Aktuális, Külpolitika

Biden elnök Andrew Cuomo lemondását kéri – Szexuális zaklatással vádolják New York kormányzóját: Andrew Cuomo a covid-terrorizmus hű amerikai fűrere az eddigi nyomozás szerint 11 nőt bántalmazott szexuálisan

A szexuális bántalmazás az Egyesült Államok liberális jogi fegyverarzenáljában az a manipulációs „jogi csodafegyver”, amit bármikor előrántanak, ha valakit, főleg magas beosztású politikusokat félre kell állítani valamiért, ami nem szabad kiderüljön. Könnyen meglehet, erre a sorsra jut New York állam demokrata elnöke is, aki miután New York-ot  a covid-fasizmus agymosott fészkévé tette, s nemrég már azzal fenyegetőzött, hogy ha kell, az emberek házaiba is bemennek s erőszakkal oltják be őket a covid féle kísérleti szerrel. Két napja azonban kiszivárgott a hír, Cuomo valamit elszúrhatott , mivel hirtelen rákerült a szexuális zaklatással vádolt politikusok listájára s maga Biden elnök is a távozását követeli.

Hogy ez ismét csak egy politikai színjáték nem tudni, s persze az is könnyen meglehet, hogy az elmeháborodás jeleit mutató Cuomo valóban erőszakoskodott nőkkel. De az is tény, ha ez így is van, ez nem most derült ki, most csak valamiért célkeresztbe került.

Demokrata párti politikusok is Andrew Cuomo New York-i kormányzó lemondását követelték, miután New York állam főügyésze bejelentette, hogy hónapok óta tartó vizsgálataik igazolták a politikus elleni vádakat a szexuális zaklatásokról.

Ellentmondásos, hogy a kormányzó végig tagadta a vádakat, ám mégis korábban bocsánatot kért. Cuomonak nem ez az egyetlen bűne, ugyanis még februárban szövetségi vizsgálat indult ellen, mivel kozmetikázta a koronavírus adatokat annak érdekében, hogy Donald Trump azokat ne használhassa fel a Demokrata Párt ellen a kampányában.

Letitia James főügyész az általa vezetett független vizsgálat részleteit ismertetve közölte: a kormányzó több nőt is szexuálisan zaklatott, köztük olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

Demokrata párti politikusok is Andrew Cuomo New York-i kormányzó lemondását követelték, miután New York állam főügyésze bejelentette, hogy hónapok óta tartó vizsgálataik igazolták a politikus elleni vádakat a szexuális zaklatásokról. Ellentmondásos, hogy a kormányzó végig tagadta a vádakat, ám mégis korábban bocsánatot kért. Cuomonak nem ez az egyetlen bűne, ugyanis még februárban szövetségi vizsgálat indult ellen, mivel kozmetikázta a koronavírus adatokat annak érdekében, hogy Donald Trump azokat ne használhassa fel a Demokrata Párt ellen a kampányában.

Letitia James főügyész az általa vezetett független vizsgálat részleteit ismertetve közölte: a kormányzó több nőt is szexuálisan zaklatott, köztük olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő.

A kormányzó és csapata lépéseket tett annak érdekében, hogy megtoroljanak legalább egy volt alkalmazottat, amiért elmondta történetét. A független vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy Andrew Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, és ezzel megsértette a szövetségi és a tagállami törvényeket egyaránt – fogalmazott a főügyész. Hozzátette: a zaklatási vádak mellett Cuomót felelősség terheli az „ellenséges és mérgező munkahelyi légkörért” is.

James irodája Anne Clark és Joon Kim ügyvédeket kérte fel, hogy folytassák le a hónapokig tartó vizsgálatot. A főügyész tájékoztatása szerint az ügyvédek a vizsgálat során 179 emberrel beszéltek, köztük 11 panaszossal. Az ügyvédek 74 ezer bizonyítékot vizsgáltak meg, köztük dokumentumokat, e-maileket, hangfájlokat és fotókat.

 

A független vizsgálat megállapította, hogy Cuomo kormányzó szexuálisan zaklatott több nőt, akik közül sokan fiatal nők voltak. Nem kívánt érintésekkel, csókokkal, ölelésekkel és illetlen megjegyzésekkel – részletezte a nyomozás eredményeit a főügyész.

Andrew Cuomót az év eleje óta több nő is megvádolta azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett nekik, vagy “illetlenül” érintette meg őket. A kormányzó a kezdetektől tagadta az ellene felhozott vádakat, de korábban elnézést kért, ha – ahogyan fogalmazott: – akaratlanul kellemetlen helyzetbe hozott néhány nőt.

Cuomo – aki korábban sem volt hajlandó lemondani a törvényhozók és vádlói felszólításai ellenére sem – a jelentés keddi közzététele utáni beszédében azt állította: soha nem zaklatott senkit, és továbbra sem mond le pozíciójáról.

Először is azt szeretném, ha közvetlenül tőlem tudnák meg, hogy soha senkit nem érintettem meg illetlenül, és nem tettem illetlen szexuális lépéseket. 63 éves vagyok. Az egész felnőtt életemet a nyilvánosság előtt éltem. Ez nem én vagyok, és soha nem is voltam ilyen – fogalmazott videóüzenetében a kormányzó.

 

Charles Schumer, az amerikai szenátus többségi, demokrata párti vezetője, és Kirsten Gillibrand New York-i demokrata párti szenátor kedden „mélységesen nyugtalanítónak, helytelennek és teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a vizsgálat eredményeit.

 

Egyetlen választott tisztségviselő sem áll a törvény felett. A New York-i emberek jobb vezetést érdemelnek. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a kormányzónak le kell mondania – fogalmazott közös nyilatkozatában Schumer és Gillibrand.

Ez a jelentés bemutatja Cuomo kormányzó és adminisztrációja elfogadhatatlan viselkedését. Ahogyan már korábban említettem, a kormányzónak már akkor le kellett volna mondania, amikor ezek a nyugtalanító állítások először napvilágra kerültek – írta közleményében Andrea Stewart-Cousins, New York állam szenátusának többségi, demokrata párti vezetője.

 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile