Aktuális, Külpolitika, Médiavilág

KIK IS GYÁRTJÁK AZ UKRÁN HÁBORÚS PROPAGANDÁT?- Avagy hogy készült egy PR-osok tervezte FAKE NEWS hadjárat egy háború kapcsán…

Az ukrán-orosz konfliktus kirobbanását követően megdöbbentően gyors iramban terjedtek a hősi  ukrán “hadi” propaganda zömmel hazug hírei. Lassan az egész COVID-hazugságot túlszárnyalták, pedig annak a biológiai és lélektani hadviselésnek is megvolt a maga sajtóstratégiája, amivel manipulálták és az oltó tűk felé terelték a beetetett emberek tömegét.

Az ukrajnai háborús propaganda is igazi globalista ( ala Kazár Maffia) féle  recept szerint készült, teljességgel gátlástalan, hazug, egyoldalú  ELVESZI/ELVENNÉ  A LEHETŐSÉGET IS AZ EMBEREK ELŐL, HOGY MEGISMERHESSÉK A VALÓSÁGOT AZ UKRÁN-OROSZ KONFLIKTUS KAPCSÁN. LEGALÁBBIS AZOK ESETÉBEN AKIK MÉG VAKON MEGBÍZNAK A FŐSODRATÚ MÉDIÁBAN.

Hülyének nézik az embereket, ahogy hülyének nézték őket a 2 évig tartó COVID-hazugságokkal, a covid-sajtóban. Természetesen ugyanazok a sajtótermékek  terjesztik az ukrán hadi FAKE NEWS-okat, amelyek terjesztették a Covid FAKE NEWS- okat.

Ezek a szerkesztőségek világszerte  hatalmas pénzeket zsebelnek be, mely igazi júdáspénz a tömegtájékoztatás kasszájában.

Elárulják érte az olvasókat, nézőket. A sajtó becsületét. A hitelességet. Tudatosan félrevezetik az embereket,  becsapják, be akarják csapni őket.

A Great Reset uraságainak semmi nem drága, ha a Sátán legnagyobb fegyverét, a HAZUGSÁGOT KELL BEVESSÉK AZ EMBEREK ELLEN!!!

Az ukrán háborús propaganda PR-osai gyártják a FAKE NEWS néven ismertté vált háborús propagandát, a manipulatív cikkeket, ezeket  mint a covid-mizéria alatt folyamatosan küldik szét a Mainstream média sajtótermékeinek több nyelvre fordítva.
Mindez egy célt szolgál, megfosztani az igazság és a valóság megismerésétől az embereket.

A alábbi cikk erről a Fake News gyárról, az ukrán háború hazug és manipulatív PR tevékenységéről mutat be egy szeletet. Láttunk ebben már régi háborúkból, balesetekből, robbanásokból ellopott jeleneteket, képeket, sőt háborús videó játékok, vagy éppenséggel a Csillagok háborúja sci – fi klasszikus harci jelenetei is belefértek. Szerencsére, az emberek mégsem teljesen idióták s  a legtöbb ilyen kamu hírt kiszűrték.

Sajnálatos módon az agymosott, beszélő főemlőssé degradáltak csapata nem hajlandó gyanakodni az efféle átlátszó hazugságokra, s bár sokuknak fogalmuk sincs mi az az Ukrajna, egyáltalán hol van vagy mit csinál,  mégis könnyes szmájlikkal hirdetik szimpátiájukat, szajkózzák az ócska és primitív szlogeneket, rakják ki profilképükre az ukrajnai neonácik zászlait, jeleit. Ez az igazi hadi agymosás.

Az alábbiakban Dan Cohen oknyomozó újságíró feltárja a külföldi stratégák, washingtoni lobbisták és hírszerzéshez kapcsolódó médiák hálózatát Ukrajna hadi PR-villogása mögött.

Ukrajna propagandaháborúja: nemzetközi PR-cégek, DC lobbisták és a CIA

WASHINGTON DC – Az Ukrajnán belüli orosz offenzíva február 24-i megkezdése óta az ukrán katonaság az orosz Góliáttal szembeszálló, nyüzsgő hősies kis hadsereg képét akarja az emberek elé tárni.

Az ukrán katonai rátermettség megítélésének erősítésére Kijev folyamatosan kifinomult propagandát folytatott, amelynek célja a nyugati országok nyilvános és hivatalos támogatásának felkeltése.

A kampány nyelvi útmutatókat, kulcsüzeneteket és több száz propagandaplakátot tartalmaz, amelyek némelyike ​​fasiszta képeket tartalmaz, és még neonáci vezetőket is dicsér.

Ukrajna PR-erőfeszítései mögött külpolitikai stratégák, washingtoni lobbisták és hírszerzéshez kötődő médiumok hálózata áll.

Ukrajna propagandastratégiáját dicséretben részesítette egy NATO-parancsnok, aki azt mondta a Washington Postnak : „Nagyon kiválóak a stratcomban – a médiában, az információs műveletekben és a lélektani manőverekben  is.”

A Post végül elismerte, hogy “nyugati tisztviselők azt mondják, hogy bár nem tudják önállóan ellenőrizni a Kijev által a fejlődő harctéri helyzetről közölt információk nagy részét, beleértve a mindkét fél veszteségi adatait is, ennek ellenére nagyon hatékony támogatást nyújtanak ennek terjesztésére.”

A propaganda-törekvés kulcsa a PR-cégek nemzetközi légiója, amelyek közvetlenül az ukrán külügyminisztériummal dolgoznak információs hadviselésben.

A PRWeek iparági híroldal szerint a kezdeményezést egy névtelen személy indította el, aki állítólag egy ukrajnai székhelyű PR-céget alapított.

“A háború első órájától kezdve úgy döntöttünk, hogy csatlakozunk a Külügyminisztériumhoz, hogy segítsünk nekik a hivatalos források terjesztésében, hogy megmutassák az igazságot” – mondta a névtelen figura a PR Hétnek . „Ez egy hibrid háború: véresen küzdő harc, hatalmas dezinformáció és hamis kampány keveréke, amelyet Oroszország vezet [sic].”

A névtelen adat szerint több mint 150 PR-cég csatlakozott a propagandahálózathoz.

A nemzetközi erőfeszítések élén Nicky Regazzoni PR Network közkapcsolati cég társalapítója és Francis Ingham, az Egyesült Királyság kormányával szoros kapcsolatban álló vezető PR tanácsadó áll. Ingraham korábban a Nagy-Britannia Konzervatív Pártjának dolgozott, tagja az Egyesült Királyság Kormányzati Kommunikációs Szolgálat Stratégiai és Értékelő Tanácsának, a Nemzetközi Kommunikációs Tanácsadó Szervezet vezérigazgatója, és vezeti a brit önkormányzati kommunikátorok tagsági testületét, az LG Comms-t.

„Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az elmúlt néhány napban segíthettünk az ukrán kormány támogatására irányuló erőfeszítések összehangolásában” – mondta Ingham a PRovoke Media -nak .

„Az ügynökségek egész csapatokat ajánlottak fel Kijev támogatására a kommunikációs háborúban. Az ukrán külügyminisztériumnak nyújtott támogatásunk megingathatatlan, és mindaddig folytatódni fog, ameddig szükséges.”

( lásd a megszervezett videók, betanított színészekkel előállított kamu háborús képek, megírt sajtóanyagok- szerk. megj. ) 

Miután egy névtelen ukrán személy csatlakozott a kijevi kormány propaganda stábjának két vezető PR-figurájához, az ukrán külügyminisztérium egy dosszié mappát ( archivált ) terjesztett ki olyan anyagokkal, amelyek a PR-ügynökségeket a „kulcsfontosságú üzenetekről”, a jóváhagyott nyelvezetről és a leleplezéshez szükséges tartalomról tájékoztatták. propagandakonstrukciók, szélsőjobboldali és neonáci propaganda.

A mappát Yaroslav Turbil üzemelteti, akit a LinkedIn oldalán a következőképpen ír le: „Az Ukraine.ua – Ukrajna globális kommunikációs digitális ökoszisztémája – vezetője. Stratégiai kommunikáció és országmárka promóciója.” Turbil több „civil társadalmi” szervezetnél dolgozott, amelyek szorosan kapcsolódnak az Egyesült Államok kormányához, és az Internews-nál, egy amerikai hírszerzéshez kötődő szervezetnél gyakornok, amely a sajtószabadság előmozdításának leple alatt működik.

 

A dossziéban terjesztett propagandakonstrukciók között található a Kígyó-szigeti incidensről készült, egy-kettpre  hamisnak bizonyult videó, amelyen a jelentések szerint egy kis szigeten állomásozó ukrán határőrök meghaltak, miután közölték egy közeledő orosz hadihajóval, hogy ellenállnak nekik.

Zelenszkij elnök sajtótájékoztatót tartott, amelyben bejelentette, hogy Ukrajna Hőse kitüntetést adományoz a férfiaknak, mivel a mainstream média széles körben terjeszti a történetet. Az állítólagos hősi halott katonák azonban gyorsan előkerültek élve és egészségesen, és bebizonyították, hogy hősi kiállásuk csak bohózat.

Annak ellenére, hogy a történetről bebizonyosodott, hogy hamis, a dosszié egy propagandavideót tartalmaz, amely ezt népszerűsíti.

A dosszié egy másik mappáját az ukrán MFA grafikusa, Dasha Podoltseva vezeti , és több száz propagandagrafikát tartalmaz, amelyeket európai és egyesült államokbeli művészek küldtek be.

Némelyik általános „nincs háború” üzenetet tartalmaz, míg több tucat másik kép „Kiev szellemét” – egy hősies ukrán pilótát, akiről kiderül, hogy nem is létezik – és a hamis „Kígyósziget 13” esetet ünnepli.

Sokan idegengyűlölő és rasszista nyelvezetet használnak, és néhányan kifejezetten dicsérik a prominens ukrán neonácikat, köztük Jevhen Karast, a C14 vezetőjét, a Jobb Szektor fasiszta félkatonai szervezetét és a neonáci Azov zászlóaljat.

Több kép „banderita turmixokat” kér – utalás a Molotov-koktélokra, amelyeket Stephan Bandera néhai OUN-B parancsnokról neveztek el, aki együttműködött a náci Németországgal a zsidók és etnikai lengyelek tömeges meggyilkolásában a második világháború alatt.

Egy másik kép a „Gyógyíthatatlan betegségek enciklopédiája” című könyvet ábrázolja, amely felsorolja Oroszországot, Fehéroroszországot, Észak-Koreát, Szíriát és Eritreát.

Íme pár példa a megreált ukrán-propaganda dossziéjából: 

„Imádom az NLAW-t” – Következő generációs könnyű páncéltörő fegyver, amelyet a nyugati kormányok biztosítottak az ukrán hadseregnek

 

A mezőket testekkel trágyázó grafikon ez áll: „Nagymama tanácsa a moszkovitáknak: Bújj el a mezőkre, Ha a seregünk kezében halsz meg, a napraforgó jobban fog növekedni”

 

.

.

„Köszönjük Ukrán Hadsereg” az Azovi Gárda Wolfsengel tapasszal az ujján.

 

 

„A gyógyíthatatlan betegségek enciklopédiája: Oroszország, Fehéroroszország, Észak-Korea, Szíria, Eritrea”

 

– A moszkvai megszállás ellen. A moszkvai egy idegengyűlölő kifejezés, amelyet az oroszok leírására használnak

 

Miklós cárt, Vlagyimir Lenint, Joszif Sztálint és Vlagyimir Putyint ugyanannak a „mentális moszkvai sárkánynak” nevező grafika.

 

.

“Bandera turmix”

.

 

.

.

.

„Putyin orkjait megkorbácsolták” – Az ork egy idegengyűlölő kifejezés az oroszra, amelyet az ukrán nacionalisták használnak

 

.

A neonáci félkatonai jobboldali szektor zászlaja. A piros a „vér”, a fekete pedig a „talaj”

 

 

Ukrajna vagy Valhalla – utalás arra, hová mennek a skandináv mitológiai hősök haláluk után, ezt a témát a neonácik gyakran kisajátítják

 

Felhívás Ukrajna feletti repülési tilalmi övezet kialakítására, az Oroszország által bombázott neonáci Azov zászlóalj által használt épület képével

 

.

.

.

.

“Evhen Karas. Pozitív hírünk. #Thank_You_Ukraine Army”. Karas a C14 neonáci banda egyik vezetője, aki azzal dicsekedett, hogy „Szórakozunk a gyilkolással”.

 

.

“Bandera turmix Putyin barátainak”

 

.

Külföldi szélsőségesek özönlenek Ukrajnába

A dosszié egy hivatkozást is tartalmaz a Külügyminisztérium „Harc Ukrajnáért” nevű oldalára , amely útmutatást ad azoknak a külföldieknek, akik csatlakozni kívánnak Ukrajna neonácik által fertőzött fegyveres erőihez – az „Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiójához”.

Miután Zelenszkij felszólította a külföldi harcosokat, hogy alkossanak egy dandárt, a világ minden tájáról, köztük az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Kanadából, Ausztráliából, Spanyolországból, Kolumbiából, Brazíliából , Chiléből és mások harcosai utaztak, hogy szembenézzenek az orosz erőkkel. Mások, akiknek nincs harci kiképzésük vagy tapasztalatuk, „háborús turizmusra” érkeztek – amit egy brit katona „golyófogónak” nevezett .

 

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos toborzási grafikája a dossziéból

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos toborzási grafikája a dossziéból

Míg az ukrán kormány szerint több tízezren válaszoltak a felhívásukra, egyes kommentátorok kétségeiket fejezték ki ezekkel a számokkal kapcsolatban, és ezt „PR-gyakorlatnak” nevezték.

Az Ukrajnába utazó külföldiek azonban sokkal súlyosabb valósággal találkoztak, mint amire számítottak.

Az orosz légierő a külföldi vadászgépek alvóhelye melletti katonai létesítményeket bombázta. Egy spanyol vadászgép a szomszédos Lengyelországba menekülve „üzenetként” jellemezte a bombázást, amely több ezer ember halálát is okozhatta volna.

Hasonlóképpen egy amerikai harcos, aki egy mentőautóba bújt, hogy elmeneküljön a frontvonalakról , arra figyelmeztetett , hogy az ukrán hatóságok olyan külföldieket ölnek meg, akik úgy döntöttek, hogy nem harcolnak, és ezt „csapdának” nevezte.

 

Helyes megfogalmazás

A dosszié egyik dokumentuma az ukrán kormány által meghatározott elfogadható nyelvezetet vázolja fel az Oroszországgal folytatott konfliktusról.

 

 

„Az olyan orosz klisék, mint a „krími népszavazás” vagy „a krími nép akarata”, teljességgel elfogadhatatlanok” – áll a dokumentumban az Ukrajnától való elszakadásról szóló 2014-es, elsöprően sikeres népszavazásra utalva.

A dokumentum elfogadhatatlannak tartja a „Donbászi polgárháború”, „Belső konfliktus”, „Konfliktus Ukrajnában” és „Ukrán válság” kifejezéseket, amelyek az ukrán hadsereg háborúját írják le a Donbász-régió szakadár köztársaságaival. Mindez annak ellenére, hogy az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatala becslése szerint 2014 óta 14 200 ember, köztük 3404 civil vesztette életét a belső harcokban Ukrajnában.

E kifejezések helyett a dokumentum az „Orosz Föderáció fegyveres agressziója Donbassban, nemzetközi fegyveres konfliktus, Ukrajna elleni orosz háború, orosz-ukrán konfliktus fegyveres konfliktus” kifejezések használatát írja elő.

 

Kulcsüzenetek

Egy másik „Kulcsüzenetek” című dokumentum konkrét propaganda-állításokat tartalmaz, amelyeket széles körben terjesztettek a nyugati médiában, de azóta hiteltelenné váltak. Az egyik rész azt állítja, hogy „egész Európa a nukleáris katasztrófa szélére került, amikor az orosz csapatok elkezdték ágyúzni Európa legnagyobb Zaporizhzsja atomerőművét”.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója, Rafael Mariano Grossi azonban azt mondta , hogy a zaporizzsiai erőműben egy orosz „lövedék” által eltalált épület „nem a reaktor része”, hanem egy kiképzőközpont. Az orosz csapatok az ukrán munkásokat is elhagyták, hogy folytassák az üzem működtetését.

 

Egy másik rész köszönetet mond Törökországnak azért a döntéséért, hogy „megakadályozza az orosz hadihajók hozzáférését a Fekete-tengerhez”.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök azonban minden katonai hajó előtt lezárta a Boszporusz és a Dardanellák-szorost, így a NATO és az orosz hajók sem férhetnek hozzá a Fekete-tengerhez.

A dokumentum kulcsfontosságú üzenetei közé tartozik a köszönetnyilvánítás azoknak a háborúellenes tüntetéseknek, amelyeket számos nemzet polgárai tartottak szerte a világon, és határozottan támogatják Ukrajnát az Oroszország elleni védekezésben.

Ez a nagy, Ukrajna-barát Európában zajló tüntetésekre utal, amelyek során az Egyesült Államokat és a NATO-t felszólították, hogy hozzanak létre repüléstilalmi zónát Ukrajna felett, és lőjék le az orosz katonai repülőgépeket, ami a konfliktust nukleáris fegyveres hatalmak közötti világháborúvá változtathatja.

 

„Az orosz propaganda ellenére nincs faji vagy nemzetiségi megkülönböztetés, beleértve azt sem, amikor külföldi állampolgárok lépik át az államhatárt” – áll az ukrán dokumentumban.

Számos videó és jelentés dokumentálta azonban, hogy az ukrán hatóságok megakadályozzák az afrikaiak elmenekülését a harcok elől. Még a New York Times is – aligha a Kreml propaganda bástyája – közzétett egy jelentést , amely dokumentálja ezeket a rasszista gyakorlatokat.

Az egyik üzenet szerint „Március 16-án az orosz erők bombát dobtak egy drámaszínházra, ahol 1300 civilnek volt menedékhelye. Az áldozatok száma még nem ismert.”

Amint azonban Max Blumenthal beszámolt , úgy tűnik, hogy a robbanás a neonáci Azov zászlóalj által tervezett hamis zászló hadművelet eredménye, amelynek célja a NATO beavatkozásának kiváltása.

 

NATO által támogatott trollfarmok

Egy másik, névtelenül írt vizsgálat azt mutatja be, hogy az ukrán PR-cégek miként használtak célzott hirdetéseket az orosz internetes és közösségi hálózatok letiltáásra, cenzurázására ,  Moszkva gazdasági elszigetelésére és a háború leállítására felszólító üzenetekkel.

Ezt az erőfeszítést Bezlepkin Jevgenyij Vitalievics vezeti, aki Jevgenyij Koroljev álnevet használja, valamint Pavel Antonov a Targetorium szervezettől. Koroljov álneve mögül az ukrán információs harcos egy bejegyzést írt Facebook-oldalára (ma már privát), amelyben azzal dicsekedett, hogy cége Facebook-hirdetései három nap alatt 30 milliót látogattak el.

Ugyanakkor a Facebook megtiltotta az orosz állami médiáknak a hirdetések megjelenítését és a tartalom bevételszerzését. Számos hamis fiók jelent meg olyan médiában, mint a Russia 24 , amelyek a hiteles beszámolót csalók sorozata alá temetik. A Facebook az orosz tisztviselők, köztük a védelmi minisztérium nyilatkozatait is „hamisnak” minősítette.

Ezt a kampányt a hírek szerint a StopFake, egy „tényellenőrző” nevű szervezet ajánlására hajtották végre, amelyet a National Endowment for Democracy, az Atlantic Council , a cseh és az Egyesült Királyság külügyminisztériuma, valamint a Nemzetközi Reneszánsz Alapítvány finanszíroz. Soros György milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványa.

A StopFake-et a Facebook 2020 márciusában bérelte fel, hogy „fékezze az orosz propaganda áramlását”, de kiderült, hogy több , erőszakos neonácikhoz szorosan kötődő személyiséget alkalmaz. A leleplezés társszerzőjeként halálos fenyegetést kapott, és végül elmenekült Ukrajnából.

Ezek a leleplezések láthatóan nem akadályozták meg a Facebookot abban, hogy a szervezetre hagyatkozzon a cenzúra útmutatásaiban.

Eközben orosz hackerek megtaláltak egy nyilvános Google-dokumentumot (azóta privátként, ide feltöltve ), amely részletezi a propagandaakciót, és amelyet „kreatív farmok” Telegram csatornáin terjesztettek.

„Itt megtalálhatók a promócióra szoruló ukrán médiához mutató linkek, bejelentkezési és jelszavas bot-fiókok, ahonnan háborúellenes üzeneteket és a védelmi minisztériumról szóló hamisítványokat küldtek a felhasználóknak, téziseket és konkrét instrukciókat, hogy mely posztokat és milyen célközönséget írjon be. hímezni” – áll a nyomozásban.

Egy másik kampányt Nataliya Popovych, a One Philosophy public relations ügynökség alapítója folytat Kijevben. Popovics LinkedIn -profilja azt mutatja, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériumával dolgozott, és Petro Porosenko volt elnököt tanácsolta. Társalapítója és igazgatósági tagja az Ukrajnai Válság Media Centernek is, amely egy propagandaág, amelyet többek között az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége, a Nemzeti Demokrácia Alapítvány, az Egyesült Államok Nagykövetsége és a NATO finanszíroz.

Az Ázsia kampányról szóló cikk több, az erőfeszítésben részt vevő PR-céget ismertet. Köztük van Richard Edelman, az Edelman PR vezérigazgatója is. Edelman tagja az Atlantic Council igazgatótanácsának és a Világgazdasági Fórumnak is .

„A geopolitika a bizalom új próbája lett. Ezt láttuk a hszincsiangi emberi jogi visszaélésekkel kapcsolatos állításoknál, és az Ukrajna és Oroszország közötti háború csak megerősítette ezt” – mondta , összekapcsolva a kínai ujgur muszlimokért folytatott deradikalizációs kampányt körülvevő amerikai propagandakampányt.

 

PR által jóváhagyott sajtóorgánumok

PRWeek egyik cikke több olyan személyt ismertet meg, akik részt vesznek abban a „PR-hadseregben”, amely „az információs fronton harcol” ​​az orosz „ukránok barbár népirtása” ellen.

„A propaganda ugyanaz, mint az igazi halálos fegyverek” – jelenti ki Marta Dzhumaha, a BetterMe egészségügyi vállalat PR-menedzsere.

Julia Petryk, a MacPaw PR-vezetője bemutatja a jóváhagyott sajtóorgánumok listáját , amelynek szerzője kollégája , Tetiana Bronistka, az ukrán főügyészség volt alkalmazottja. A lista orosz és angol nyelvű forrásokat, valamint Telegram csatornákat tartalmaz. Ezek az „ellenőrzött források, amelyek objektíven lefedik az ukrajnai történéseket” azonban nem függetlenek. Legtöbbjük az amerikai és európai kormányokhoz és milliárdos alapítványokhoz kötődik.

Számos orosz nyelvű webhelyet is felsorol:

A felsorolt ​​Telegram csatornák között találhatók:

  • Radio Svoboda – a CIA által alapított propagandaszerv, a Radio Free Europe/Radio Liberty
  • Az Espresso TV nagyrészt Mikola Knyazhitsky volt ukrán parlamenti képviselő felesége tulajdonában van
  • A Censor.net, korábban Ukrajna legnagyobb médiaoldala, mottója : „Oroszország letörése”, tulajdonosa pedig „nemzetközi trollok felvonulását” üzemelteti.

 

Hírszerző műveletek

Míg a PR-cégek tartalmat terjesztenek, a CIA-kivágottak és milliárdos alapítványok működtetik azokat a médiát, amelyekből származnak. Ennek a műveletnek a középpontjában az orosz nyelvű hírcsere nevű projekt áll , amely a 2016-ban alapított, posztszovjet országokban működő ellenzéki médiumok hálózatának a terméke volt, amint azt az orosz médiaügynökség, a RIA FAN vizsgálata kimutatta. .

2021 júliusában újságírók egy csoportja Varsóba repült médiaképzésre, miután Lengyelország legfőbb egészségügyi hatóságai mentesítették őket a koronavírussal kapcsolatos korlátozások és karantén elrendelése alól.

A hat újságíró között volt Andrej Lipszkij, a Novaja Gazeta főszerkesztő-helyettese és Julija Fediv, az egyik legnézettebb ukrajnai hálózat, a Hromadske TV média vezérigazgatója.

A Hromadske pénzügyi jelentései szerint számos kormány és alapítvány finanszírozza, köztük az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetsége, Dánia Külügyminisztériuma, a Svéd Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség, az Európai Demokrácia Alapítvány és a Free Press Unlimited. A szilícium-völgyi milliárdos, Pierre Omidary is részt vett az üzlet létrehozásában.

Hromadske nemrégiben vendégül látott egy kommentátort, aki a Donbászban élő oroszok népirtását követelte, és azt mondta, hogy 1,5 „felesleges” ember lakja, akiket „ki kell irtani”.

A július 19. és július 21. között zárt ajtók mögött megtartott képzés a „Médiahálózat 2021+” címet viselte, és szorosan kötődött a 2015-ben alapított Mediaset, más néven orosz nyelvű hírbörze hálózathoz. , amelynek tevékenységéről kevés információ áll rendelkezésre – nyilván a RIA FAN nyomozásának közzététele óta titkos.

Bár függetlennek vallja magát, az Russian Language News Exchange a Free Press Unlimited projektje, amelyet a holland kormány és az Európai Bizottság finanszíroz.

Ma 14 médiát foglal magában, amelyek „csomópontként” működnek, és keresztben teszik közzé egymás cikkeit különböző országokban.

A weboldal bemutatkozó videójának házigazdája Maxim Eristavi , a Szabad Európa Rádió egykori riportere és a Hromadske alapítója. Ma ő vezeti a Millenniumi Vezetői Programot a NATO-nál és a fegyveripar által támogatott agytrösztnél, az Atlantic Councilnál.

Megalakulása óta a Mediaset az Azerbajdzsánban, Grúziában, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Lettországban, Moldovában, Oroszországban és Ukrajnában működő üzletek között működik együtt. 2021 márciusában a Mediaset a Colab Medios Projecttel bővült , amelyet a Free Press Unlimited Viable Media for Empowered Societies (VIMES) program keretében hoztak létre. Ez a program újságírók számára készített képzést, és az El Faro el salvadori kiadó cikkeit az Euroradio (Fehéroroszország), a Coda (Grúzia) és a Ziarul de Garda (Moldova) adtak ki.

Március 4-én, néhány nappal azután, hogy Oroszország megkezdte katonai offenzíváját, új projektet hoztak létre Media Lifeline Ukraine néven.

Másnap a Free Press Unlimited rendkívüli konferenciát tartott Ukrajnának, a Hromadske társalapítóinak Maxim Eristavi és Nataliya Gumenyuk részvételével. Az ülésen 2 millió euró összegű támogatást hívtak össze a projekthez . „Csak folyamatos külső támogatással folytathatják munkájukat a helyi médiaszervezetek” – teszi fel a kérdést a bevezető oldal.

Napokkal később a Free Press Unlimited partnerséget jelentett be a Riporterek Határok Nélkül szervezet és ukrán partnere, a Tömegtájékoztatási Intézet, a Lviv Sajtószabadság Központ új közös projektjének támogatására. A Tömeginformációs Intézetet Oksana Romaniuk USAID kommunikációs tiszt vezeti , és a USAID és az Egyesült Királyság kormánya finanszírozza .

 

Washington DC lobbistái

Míg a PR-cégek és a hírszerzéshez kapcsolódó propagandaműveletek a nyilvánosságot veszik célba, a washingtoni lobbisták az ukrajnai háború kiterjesztése érdekében agitálnak a Kongresszusban.

Daniel Vajdich, a legnagyobb ukrajnai Olaj- és Gázipari Munkaadók Ukrán Szövetségének bejegyzett külföldi ügynöke és lobbistája Volodimir Zelenszkij megbízásából azon dolgozik , hogy lobbizzon a Kongresszus tagjainál, hogy hagyjanak jóvá több fegyverszállítást Ukrajnába. Jelenleg a Yorktown Solutions vezetője, korábban Ted Cruz és Scott Walker kampányainak tanácsadója volt, és az Atlantic Council nem rezidens vezető munkatársa .

“Stingers, Javelins, és találjuk ki a vadászrepülőgépek problémáját” – mondta a Politico -nak , azt állítva, hogy Oroszország “népirtást” próbál végrehajtani, és “elnépteleníteni Ukrajna bizonyos területeit”.

Vajdich írta Zelenszkij március 16-i beszédét is az Egyesült Államok Kongresszusa előtt, amelyben Martin Luther King Jr. „Van egy álmom” című beszédét idézte , amelyben Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozását kérte.

Ukrajna állandó képviselője az ENSZ-nél, Szergij Kyslicja február 23-án az ENSZ Közgyűlésén mondott beszédet a DC SKDKnickerbocker lobbitevékenység ügyvezető igazgatója , Stephen Krupin , Barack Obama elnök korábbi beszédírója, aki sokat dolgozott Biden 2020-as kampányán.

Az ukrán kormányt és üzleti érdekeket hirdető regisztrált lobbisták közül a legkiemelkedőbb Andrew Mac, aki szintén közreműködött Zeleneksyy kongresszusi beszédének megírásában. Mac 2019-ben regisztrált a Zelensky lobbistájaként, és az ukrán Asters Law ügyvédi iroda washingtoni irodáját vezeti.

A Your Global Strategy lobbicég, amelyet Shai Franklin alapított , aki számos cionista szervezettel, köztük a Zsidó Világkongresszussal és az Anti-Defamation League-vel is kapcsolatban állt, az Egyesült Államokban is használja befolyását a helyi tisztségviselőkre. Franklin találkozókat szervezett Harkiv polgármestere között. Ihor Terekhov és az amerikai polgármesterek, köztük Eric Adams New Yorkban, Michelle Wu Bostonban és Lori Lightfoot Chicagóban. Megpróbál továbbá találkozót létrehozni az amerikai tisztviselők, valamint Odessza és Kijev polgármesterei között. A kijevi polgármester feleségének tulajdonában lévő sajtóorgánumban a közelmúltban egy műsorvezető az oroszok elleni népirtásra szólított fel , kezdve a gyerekekkel.

Franklin elmondta, hogy együttműködik Volodimir Zelenszkij ukrán elnök adminisztrációjával annak érdekében, hogy virtuális találkozókat hozzanak létre Odessza és Kijev polgármesterei és amerikai kollégái között.

Lukas Jan Kaczmarek marylandi ügyvéd az ukrán védelmi minisztérium nevében is dolgozik az Egyesült Államok fegyverszállításának növelésén, különös tekintettel arra, hogy a floridai kakaói székhelyű Kel-Tec CNC Industries fegyvereket szállítson Odessza városába, Ukrajnába. .

Michael McFaul, az Egyesült Államok korábbi oroszországi nagykövete ismertette a Zelenszkijt körülvevő PR-szakemberek és lobbisták hálózatát. „Ezek az emberek Zelenskyy úr körül, olyanok, mint a közvetítők és a beszélgetőpartnerek. Hosszú ideje kommunikálnak az amerikai elittel és az amerikai médiával” – mondta .

McFaul és John E. Herbst, az Egyesült Államok volt ukrajnai nagykövete és az Atlanti Tanács Eurázsia Központjának vezető igazgatója Zelenszkij informális tanácsadóiként járnak el. McFaul azt mondta a Politicónak , hogy „valószínűleg mindennap” beszél ukrán kormánytisztviselőkkel, és „segített nekik kapcsolatot teremteni az NBC vagy az MSNBC producereivel”.

McFaul a közelmúltban azt mondta az MSNBC Rachel Maddow-nak, hogy „Hitler nem ölt meg németül beszélő embereket, mert a holokauszt tagadásával vádolják.

Zelenskyy „stratégiai videohívást” is folytatott McFaul-lal, mielőtt a képviselőház demokratáival beszélt.

A DPR és az LPR erői mellett erős orosz katonaság mellett úgy tűnik, hogy az ukrán hadsereg veresége küszöbön áll, hacsak az Egyesült Államok és a NATO nem száll szembe közvetlenül az orosz erőkkel – ezt a forgatókönyvet Biden elnök már kizárta . A lobbisták mindazonáltal kitartanak a kampányuk mellett, hogy az ukrán hadsereget esélytelenekként ábrázolják, akik ütésről csapásra pontozzák az orosz hordákat. Ezzel elősegítik a háború kiterjesztését és a vérengzés folytatását.

Dan Cohen a Behind The Headlines washingtoni tudósítója. Széles körben terjesztett videoriportokat és nyomtatott küldeményeket készített Izrael-Palesztina szerte. Twitteren ír a @ DanCohen3000 címen .

Tegye közzé újra történeteinket! A MintPress News a Creative Commons Nevezd meg! – Nem kereskedelmi célú megosztás – 3.0 nemzetközi licenccel rendelkezik.
NATO és nácik, Asa Winstanley Feature fotóval
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile