Aktuális, Társadalom

Még egy orvos lett öngyilkos? – arat a depresszió az egészségügyben?

Mióta a román egészségügyet is fenekestől felforgatta a covid-mizéria sok furcsa dolog történik  nemcsak a betegekkel, de magukkal az orvosokkal is. Egyre többször hallani, hogy a kórházakban dolgozó orvosok lettek öngyilkosak. Legutóbb egy temesvári esetről adtunk hírt, amikor egy, a covid osztályon dolgozó rezidens orvos ölte meg magát azzal az erős nyugtatószerrel, amit a covid-protokoll szerint az intubált és lekötözött beutaltaknak kell beadjaka.

Vasárnap egy újabb orvos lett öngyilkos, ez esetben egy konstansai magánkórház 38 éves doktornője. Dr. Loredana Chircu belgyógyász holttestét a kórház ügyeleti szobájában találták meg, az eddigi feltételezések szerint öngyilkosság történt.

A doktornő haláláról a román médiában furcsa feltételezések jelentek meg, azt állították, hogy pár napja agyvérzése volt, ( hogy akkor hogyan  rendelhetett és dolgozhatott mintha mi sem történt volna persze a furcsa sajtóértesülések sem tudják), van ahol azt írják, hogy tiltott fogyasztószereket szedett, sőt akad olyan  portál, ahol arra céloznak, hogy a doktornő egy volt kollégája halálának egy éves évfordulóján  lett annyira depressziós, hogy elkövette az öngyilkosságot. A szóban forgó volt kolléga állítólag a covid osztályon dolgozott és covidban halt meg. Mindezek azonban egyelőre csak feltételezések.  Míg a halál oka nem tisztázott, addig a rendőrség hivatalból emberülés kapcsán nyomozást kezdett

(Fotó: focuspress.ro)

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile