Aktuális, Belpolitika

Még egy román parlamenti képviselő tagadta meg a kötelező maszkviselést a parlament épületében

Daniel Ghiţă, a Szociál-Demokrata Párt (PSD) képviselője került most a covid-lakájmédia kereszttüzébe, ugyanis a képviselő nem hajlandó az úgynevezett p(l)andémiás intézkedéseknek megfelelően arcmaszkot hordani a parlament épületében.

A képviselő az őt emiatt zaklató riporter kérdésére először azt felelte, hogy egészségügyi okokból nem hajlandó maszkot hordani s erről hivatalos orvosi igazolása is van, majd egyszerűen visszakérdezett, hogy vajon valóban érvényes a járványhelyzet Romániában?

Daniel Ghiţă ezzel arra célzott, hogy a törvények, a román alkotmány értelmében a Romániában meghirdetett szükségállapot nem legális, így az ezekhez kapcsolódó megszorítások sem. Arra is felhívta az őt zaklató covid-sajtó figyelmét, hogy ezzel a vehemenciával inkább azt bogarásszák meg hány millió euró tűnt el kézen-között, amit egészségügyi és járványügyi befektetésekként számoltak el a kormány vezetői a covid19 mizéria alatt.

A kormányközei covid-sajtósok nemrég ugyanígy lerohanták Mihai Lasca Bihar megyei független képviselőt is, aki szintén nem hajlandó a kötelező maszkviselést betartani, hangsúlyozva, hogy ennek semmilyen orvosi alapja nincs és sérti az emberek szabadságjogait.

Érdekes megjegyezni, hogy míg a globális covid-forgatókönyvet nem adták kim parancsra az EU-s kormányoknak a román egészségügyi szakemberek, maga Nelu Tătaru volt egészségügyi miniszter , is azt nyilatkozta, hogy a maszkviselés egészséges embernek többet árt, mint használ. Ez a hivatalos nyilatkozat még fellelhető a világhálón.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile