Aktuális, Társadalom

Nem szívinfarktus, hanem a brutális rendőrök ölték meg nyílt utcán a Pitești-i férfit

Nem szívinfarktus, hanem a rendőri brutalitás  okozta a 63  éves férfi halálát, akit pénteken Pitești-en a földre tepertek és megbilincseltek a rendőrök, mert nem volt hajlandó elhagyni egy tűzeset helyszínét. Magyarán szólva a rendőrök ölték meg fényes nappal a járókelők szemeláttára a férfit a nyílt utcán.

Mint hírportálunkon is olvashatták pénteken egy, a Pitești-i buszpályaudvar mellett levő vendéglőben tűz ütött ki és az áldozat állítólag ott italozott és nem volt hajlandó elhagyni a vendéglő teraszát. Ezért a helyszínre érkező rendőrök nekimentek, leteperték az idős, ittas embert, megbilincselték és az egyik rendőr, a klasszikus fojtófogást alkalmazva rá is térdelt. Nem tudni pontosan mi történt, de a férfi percek alatt meghalt.

A korbonctani vizsgálat jegyzőkönyvét ismertette vasárnap a Digi24 hírtelevízió, melyből kiderült a halál közvetlen oka az áldozat mellkasára és nyakára nehezedő nyomás miatti fulladás volt. „A férfi nem szívinfarktusban halt meg. Több testrészét megütötte, amikor földre teperték, de nem a fejsebe okozta a halálát” – részletezte a törvényszéki orvos. Az ügyész elmondta, a nyomozás még a kezdeti szakaszában van, de a boncolási jegyzőkönyv egyértelműen halált okozó testi sértésre utal.

Érthetetlen, az egész eljárás, hiszen 5 rendőr rohant rá az ittas, idős emberre, aki egyébként nem jelentett veszélyt senkire, nem volt fegyvere, nem támadt a rendőrökre.  „Az áldozat vergődött, fel akart állni, de lenyomták a földre. Ekkor elfeketedett az arca” – idézett egy szemtanút a Digi24.

Értesüléseink szerint a férfi egy nyugalmazott mérnök, aki eddig egyedül ápolta súlyosan beteg feleségét, hogy az asszonnyal ezek után mi lesz, nem derült ki. Az áldozat szomszédjai azt nyilatkozták a sajtó kérdésére, hogy a megölt férfi egy jóindulatú, békés ember volt.

Az esetben hivatali visszaélés, illetve emberölés miatt ügyészségi vizsgálat folyik.

Update: délutáni információink szerint 24 órás előzetes letartóztatásba vették azt a két rendőrt, akik a videófelvétel szerint a rendőri intézkedés közben rátámadtak a 63 éves  férfire, leteperték azt és a mellére illetve a nyakára térdeltek, ezzel  megölve azt. A két rendőr ellen emberölés maitt emeltek vádat. 

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile