Aktuális, Médiavilág

A “Szent Ferenc Box Akadémia” dickensi világa: Böjte Csaba arra használja az árvákat, hogy bokszolókat neveljenek Orbánnak

Az alábbi cikket  változtatás nélkül vettük át az  Amerikai Népszavából. Ennek egyetlen oka volt, teljességgel egyetértünk a cikk írójával, így ismeretlenül is. Nyilván ilyen  hangvételű írás sem a magyarországi, sem az erdélyi magyar fősodratú, a Fidesz által idejében felvásárolt és gyarmatosított médiatermékben sem láthat majd napvilágot. A meghökkenésen túl mégis jogos a kérdés, a magát ferences szerzetesnek nevező Böjte atya, esetleg megőrült, hogy miután pár hónapja az árvaházi gyerekek beoltását propagálták a nevével fémjelzett árvaházak, majd beállt a kísérleti covid vakcina élő reklámjának, csatlakozva ahhoz a tervhez, melyel a csiksomlyói búcsút akarták vakcina reklámmá gyalázni, most meg éppen boxolni tanítattatja ( gondolom a szeretet  nevében) a kiszolgáltatott gyerekeket, akiknek valószínűleg nincs olyan szülője, aki felelőségteljesen döntsön arról, mit tehet és mit nem a gyerek. S teszi mindezt az „árvák megmentőjének” titulált Csaba atya  az Orbán Viktorék pénzén, de sajnos a Szent Ferenc nevével visszaélve. Igen, arról a Szent Ferencről beszélek, aki a legszelídebb, legemberibb szentek egyike, akinek a nevével kapcsolatosan boxmeccseket egy kalap alá venni  egyszerűen felfoghatatlan, főleg egy magát szerzetesnek mondó paptól…Mi lesz a következő lépés Csaba testvér?

Esetleg rúdtáncosnőket és kurvákat is fogsz képezni árvaházaidban  a kiszolgáltatott gyerekekből?

Ideje lenne ennek az alapítványnak nevet változtasson, mert lássuk be, sem neked, sem az alapítványodnak  nem sok köze van Szent Ferenc hagyatékához! 

„A “Szent Ferenc Box Akadémia” dickensi világa: Böjte Csaba arra használja az árvákat, hogy bokszolókat neveljenek Orbánnak

 

Lassan a XIX. századi angol árvaházak dickensi világa tárul fel Böjte Csaba dévai árvaházhálózata körül. Böjte a Transindexnek adott interjújában úgy adta elő, hogy nevelési célzattal küldött 150 gyereket bokszolni. Mint mondta: “Azért teszem, mert az élet ilyen. Küzdeni kell. A ringben nincs fejlesztő pedagógus meg pszichológus, ott te vagy a két öklöddel. Vagy megvéded magad, vagy kiütnek.” Ez is szörnyen hangzik, de a valóság ennél sokkal sötétebb. A gyerekeket azért bokszoltatják, hogy “10 éven belül világversenyeken” fellépő bokszolókat neveljenek belőlük.

Kizárt, hogy 150 gyerek bokszolni akarjon, vagy alkalmas legyen a bokszolásra Böjte árvái közül. Hány bokszoló vagy bokszolni vágyó van ezer ember között? Kiszolgáltatott helyzetükkel visszaélve rendelik őket a ringbe, mint a gladiátorokat, hogy egymás fejét verjék, és Orbánnak szerezzenek majd dicsőséget. Böjte azért fogdossa össze az árvákat, hogy bokszolót csináljanak belőlük az Orbán által alapított bokszoló akadémián. Az árvagyerekeket arra szemelték ki, hogy bokszolók legyenek. Mire alkalmas egy utcagyerek, ha nem verekedésre?

Ez a filozófia áll a “Szent Ferenc Box Akadémia” koncepciója mögött. Önmagában ez a név is blaszfémia, tragikomédia, hogy “Szent Ferenc Boksz Akadémia”. A madarakkal beszélő, szelíd Szent Ferencről elnevezett Box Akadémia. A bokszról bebizonyították, hogy agykárosodást okoz. Ezeket a szülő és gondviselő nélküli árvákat kicsi koruktól arra tréningezik, hogy egymás fejét verjék, ami agylágyulást okoz. De ezek a gyerekek azok, akikért nem kár, akikért senki nem fog szót emelni. Akinek vannak szülei, az menjen focizni, akinek nincs, az legyen bokszoló. Ennyit érnek.

 

Ennek a szorítóba kényszerített szőke kisfiúnak biztos bokszolónak kell lennie? Nem félelem van a szemében? Ha lennének szülei engednék ezt? Ha kikap, ha kiütik, Böjte neki is elmondja, hogy gyenge, selejt, “fonnyadt alma, amiből pálinkát főznek”? Nem szakad meg az ember szíve?

 

Az fel sem merül, hogy ezek között a gyerekek között a jövő könyvtárosai is meglapulhatnak. Az árvaságukat arra használják fel, hogy bokszolókat neveljenek belőlük, és pénzt termeljenek Orbán rendszerének és embereinek. Lesz egy csomó gyerek, akiből nem lesz világbajnok, csak éveken át szétverik a fejét, és vadállatot nevelnek belőle. A képlet tökéletesen megfelel azoknak a filmeknek, amelyekben az ilyen kiszolgáltatott gyerekekből janicsárokat, gladiátorokat, cirkuszi mutatványosokat csinálnak, és pénzt keresnek velük. Eszközökké silányítják, tárgyiasítják őket.

 

Orbán a futballakadémiák mintájára szeretne kitenyészteni bokszolókat is, erre hozták létre Gyergyószentmiklóson a boxoló központot, amelyhez Orbán 452 millió forintot adott az adófizetők pénzéből. Böjte Csaba “testvér” nemcsak az árvákkal foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője, hanem az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportközpont tiszteletbeli elnöke is. Orbán adja hozzá a csarnokot, Böjte szállítja le az emberanyagot, az árva gyerekeket. Az alapkövet Bajkai István Fidesz-képviselő, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke fektette le, aki az Orbán család ügyvédje is.

Böjte ezt úgy adja elő, hogy ez a “kitörési lehetőség” a gyerekeknek, valójában visszaélnek a helyzetükkel. A legjobb kitörési lehetőség az lenne, ha tanulnának, de ehelyett a bokszot ajánlják nekik. “Erdély bokszbajnokait” akarják kinevelni belőlük, akik világversenyeken is bokszolhatnak majd. A bokszcsarnok elkészült, a megnyitóra az orbáni nagyzolás szellemében Mike Tysont akarták meghívni. Böjte pedagógiai elvei, miszerint meg kell tanulni győzni, és az erősebb életben marad, a gyenge elpusztul, csak egy irányt jelöl ki Déván egy árva gyereknek: a szorítót.

Azt nem tudjuk, hogy Erdei Zsolt, aki magyar részről az erdélyi bokszolás egyik mozgatója, mit tud arról, hogy Böjte árvái milyen presszió, pszichikai ráhatás, kiszolgáltatott helyzet következtében mennek bokszolni. Vajon maguktól is akarnának-e bokszolni? Van-e választási lehetőségük, milyen más alternatíva létezik számukra? Milyen életfilozófiát hallanak, ami a kötelek közé viszik őket? Böjte azt állítja, hogy ezzel “embert nevelnek” belőlük, de ez vajon csak boksszal lehetséges? Aki nem bokszolt, abból nem lett “ember”?

 

Szent Ferenc mint box címer – lássuk be ez elég sátáni

 

Ennél súlyosabb, megalázóbb visszaélést nehéz elképzelni árvákkal szemben. Megrázó, mit művelnek ezekkel a gyerekekkel. Ennél még az is jobb lenne, ha zsebtolvajlásra tanítanák őket, mert az legalább nem okoz maradandó sérülést. Böjte, ez az ember az “árvák jótevője”, a “szent”, aki Orbán fasiszta rendszerének átadja az árvákat, hogy a kötelek közt verjék szét a fejüket. Azért, hogy a NER fasiszta szellemének megfelelően, kineveljenek a többszáz gyerekből egy bajnokot Orbán dicsőségére, és majd megfejjék őket, ha pénzt is keresnek velük. Szent Ferenc nevében.

Abonează-te
Notificare la
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Orsolya
Orsolya
2 ani în urmă

A Szeretethimnusz Szent Pál apostol nevéhez fűződik. Szent Ferenc a Naphimnusz szerzője.