Aktuális, Külpolitika

Shoigu elrendelte, hogy akadályozzák meg az összes ukrán rakétatámadást Donbass városai ellen

Az orosz védelmi miniszter korábban ellenőrző látogatást tett a Yug és Center katonai csoportosulásoknál, amelyek részt vesznek Oroszország különleges katonai műveletében Donbassban.

MOSZKVA, július 16. /TASZ/. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter elrendelte az ország Yug (Dél) és Center katonai csoportosulásainak megerősítését, hogy megakadályozzák az ukrán hadsereget abban, hogy hatalmas rakétatámadásokat hajtson végre Donbász városai és más régiói ellen – közölte az orosz védelmi minisztérium szombati közleményében.

A minisztérium tájékoztatása szerint Sojgu korábban ellenőrző látogatást tett a Yug és a Center katonai csoportosulásoknál, amelyek részt vesznek Oroszország különleges katonai műveletében Donbászban.

Sojgu meghallgatta az ország ukrajnai különleges hadműveletében részt vevő Yug (Dél) és Center katonai csoportosulások parancsnokai által elmondott szombati jelentéseket – áll a védelmi minisztérium közleményében.

“Szergej Sojgu, az orosz védelmi miniszter katonai tábornok ellenőrző látogatást tett az ukrajnai különleges katonai művelet feladatait végrehajtó Jug és Dél orosz katonai csoportosulásoknál” – áll a közleményben.

A minisztérium tájékoztatása szerint a különleges katonai művelet jelenlegi állásáról a Yug katonai csoportosulást irányító Sergey Surovikin hadseregtábornok és a Központot irányító Alekszandr Lapin Központi Katonai Kerület parancsnoka, vezérezredes adta át a jelentést. katonai csoportosulás.

Február 17-én eszkalálódott a helyzet a donbászi hadműveleti vonalon. A Donyecki és a Luganszki Népköztársaság (DPR és LPR) számolt be az ukrán hadsereg által az elmúlt hónapok legsúlyosabb bombázásairól, amelyek megrongáltak a polgári infrastruktúrát és polgári áldozatokat is okoztak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 21-én bejelentette, hogy elismeri a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság szuverenitását. Oroszország baráti, együttműködési és kölcsönös segítségnyújtási megállapodásokat írt alá vezetőikkel. Oroszország 2014 elejétől elismerte a Donbász köztársaságokat a DPR és az LPR alkotmányának megfelelően a donyecki és luganszki régiók határain belül.

Putyin orosz elnök február 24-én bejelentette, hogy a donbászi köztársaságok vezetőinek segélykérésére úgy döntött, hogy különleges katonai műveletet hajt végre Ukrajnában. Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, és megjegyezte, hogy a hadművelet célja Ukrajna denacifikálása és demilitarizálása.

A DPR és az LPR hadműveletet indított a Kijev irányítása alatt álló területeik felszabadítására.

guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile