Aktuális, Belpolitika

A virózist túlélhették volna, a covid-protokoll felelőtlenségébe belehaltak: emberölés vádjában nyomoz az ügyészség a megfullasztott betegek kapcsán

 

Többrendbeli emberölés vádjával kezdett nyomozást az ügyészség a hétfő esti kórházi horror miatt Bukarestben.

„A bukaresti törvényszéki ügyészség vette át a harmadik kerületi bírósági ügyészségtől a Victor Babeş kórházban hétfő este meghalt koronavírusos páciensek ügyében folyó kivizsgálást. Az ügyészek azt vizsgálják, felmerül-e a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja.

A vádhatóság közlése szerint hétfő éjszaka már hét személyt kihallgattak az ügyben. Köztük van a kórház menedzsere is, valamint a műszaki személyzet néhány tagja. Kedden folytatódnak a kihallgatások az ügyben a bukaresti rendőrségen. A Victor Babeş kórház mobil intenzív osztályán három páciens holttestét azonosították: mindhárman nők, életkoruk 84, 74 és 63 év.

A konténer-kórház kegyetlen kivégzőhellyé vált valakiknek a hibájából

A rendőrség közölte: a jelenlegi információk szerint hétfőn délután a mobil intenzív terápiás részleg lélegeztetőgépeinek oxigénellátását biztosító berendezés meghibásodott, és az oxigénellátás leállt. A mobil intenzív részleget lezárták a kivizsgálás idejére.

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője hétfő éjszaka sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen az nyiltakozta:  hétfőn 16 óra 25 perc körül hirtelen megnőtt az oxigénnyomás a bukaresti Victor Babeş kórház mobil intenzív terápiás osztályán levő lélegeztetőgépeknél, de egyelőre nem tudni, mi idézte ezt elő.” –  írja az Agerpres.

(Vezető fotó: Illusztráció)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile