Aktuális, Társadalom

Mint régen a rabszolga ültetvényeken a négereket, kutyákkal akarják üldözni a koronavírusos embereket Szebenben

A nagyszebeni halálkórházak gyanús körülmények között meghalt vagy inkább meghalatott, erőszakkal lekötözött, benyugtatózott és intubált „covidos betegeinek” ügyében folyó nyomozás részleteit egyelőre homály fedi, de a város vezetői máris, újabb „nagyszerű rabszolga-törvénnyel” terveznek kitűnni a covid fasizmus színpadán.  Mint a rossz horrorfilmekben kutyákkal akarják úgymond kinyomozni az állítólag koronavírusos embereket a szebeni reptéren. Hogy ez a procedúra nem csupán kétes orvosilag és teljességgel törvénytelen, de megszedi az emberi szabadságjogok legalapvetőbb alapjait, úgy látszik, nem érdekli Klauss Iohannis városában azokat, akik a hasonló covid-projekekre eddig is euró milliókat számolhattak el.

„Öt német és egy belga juhászkutyát használnának arra, hogy a nagyszebeni nemzetközi repülőtéren kiszagolják a koronavírussal megfertőződött betegeket”. – írja a Gazeta de Cluj.

A projektre még tavaly szeptemberben választották ki a kutyákat, idomításukat a temesvári járványkórháztól kapott szagmintákkal kezdték meg, majd több Szeben megyei Covid-kórház is bekapcsolódott a projektbe.

A kutyák kiképzéséhez szagmintákat használtak, amelyeket olyan koronavírusos betegektől gyűjtöttek be, akik még nem kezdték meg a gyógyszeres kezelést. A projekt első fázisában kiválasztották a rendőröket, akik a kutyákkal dolgoznak, majd a kutyakiképző csapatot, végül pedig azt a hat kutyát, amelyeket megfelelőnek találtak a feladatra. Ezután felállítottak egy laboratóriumot, ahol a kutyákat készítették fel a koronavírusos betegek azonosítására. „A második fázisban az állatok kiképzésével foglalkoztunk, akik nagyon jól helyt álltak, és most már csak a jóváhagyási engedélyre van szükségünk ahhoz, hogy végre elkezdhessük a munkát” – mondta Claudiu Leonard Bîlă, a kutyakiképző központ vezetője. Száz százalékban azonosították a mintákat Virgil Musta, a temesvári Victor Babeş kórház részéről így nyilatkozott: „a projekt során a kórházban tesztelő személyektől azt kértük, hogy vehessünk szagmintát a pozitív eredménnyel rendelkezőktől, amelyet aztán a kiképzőközponthoz küldtünk el. Részt vettem a projekt eredményeit összefoglaló bemutatón, ami egyszerre volt meglepő és lenyűgöző”. Utóbbi esetben a kutyák visszamentek a helyszínre és nem tágítottak a beteg mellől. A próbákat minden esetben azelőtt vették le, hogy a betegek elkezdtek volna bármiféle gyógyszeres kezelést, a kiképzéshez több száz szagmintát használtak. Először a negatív teszteket mutatták meg a kutyáknak, majd a pozitívak következetek, és már az első hat nap kiképzés után elkezdték felismerni a koronavírusos betegek szagmintáját. A kutyákat először a nagyszebeni nemzetközi repülőtéren vetik be, a külföldi járatok esetében, a megyei közegészségügyi igazgatóság ellenőrzőpontja előtt.

A dolog azonban tudományos szempontból is több helyen sántít, ugyanis egyetlen, általában 14 nap alatt  lezajló  légúti fertőzés  sem okoz olyan szagelváltozásokat egy emberi szervezetben, mint például a rég fennálló cukorbetegség, májbetegség, vagy daganatos betegségek, melyek esetében a beteg szervezetében keletkezhetnek olyan anyagok, melyektől annak „testszaga” megváltozik.

Ez a szebeni kunta-kinte projekt arra utal, vagy simán ez is egyújabb covidos pénzmosás vagy szó sincs itt semmilyen légúti vírusról, hanem valamilyen genetikai örökítő anyagok kutatnak a modernkori Mengelék.

 

( Forrás: Gazeta de Cluj)

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile