Aktuális, GREAT RESET, Külpolitika

“A Pride visszatért a Fehér Házba.”- Az USA-ban zuhanórepülésben a gazdaság ám Biden a homoszexuálisok jogait tartja a legfontosabbnak (+VIDEÓ)

New York Times cikke szerint az amerikai elnök által szerdán aláírt rendelet ellensúlyozza például a republikánus floridai kormányzó, Ron DeSantis „Ne mondd, hogy meleg” törvénynek nevezett intézkedését, amely a floridai közoktatásban megtiltja tanároknak, hogy a nemi identitásról vagy szexuális irányultságról beszéljenek az iskolákban.

 Kijelentései során Biden belegabalyodott  az LMBTQ betűszóba, és azt mondta, hogy büszke arra, hogy aláírta az „LMBTQ-LI, elnézést, plusz amerikaiak” végrehajtási utasítását.

 

Biden elnök: “A Pride visszatért a Fehér Házba. Az első naptól kezdve ez volt a történelem leginkább egyenlőségpárti adminisztrációja, olyan srácok vezetésével, mint Pete Buttigieg.”

A Biden által aláírt rendelet leginkább az úgynevezett konverziós terápiát veszi célba, vagyis azokat a kezeléseket, amelyek bizonyos orvosok állítása szerint képesek megváltoztatni a nemi identitást vagy a szexuális irányultságot.

Biden úgy fogalmazott, azért kellett lépnie, hogy megakadályozza a republikánus kormányzók és törvényhozók által országszerte elkövetett „gyűlöletes támadásokat”.

Biden már 2020-ban, kampánya során megígérte, hogy kormánya „olyan lesz, mint Amerika”, és kabinetjének tagjai közé LMBTQ-embereket is választ majd. Ígéretét be is váltotta azzal, hogy közlekedési miniszternek a nyíltan meleg Pete Buttigieget választotta, sajtótitkárának pedig a szintén nyíltan meleg, Karine Jean-Pierre-t.

Hivatalba lépésének első napján pedig egy olyan rendeletet írt alá, amely megtiltja a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló megkülönböztetést az egészségügyi ellátásban, az oktatásban és a foglalkoztatásban.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile