Actualitate

Copil de 7 ani mort în braţele medicilor – Copilul ar fi murit din cauza măştii de protecţie, pe care era obligat să o poarte non-stop chiar şi în pauze?

Un băiat, în vârstă de şapte ani, a murit, joi dimineaţă, sufocat, după ce i s-a făcut rău joi dimineaţă. Copilul a dezvoltat o insuficienţă respiratorie acută, medicii spunând că a ajuns la spital cu saturaţia de oxigen la 30%, iar plămânii nu au mai putut să îi oxigeneze creierul şi să ajute inima să bată.

Copilul, din localitatea Ibăneşti, a mers la şcoală doar în prima zi, după care a stat acasă, pentru că se simţea rău. Joi dimineaţă, micuţului i s-a făcut rău de la primele ore ale dimineţii. Starea de rău s-a accentuat, iar micuţul a fost luat de părinţi şi dus cu maşina la camera de gardă pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi.

Din cele spuse de părinţi cadrelor medicale, copilul era răcit de câteva zile şi lua un tratament acasă. Analizele arătau o stare septică, adică o infecţie puternică în organism, iar cadrele medicale au realizat că plămânii micuţului nu mai aduceau suficient oxigen în organism, practic acesta sufocându-se din această cauză.

„Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac. A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Dosar penal deschis de poliţişti

Medicii dorohoieni au testat copilul pentru Covid cu un test rapid, rezultatul fiind negativ, însă trupul micuţului a fost preluat de medicii legişti şi urmează a fi făcută o autopsie. Medicii iau în calcul şi o miocardită, o afecţiune gravă la nivelul inimii, cauzată de răceala de care suferea.

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. A fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Starea septică este o stare infecțioasă generalizată, cauzată de diseminarea unui germene patogen (adică a unui germene care poate provoca o boală) în întreg organismul, prin intermediul sângelui. Aceasta reprezintă o complicaţie care pune viaţa în pericol şi care poate să apară atunci când bacteriile, dintr-o alta infecţie, intră în fluxul sanguin şi se răspândesc în tot organismul.

În mod normal, fluxul sanguin nu conţine microbi, dar când bacteriile pătrund în acesta, se numeşte bacteriemie. Dacă bacteriile se înmulţesc, corpul reacţionează prin eliberarea unor substanţe chimice în sânge.

Aceste substanţe provoacă un răspuns inflamator care poate cauza leziuni ale organelor corpului. Septicemia necesită un tratament urgent în spital, deoarece poate duce rapid la distrugerea ţesuturilor sănătoase, la insuficienţa organelor şi la deces. Fără tratament prompt, această stare poate fi fatală.

Primarul localităţii Ibăneşti a declarat reporterului Observator că băiatul ar fi suferit de o răceală mai veche.

Informaţia iniţială a venit pe platoforma Fii Observator, iar martorul, la rândul său părinte, spune că din ceea ce se auzea la şcoală copilul ar fi murit din cauza măştii de protecţie, pe care era obligat să o poarte non-stop chiar şi în pauze.

„Eu am copiii la şcoală, că la noi e zonă galbenă, şi am văzut învăţătorii de acolo speriaţi şi ceilalţi copii. Am auzit că a murit un copil de 7 ani. Tatăl e asistent medical în sat. Din cauza măştii, aşa spuneau profesorii. El fiind mai grăsuţ, a intrat în comă şi nu a mai avut ce să îi facă”, a declarat martorul pentru Observator.

Ce spun poliţiştii?

„În cursul zilei de astăzi, am fost sesizaţi cu privire la faptul că un minor de 7 ani a decedat într-o unitate spitalicească de pe raza judeţului Botoşani. În cauză a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care a survenit decesul. De asemenea, a fost dispusă efectuarea unei autopsii pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani.

Sursa: Monitorul de Botosani/ Observator

Abonează-te
Notificare la
guest

10 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback instant
Vezi toate comentariile
Neagu
Neagu
2 ani în urmă

Nu e un vaccin, mastile ne fac rau, inhalam toate noxele expirate!! Iată daca parintii accepta asa ceva!!cei resposabili sa plateasca!!

Telefon
720543660
Bordianu Gheorghe
Bordianu Gheorghe
2 ani în urmă

De ce elevii poarta masca la școală??? Pentru aceasta mascarada??? Vreți sa omorâți populația României, în masa.. Ca sa va plătească cu bani buni, ocultele mondiale nebune și criminale, vinovat este Klaus Johannis Werner, Orban, Cuțu, Arahat, Cercel, TĂTARU, ETC.

Telefon
790881700
Educatie
Educatie
2 ani în urmă
Răspunde la  Bordianu Gheorghe

Câmpeanu Sorin ministru educație responsabil

Pavel Oana
Pavel Oana
2 ani în urmă

Buna

Telefon
918091041
Floarea
Floarea
2 ani în urmă

Nu e bună masca ,de multe ori simt că-mi vine să leșin nu as mai purta masca ,oricum inhalam aerul tot al nostru expiram și respiram și de fapt respiram ce expiram aerul nostru e foarte rău sper sa se ia măsuri Dumnezeu vede tot și El va face dreptate atiti oameni mor nevinovați că le baga la covid 😪😢😥 neadevăruri

Valentina
Valentina
2 ani în urmă

Fără cuvinte… Păcat un copil asa frumos și tânăr sa moara! Dumnezeu să-l odihnească în pace și condoleanțe familiei!

Telefon
3277765260
MamaMare
MamaMare
2 ani în urmă

Ce xauta copilul racit la scoala,mai ales daca lua tratament?

Ovidiu
Ovidiu
2 ani în urmă
Răspunde la  MamaMare

De proastă ce ești…

Dan
Dan
2 ani în urmă

Pentru cine stie sa citeasca.Medicii iau în calcul şi o miocardită
Pentru prostii care nu au cunostiinte medicale…..a murit din cauza mastii…atat ii duce mintea

Telefon
2158458422
Ionela
Ionela
2 ani în urmă

Legea este de vina își bat joc de copii noștri rosine rușine criminalilor