Actualitate

Discriminare la Universitatea din Cluj – Studenții care refuză vaccinarea și testarea cu care îi condiționează Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj sunt cenzurați și persecutați atunci când încearcă să își facă auzită vocea

Un grup de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost cenzurat și împiedicat să distribuie la avizierele facultăților un mesaj în mai multe limbi adresat studenților care doresc începerea cursurilor în format fizic FĂRĂ a fi condiționați de vaccinare sau testare Covid.

„În data de 24 august am depus cerere către Rectorat pentru a primi aprobare pentru lipirea afișelor mărimea A3 în clădirea principală al Universității pe str. Kogălniceanu nr.1, și pentru clădirea de pe strada Horea nr.31. Mi s-a acordat aprobarea, pe 25 august am ridicat-o de la Registratura UBB și împreună cu doamnele secretare am lipit 8 afișe la avizier și pe un panou la intrare.
De acolo, am plecat către clădirea de pe strada Horea, dar până am ajuns acolo, aproximativ în 30 de minute, deja sunase cineva de la conducerea universității la domnul portar Câmpean Zamfir (dânsul a refuzat să-mi spună cu cine anume a vorbit la telefon) ca să nu fiu lăsată să afișez acolo deoarece mi s-a retras avizul.
Până m-am întors la clădirea principală pe str. Kogălniceanu toate afișele mele au fost date jos, registratura s-a închis. La foarte multe insistențe, în urma unei discuții purtate cu domnul prorector dr. Markó Bálint  mi s-a promis că voi primi un document scris în care se argumentează revocarea aprobării afișelor. După aproximativ două ore de așteptare, doamna secretară Valentina Radu mi-a înmânat plicul cu revocarea aprobării pe hol, la intrarea facultății.
Revocarea poartă semnătura domnului Rector Prof. Univ.dr. Daniel David, dar din câte știu el în ziua respectivă nu s-a aflat în clădirea universității. (Acest fapt trebuie verificat.)
Tot în data de 25.08.2021 am primit aviz pentru afișe de la Primăria Municipiului Cluj-Napoca, dar practic nu sunt spații în care aș putea să afișez pentru că vor să renoveze avizierele și momentan nu au spații utilizabile”, a declarat studenta Lilla Kolumbán în exclusivitate pentru ActiveNews.
Aceasta a transmis Senatului și Rectoratului U.B.B. Cluj pe 16 august o întâmpinare la hotărârea nr.93/29.07.2021 a Senatului Universității privind începerea anului universitar 2021-2022 cu prezența fizică la cursuri doar a studenților vaccinați sau testați de Covid, notificând conducerea universitară că nu-și dă acordul nici pentru a fi testată (deoarece nu are simptome de boală și nu s-a demonstrat științific că asimptomaticii pot transmite infecția), nici pentru a fi vaccinată cu serurile experimentale Covid.
Ea a adus următoarele motive:
„1.Vaccinarea, „este un act medical de administrare a unui vaccin”, iar unul dintre principalele obiective ale activității de vaccinare este „controlul bolilor transmisibile” – deci este un act medical profilactic de obținere a imunității.
Imunitatea se obține în primul rând pe cale naturală și în subsidiar prin vaccinare (ca act medical facultativ și exclusiv opțional) – fapt de notorietate demonstrat științific pe bază de studii efectuate asupra situației de fapt.
Actul medical al vaccinării este un drept al cetățeanului, nu o obligație.
2.Vaccinarea populației în masă în general și a tinerilor și studenților, în mod particular, fără a fi efectuate analizele medicale individuale complexe și complete prin care să se verifice starea de sănătate și compatibilitatea cu substanța injectată, denotă o absolută lipsă de discernământ medical din partea așa-zișilor decidenți, care astfel, a generat posibilitatea apariției multiplelor abuzuri exercitate din partea statului prin autoritățile desemnate spre a duce la îndeplinire vaccinarea populației din România.
3.Vaccinarea a fost transformată dintr-un act medical realizat cu scop preventiv, într-un act administrativ-politic ce ne este dovedit prin modul dolosiv (viclean)  de implementare, care nu are legătură cu sănătatea populației, ci exclusiv cu eradicarea dreptului și a libertății persoanei de a mai dispune de ea însăși.
Vă învederez că ființa umană este o ființă vie care posedă voință liberă, rațiune și simțire motiv pentru care, are dreptul inviolabil și imuabil de a dispune de ea însăși – principiu fundamental care este statuat inclusiv prin textele de lege în vigoare, ceea ce determină imposibilitatea supunerii ființei umane la un act medical împotriva propriei voințe.
4.Consimțămăntul pentru nici un tratament nu poate fi prezumat, condiționat și mai mult decât atât, este interzis a fi viciiat prin discriminare, amenințare, șantaj, hărțuire, intimidare și manipulare.
A SE REȚINE !!! Actul medical este un serviciu oferit (nu impus) la solicitarea oricărei persoane care cere, aflate în nevoia de a-și proteja starea de sănătate, indiferent dacă dorește să o facă preventiv sau terapeutic, motiv pentru care, consimțămăntul acesteia trebuie să reprezinte acordul de voință corect și neutru informat, liber exprimat, expres, neechivoc și neviciiat prin niciuna dintre formele viciului de consimțământ, respectiv eroarea, violența, dolul (viclenia) și leziunea”, a scris studenta Lilla Kolumbán.
Aceasta a solicitat Universității să respecte în primul rând drepturile, libertățile și interesele cetățenilor, implicit și ale studenților, respectând și aplicând dispozițiile imperative ale Legii Suverane a Statului român – Constituția României, pe care ea consideră că U.B.B. Cluj le-a încălcat prin emiterea Hotărârii nr.93/27.07.2021 ce condiționează prezența fizică a studenților la cursuri de testare sau vaccinare în noul an universitar.
Lilla Kolumbán își rezervă dreptul ca, în cazul în care Universitatea va ignora notificarea trimisă de ea, să facă „uz de toate procedurile legale împotriva oricărei persoane și/sau instituții de stat sau private care se fac vinovate de această situație (a condiționării participării la cursuri de vaccinare sau testare Covid, n.r.)”. Cu alte cuvinte, studenta și colegii ei care au încercat să-și facă auzită vocea prin mesaje și petiții și-ar putea continua demersurile și pe cale juridică.
Din informațiile primite pe surse, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj îngrădește nu doar accesul la cursuri în format fizic, ci și cazarea studenților în cămine, o măsură care îi va afecta grav pe cei veniți din provincie, care nu locuiesc în Cluj și nu consimt să fie vaccinați cu forța – o condiție care îi obligă, practic, să-și plătească locuința cu propriul corp, supus unor injecții experimentale pentru „binele” comunității.
În imagine: Afișul inofensiv răspândit de studenți, aprig cenzurat de UBB Cluj.
Sursa: Vlad Pârău/ ActiveNews 
guest
0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile