Aktuális, Külpolitika

Putyin segítséget ajánlott az élelmiszerválságra, ha feloldják a szankciókat

Az élelmezésbiztonsági problémák a világban súlyosbodtak az Egyesült Államok és az EU Oroszország elleni szankciói miatt – mondta Vlagyimir Vlagyimir a Mario Draghi olasz miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésen – közölte a Kreml sajtószolgálata, amelyet a RIA Novosztyi szemlézett.

“A HELYZET AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL BEVEZETETT OROSZELLENES KORLÁTOZÁSOK MIATT ROMLOTT” – ÁLL A KÖZLEMÉNYBEN.

Az elnök azt is elmondta, hogy Oroszország kész hozzájárulni az élelmiszerválság leküzdéséhez, ha a korlátozásokat feloldják.

“Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy az Oroszországi Föderáció kész arra, hogy a gabona- és műtrágyaexport révén – /amennyiben a Nyugat politikai indíttatású korlátozásai megszűnnek/ – hozzájáruljon az élelmiszerválság leküzdéséhez” – közölte a sajtószolgálat.

Az államfő emellett alaptalannak nevezte a Moszkvát ért vádakat, amelyek szerint nehézségekbe ütközik a világpiac mezőgazdasági termékekkel való ellátása.

“VLAGYIMIR PUTYIN RÁMUTATOTT, HOGY A FELMERÜLT NEHÉZSÉGEK TÖBBEK KÖZÖTT A TERMELÉSI ÉS LOGISZTIKAI LÁNCOK MEGSZAKADÁSÁVAL, VALAMINT A NYUGATI ORSZÁGOK PÉNZÜGYI POLITIKÁJÁVAL FÜGGTEK ÖSSZE A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN” – JEGYEZTE MEG A KREML.

Az Ukrajna nácimentesítésére és demilitarizálására irányuló különleges katonai művelet megindítását követően a Nyugat növelte az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomást. A korlátozó intézkedések leginkább a banki és a csúcstechnológiai ágazatot érintették. Egyre hangosabbak a felhívások az orosz energiaforrások elleni embargóra is. Mindazonáltal az ellátási láncok megszakadása az üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedéséhez vezetett Európában és az Egyesült Államokban.

 

Forrás: OH

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile