Aktuális, Társadalom

A román covid-kisistenek egymásra kenik a … felelősséget: folytatódik az éjszaka evakuált kórház körüli botrány(+videó)

Mint portálunkon is olvashatták erőszakkal és törvénytelenül az éj leple alatt evakuáltak egy ortopédiai kórházat Bukarestben – miután a 14 millió eurós mobilkórházak szőrén-szálán eltűntek. Az ürügy az volt, hogy a rohamtempóban kiürített kórházat covid-kórházzá alakítsák, mondván, nincs elég hely a covidos betegeknek Bukarestben. A kórházból szabályosan kizsuppolt betegek, köztük frissen műtöttek, idősek, mozgásképtelenek is voltak, a sötétség leple alatt lettek kihordva a kórház épületéből, a hozzátartozókat sem értesítették erről.

Az eset azért is felháborító, mert a román kormány pár hónapja a covid-propaganda dübörgésében először azzal hencegett, hogy több millió eurót eltapsolva úgynevezett covid-mobilkórházakat állítottak fel Bukarestben, aztán pár hét elteltével azt közölték, már nincs is ezekre szükség, mert a covidjárvány  távozóban van s szétkapták a milliós „patyomkin-mobilkórházakat”.

 

Több millió eurót számoltak el az úgynevezett covid-mobilkórházak létrehozására, azonban ezek a „patyomkin-kórházak” valójában sehol nincsenek

Nyilván, minden hazugság volt itt, kivéve a nem tudni kiknek a zsebébe vándorolt súlyos euró milliókat.

Péntek este aztán botrányba torkollott a kórház kiürítése és szombaton is tüntettek a covid-terror ellen Bukarestben, ahol fő téma volt ez a minden emberséget és orvosi etikát lenullázó cselekedet.

Valakinek felelni kell a történtekért, nem lehet már eltussolni, így mint az várható volt a román kormány covid-kommandójának fűrerei elkezdték egymásra kenni a dolgokat.

Vlad Voiculescu és Raed Arafat

„Lássuk van-e még becsület Romániában?” – vetette fel a költői kérdést vasárnap a Foişor klinika COVID-19 kórházzá alakítása kapcsán Florin Cîţu román miniszterelnök.

A kormányfő lemondásokat emlegetett, miután részt vett a beavatkozásokat irányító és koordináló országos központ (CNCCI) ülésén.

Cîţu neveket nem mondott azzal kapcsolatban, hogy konkrétan kinek kellene lemondania, de úgy fogalmazott: kíváncsi, hogy „van-e még becsület Romániában’.

A Románok Egyesítéséért Szövetség (AUR) vasárnapi Facebook-bejegyzésében jelezte: parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Foişor-ügyben, és felszólította a miniszterelnököt, hogy „azonnali hatállyal” váltsa le Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert és Raed Arafat államtitkárt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (DSU) vezetőjét, akiket a ‘legfőbb felelősöknek’ tekint az egészségügyi rendszerben kialakult ‘katasztrofális helyzetért’.

Raed Arafat szerint erre azért volt szükség, mert a fővárosi kórházak intenzív osztályain nem maradt szabad hely, ezzel szemben a Foişor 20 ágyas intenzív osztályán csak három hely volt foglalt, és további 90 olyan ágya van, amelyen oxigénellátást lehet biztosítani.

Az eset miatt  kirobbant botrány hullámai egyre fodrózódnak, s azt sem tudni egyelőre milyen ellátást kaptak egyáltalán az ortopédiai kórházból kirúgott betegek.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile