, alimentară, economică, supravegherea digitală mai eficientă prin inteligența artificială, blocarea prin cenzură a circulației adevărului și alternativelor de opinie, suprimarea oricărei soluții și dictatură totală.

Fără hrană spirituală corespunzătoare (ortodoxia), fără adevăr (suprimat brutal), fără libertate (suprimată total), fără mâncare bună (ne dau E-uri, codex alimentarius, plante modificate genetic, fără valoare nutritivă, chitină din insecte și alte mizerii nedigerabile), participări obligatorii sau forțate sub amenințarea concedierii sau privării de libertate și cu consimțământ viciat la experimente de manipulare genetică criminale și tratamente așa zis antivirale experimentale toxice ca gazul de la Auschwitz, otrăviri prin apă, chemtrails și tot ce poluează mediul în care trăim, speriat continuu prin stare de război, urgență, alertă, restricții, măști, blocarea accesului la serviciile de sănătate, iată motivele principale care suc la mortalitatea în exces din zilele noastre și principala preocupare a idioților utili care ne conduc.

Idioți utili celor cărora le execută planul, se manifestă frenetic fără să știe că și ei vor fi reduși la maximum și înlocuiți cu Inteligența artificială!

Dacă vrei să vezi pe ce consumă Ciucă și sasul banii tăi te uiți la efectul taxării tale și ce efect produce statul român din impozitele și taxele bir puse pe noi, model similar în toată lumea! Porcăria de acum din Ucraina numai război nu este.

Putin joacă alba-neagra la masă cu Biden!

Toată lumea plătește pentru această alba-neagra mizerabilă, suntem toată lumea plătitori la acest spectacol de doi bani.

Ne-au prostit cu pandemia, acum cu slava Ucrainii și operațiunile criminale de acolo, un război fals, cu victime adevărate, morții de acolo, în principal cetățeni ucraineni trimiși la moarte de trupele naziste criminale ucrainene, români, polonezi, maghiari (la fel cum fac și rușii cu cei trimiși în prima linie, culeși dintre minoritari) – o adevărată epurare etnică.

Un circ adevărat, cu morți adevărați, cum au fost cei din pandemie, omorâți pentru veridicitatea minciunii!

Au avut nevoie de cazuri, în pandemie și Ucraina! Au nevoie de morți ca să certifice minciuna!

O minciună oficială se acoperă prin alte 10 oficiale. O minciună oficială are în spatele ei o gardă de fact chekeri mercenari, care toacă mărunt prin fărădelege încercările de a o demonta ale societății civile. Fact chekerii folosesc pentru a strivi și bloca adevărul platformele de tip tarla bolșevică Facebook, motoarele de căutare Google, Twitter etc. și iau ca reper halucinațiile unora pe care le etichetează ca surse independente, iar încercările de a posta adevărul drept atacuri la binele comun și postările care expun adevărul drept fake news iar pe cei ce expun adevărul conspiraționiști!

Asistăm acum la un delir sistematizat de persecuție al dictatorilor noii ordini și slugilor lor, idioții de serviciu, întrerupt de decese subite din rândurile lor, încă strânse să mai înțepe pe câte un fraier, încă dornice de experimente pe om, de internări pentru intubări și sedări. Ne paște tratamentul cu hidrogen, protoni, electroni, uraniu și ce or mai pune ăștia în bombele de azi!

Nu cred că merită să cădem și să persistăm după credulitatea noastră cu virusul care sare doi metri și numai dacă ne facem cobai scăpăm, pentru ca acum să insistăm cu slava Ucrainei.

După vaccin ne-am ales cu coincidențe fără număr, cu subitul de la superbul, apoi după slava Ukrainii vin alte coincidențe, mai nasoale, vine boala de iradiere, pastila de iod pentru cine mai are gură, plecarea spre lună ca umbră și alte efecte neplăcute!

Nu v-a spus nimeni despre efectele „adverse” neplăcute de după bomba atomică?

Băi Iohannis, băi Ciucă, lăsați jocul cu focul!

 

SURSA: DR. ADRIAN CACOVEAN  / ActiveNews 

 

Articolul Dr. Adrian Cacovean: După crima pandemică, în Ucraina are loc o epurare etnică a românilor, polonezilor și maghiarilor. Ce mai urmează? Nu v-a spus nimeni despre efectele adverse de după bomba atomică? apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/dr-adrian-cacovean-dupa-crima-pandemica-in-ucraina-are-loc-o-epurare-etnica-a-romanilor-polonezilor-si-maghiarilor-ce-mai-urmeaza-nu-v-a-spus-nimeni-despre-efectele-adverse-de-dupa-bomba-atomica/feed/ 0 32557
DÎNCU – SUGESTIE TULBURĂTOARE: IOHANNIS SABOTEAZĂ CONTROLAT ARMATA ROMÂNIEI? https://informatialibera.ro/dincu-sugestie-tulburatoare-iohannis-saboteaza-controlat-armata-romaniei/ https://informatialibera.ro/dincu-sugestie-tulburatoare-iohannis-saboteaza-controlat-armata-romaniei/#respond Mon, 30 Jan 2023 15:35:02 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32553 Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, face dezvăluiri grave într-un interviu din presa clujeană, care ar putea trimite lejer către cea mai tulburătoare ipoteză imaginabilă, aceea că președintele Klaus Iohannis, comandatul suprem al forțelor armare, sabotează, de fapt, discret și sistematic, apărarea României. Vasile Dîncu, cel care a demisionat în […]

Articolul DÎNCU – SUGESTIE TULBURĂTOARE: IOHANNIS SABOTEAZĂ CONTROLAT ARMATA ROMÂNIEI? apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, face dezvăluiri grave într-un interviu din presa clujeană, care ar putea trimite lejer către cea mai tulburătoare ipoteză imaginabilă, aceea că președintele Klaus Iohannis, comandatul suprem al forțelor armare, sabotează, de fapt, discret și sistematic, apărarea României.

Vasile Dîncu, cel care a demisionat în octombrie argumentînd prin ”imposibilitatea colaborării cu Iohannis”, vine cu noi dezvăluiri, pentru Gazeta de Cluj.

”Am folosit o sintagmă blândă, dar menționez din start că nu pot vorbi acum despre tot ceea ce știu, gândesc sau simt în această problemă. Nu este nici momentul și nici timpul istoric încă nu a venit. Nu am avut vreo critică din partea Președintelui cu excepția unei sugestii nefericite ”de a citi revista presei”, după o înscenare legată de o afirmație a mea cu privire la modul de terminarea războiului din Ucraina, o banalitate pe care o spuneau în acel moment Macron, Blinken și mulți alții. În schimb, aproape de la începutul mandatului meu am fost bombardat ”pe surse” cu ideea și întrebarea dacă nu cumva voi fi remaniat, iar sursele zvonurilor erau din zona Cotroceni. În totalitate nu înțeleg nici azi ce l-a determinat pe Președinte să pună o presiune asupra mea, la un minister unde aveam oricum foarte multă treabă. ” a spus Dîncu.

”În fine, am și alte interpretări pentru această situație, dar încă nu este timpul să le spun. În contextul în care mandatul meu s-a desfășurat sub imperativul războiului aflat la granițele României, colaborarea cu Președintele României, în calitate sa de comandant al forţelor armate şi preşedinte al CSAT s-a desfășurat normal, în cadrul strict formal și prevăzut de lege, dar dialogul a fost unul pe care l-aș putea caracteriza ca fiind ”limitat”. Cred că situația geopolitică pe care o traversează România în ultimul an necesită o colaborare mai bună și mai strânsă între ministrul Apărării și Președinte. Nu am simțit sprijin din partea comandantului suprem în niciuna dintre acțiunile importante ale procesului de reformă și modernizare pe care l-am gândit împreună cu echipa mea. (…)

”În toată această perioadă Președintele m-a invitat la o singură discuție despre proiectele ministerului. Dacă mă gândesc bine, nici acum nu știu ce gândește Președintele nostru despre apărarea României, dincolo de pozițiile conjuncturale din comunicările ocazionate de evenimente publice” mai spune Dîncu.

Ați citit bine: un ministru al Apărării nu a reușit în aproape un an de mandat nici măcar să înțeleagă viziunea președintelui față de apărarea țării, necum să colaboreze strîns pentru dezvoltarea acesteia!

Afirmația lui Dîncu despre Iohannis și apărarea României în condițiile create de războiul din Ucraina este, în opinia noastră, infinit mai gravă decît cea a lui Traian Băsescu din 1997, în celebrul său interviu care a dus la căderea guvernului Ciorbea. Atunci, reamintim, Băsescu a spus doar că premierul e în urmă cu reformele economice, iar scena politică a luat foc.

Revenind, mai spune fostul ministru:

”Am insistat să aducem în România cunoștințe tehnologice și inovații de ultimă oră în contextul în care viziunea mea a fost aceea că România nu trebuie să aibă ca obiectiv singular doar achiziția echipamentelor militare, ci România trebuie să încurajeze producția în țară a celor mai multe dintre echipamentele de care are nevoie.

Capitolul pe care îl consider o relativă neîmplinire, deși m-am zbătut cel mai mult pentru acesta, este cel legat de îmbunătățirea condițiilor de muncă și de viață ale militarilor noștri – activi, în rezervă sau în retragere, ale salariaților civili ai ministerului nostru, precum și ale familiilor lor. Nu am avut destul timp în contextul de securitate de după 24 februarie, iar blocajele au fost constante și de la cele mai înalte niveluri(…)
Din pacate, eu nu am primit sprijin în accelerarea unor reforme legate de legiferarea unui nou statut al cadrelor militare, optimizarea salarizării și a veniturilor.
Trebuie să oprim hemoragia demisiilor din armată(…) Trebuie rezolvată problema rezerviștilor și mărit numărul de militari activi, dar și a rezerviștilor voluntari”.

Trăgînd linie după spusele lui Dîncu și adunînd:

– Comandatul suprem al forțelor armate nu și-a putut clarifica viziunea pe tema apărării țării nici măcar în fața ministrului de resort, necum a cetățenilor, în contextul unui război de anvergură în coasta țării care poate deveni război mondial, chiar nuclear.
– În România se încurajează de la vîrf importul de armament în dauna producției proprii, deși am avut o anume tradiție în domeniu.
– Eforturile instituționale pentru îmbunătățirea nivelului de muncă și viață al militarilor sunt blocate de la nivel înalt, urmarea fiind subțierea vertiginoasă a efectivelor apărării.
– Practic, Dîncu de înțeles că a fost eliminat doar pentru că a încercat să miște lucrurile în armată, dar în absența unei explicații oficiale a președintelui.
– În fine, ar fi interesant de aflat despre ce anume lucruri susține fostul ministru că nu poate vorbi pentru că ”nu este nici momentul și nici timpul istoric”.

Fiind vorba de eliminarea ministrului apărării în plin conflict militar în regiune, fără vreo poziție oficială a comandatului forțelor armate, nu putem estima acele lucruri altfel decît extrem de grave.
În lumina declarațiilor lui Dîncu, avem de a face, oare, cu un președinte care sabotează discret și controlat armata propriei țări și industria sa de apărare strict pentru a deschide drum larg importului de armament din alte țări și celui de soldați din trupe străine? (Bogdan Tiberiu Iacob),

Sursa: InPolitics 

Articolul DÎNCU – SUGESTIE TULBURĂTOARE: IOHANNIS SABOTEAZĂ CONTROLAT ARMATA ROMÂNIEI? apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/dincu-sugestie-tulburatoare-iohannis-saboteaza-controlat-armata-romaniei/feed/ 0 32553
Punctul sensibil al Ucrainei, lovit puternic de forțele rusești https://informatialibera.ro/punctul-sensibil-al-ucrainei-lovit-puternic-de-fortele-rusesti/ https://informatialibera.ro/punctul-sensibil-al-ucrainei-lovit-puternic-de-fortele-rusesti/#respond Mon, 30 Jan 2023 15:22:59 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32547 Aprovizionarea cu energie a Ucrainei a suferit un „deficit semnificativ” după o serie de noi atacuri cu rachete rusești, au anunțat oficialii ucraineni, informează Mediafax. Ucraina are un „deficit semnificativ” în aprovizionarea cu energie după ce rețeaua electrică a țării a fost atacată cu 13 rachete și 15 drone. Operatorul […]

Articolul Punctul sensibil al Ucrainei, lovit puternic de forțele rusești apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Aprovizionarea cu energie a Ucrainei a suferit un „deficit semnificativ” după o serie de noi atacuri cu rachete rusești, au anunțat oficialii ucraineni, informează Mediafax.

Ucraina are un „deficit semnificativ” în aprovizionarea cu energie după ce rețeaua electrică a țării a fost atacată cu 13 rachete și 15 drone.

Operatorul energetic de stat Ukrenergo a anunțat că rețeaua electrică „încă își revine” după o serie anterioară de atacuri cu rachete și, prin urmare, producția de energie electrică „nu poate acoperi în totalitate consumul”.

Operatorul a mai spus că se lucrează la „refacerea instalațiilor avariate de atacurile inamice”.

„Cu toate acestea, după fiecare atac ulterior al rușilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă și durează mai mult”, a precizat operatorul.

Sistemul energetic al Ucrainei a fost supus unor atacuri repetate de la începutul războiului, iar întreruperile de curent electric au devenit un eveniment obișnuit în întreaga țară.

În ultimele trei luni, de când contraofensivele ucrainene au respins forțele terestre ale Rusiei în nord-est și în sud, Moscova a deschis un al doilea front mortal: rafale necruțătoare de rachete de croazieră și drone care au ca scop distrugerea rețelei de electricitate a Ucrainei și aruncarea a milioane de civili în întunericul înghețat al iernii. Rușii au știut ce fac: piesele distruse din sistemul electric erau de proveniență sovietică, iar piesele din UE diferă categoric și nu sunt compatibile cu sistemul folosit în Ucraina, totul pentru a îngreuna repararea sistemului energetic strategic ucrainean, relevă publicația Financial Times într-o analiză.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Articolul Punctul sensibil al Ucrainei, lovit puternic de forțele rusești apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/punctul-sensibil-al-ucrainei-lovit-puternic-de-fortele-rusesti/feed/ 0 32547
Ofițer american de informații militare susține că Occidentul joacă o comedie cu Ucraina https://informatialibera.ro/ofiter-american-de-informatii-militare-sustine-ca-occidentul-joaca-o-comedie-cu-ucraina/ https://informatialibera.ro/ofiter-american-de-informatii-militare-sustine-ca-occidentul-joaca-o-comedie-cu-ucraina/#respond Sun, 29 Jan 2023 19:00:56 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32531 Țările occidentale au decis să extindă în mod deliberat livrarea de echipamente NATO către Ucraina, pentru a crea aparența de sprijin pentru autoritățile de la Kiev, a declarat ofițerul de informații în retragere al Corpului de Marină al SUA, Scott Ritter, într-un interviu acordat canalului YouTube Judging Freedom. „NATO și aliații lor […]

Articolul Ofițer american de informații militare susține că Occidentul joacă o comedie cu Ucraina apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Țările occidentale au decis să extindă în mod deliberat livrarea de echipamente NATO către Ucraina, pentru a crea aparența de sprijin pentru autoritățile de la Kiev, a declarat ofițerul de informații în retragere al Corpului de Marină al SUA, Scott Ritter, într-un interviu acordat canalului YouTube Judging Freedom.

„NATO și aliații lor sunt extrem de divizați și știți că există țări care spun că nu se amestecă în asta. Alte țări doar pretind că participă furnizând echipamente care nu vor funcționa. Dar cel mai important, <… > niciunul dintre ei nu crede că Ucraina poate câștiga conflictul, nimeni”, a subliniat el.

Acest lucru este dovedit de lipsa de dorință a Occidentului de a furniza arme în cantitatea care se presupune că este necesară pentru victoria Forțelor Armate ale Ucrainei. În ciuda ultimelor anunţuri despre transferul tancurilor, numărul lor total nu va ajunge nici măcar la jumătate din ceea ce a cerut generalul Valery Zaluzhny în decembrie anul trecut, a explicat el;

„În plus, livrările vor fi efectuate treptat, în conformitate cu un anumit program. Aceasta înseamnă că armele promise nu vor fi niciodată transferate în totalitate, iar armata nu va primi o pregătire adecvată pentru utilizarea lor. Nu uitați de problemele logistice. Toate aceasta garantează înfrângerea Ucrainei”, a spus Ritter.

NATO își creează o imagine politică cu ajutorul furnizării de echipamente Forțelor Armate ale Ucrainei, de parcă alianța ar face tot posibilul pentru a ajuta regimul de la Kiev să câștige. Dar, în cele din urmă, toată vina pentru înfrângere va fi transferată însuși președintelui Volodymyr Zelensky , a rezumat el.

 

Sursa: Flux24 

Articolul Ofițer american de informații militare susține că Occidentul joacă o comedie cu Ucraina apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/ofiter-american-de-informatii-militare-sustine-ca-occidentul-joaca-o-comedie-cu-ucraina/feed/ 0 32531
O bătrână din Constanţa a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă https://informatialibera.ro/o-batrana-din-constanta-a-sunat-la-112-si-a-cerut-ajutor-pentru-ca-altfel-moare-de-frig-in-casa/ https://informatialibera.ro/o-batrana-din-constanta-a-sunat-la-112-si-a-cerut-ajutor-pentru-ca-altfel-moare-de-frig-in-casa/#respond Sat, 28 Jan 2023 17:41:56 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32520 O bătrână din Constanţa, în vârstă de 83 de ani, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă. O bătrână din Constanţa, în vârstă de 83 de ani, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a […]

Articolul O bătrână din Constanţa a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
O bătrână din Constanţa, în vârstă de 83 de ani, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă.

O bătrână din Constanţa, în vârstă de 83 de ani, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă.

Singura sursă de încălzire pentru pensionară este un calorifer electric, însă de teama facturii la curent, îl foloseşte doar când este absolut necesar.

În urmă cu câteva zile, femeia a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că va muri singură în casă de frig şi de singurătate.

Apelul ei a fost redirecţionat către Poliţia Locală Constanţa, iar cel care avea să ajungă la bătrână era chiar Gabriel Enache, un poliţist local cunoscut pentru numeroasele acte de caritate pe care le-a făcut în comunitatea din Constanţa.

„Este greu de înțeles și acceptat…dar se întâmplă în zilele noastre și in țară noastră!

Această măită a sunat la 112 că moare de frig și singurătate in casă….nu mai are pe nimeni….i a murit băiatul, soțul, fratele și sora…singură pe lume la 83 de ani!

Sunt împreună cu colegii aproape in fiecare zi lângă acest SUFLET lăsat pe pământ de bunul Dumnezeu”, a scris poliţistul local Gabriel Enache în postarea de pe Facebook.

Poliţistul a convins câţiva colegi şi astfel i-au cumpărat bătrânei o butelie, dar şi mâncare. Mai mult, poliţiştii locali au strâns suficienţi bani ca să îi plătească femeii facturile la curent pentru următoarele luni.

Sursa: Antena3

Articolul O bătrână din Constanţa a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru că altfel moare de frig în casă apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/o-batrana-din-constanta-a-sunat-la-112-si-a-cerut-ajutor-pentru-ca-altfel-moare-de-frig-in-casa/feed/ 0 32520
Rusia acuză Ucraina de genocid: au atacat intenționat un spital. Au tras cu rachete HIMARS https://informatialibera.ro/rusia-acuza-ucraina-de-genocid-au-atacat-intentionat-un-spital-au-tras-cu-rachete-himars/ https://informatialibera.ro/rusia-acuza-ucraina-de-genocid-au-atacat-intentionat-un-spital-au-tras-cu-rachete-himars/#respond Sat, 28 Jan 2023 17:34:59 +0000 https://informatialibera.ro/?p=32518 Rusia acuză sâmbătă armata ucraineană de uciderea a 14 persoane şi rănirea altor 24 – ”pacienţi şi personal medical” – într-un atac vizând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, relatează AFP. ”Forţe armate ucrainene au atacat intenţionat sediul spitalului local, cu lansatoare de rachetă de tip […]

Articolul Rusia acuză Ucraina de genocid: au atacat intenționat un spital. Au tras cu rachete HIMARS apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
Rusia acuză sâmbătă armata ucraineană de uciderea a 14 persoane şi rănirea altor 24 – ”pacienţi şi personal medical” – într-un atac vizând un spital din regiunea Lugansk, în estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.

”Forţe armate ucrainene au atacat intenţionat sediul spitalului local, cu lansatoare de rachetă de tip HIMARS”, în localitatea Novoaidar, în regiunea Lugansk, acuză într-un comunicat armata rusă.

Acest atac s-a soldat cu ”14 morţi şi 24 de răniți în rândul pacienţilor şi personalului medical”, acuză armata rusă.

Medici de la spital furnizau ”de mai multe luni asistenţă medicală atât populaţiei civile, cât şi militarilor”, potrivit acesteia.

”Un atac intenţionat asupra unei clădiri medicale civile cunoscute constituie fără îndoială o crimă de război gravă a regimului de la Kiev”, acuză în comunicat armata rusă.

 

Sursa: stiripesurse.ro 

Articolul Rusia acuză Ucraina de genocid: au atacat intenționat un spital. Au tras cu rachete HIMARS apare prima dată în Informația Liberă.

]]>
https://informatialibera.ro/rusia-acuza-ucraina-de-genocid-au-atacat-intentionat-un-spital-au-tras-cu-rachete-himars/feed/ 0 32518