Actualitate, Social

2 Aprilie. Ziua de conștientizare a autismului. Mulți copii suferă de această tulburare

Data de 2 aprilie este marcată în calendar ca fiind Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Unul din 68 din copiii de pe planetă se confruntă cu această afecțiune. Această zi se celebrează din data de 2 aprilie 2007 prin hotărârea Agenției Generale a Națiunilor Unite.

În România, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de tulburări din spectrul autist. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație și este de aproximativ 4,5 ori mai frecvent în rândul băieților (1 în 42) decât în rândul fetelor (1 din 189).

Pentru a crește șansele de recuperare a copiilor care au autism Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată atrage atenția asupra faptului că este importantă diagnosticarea copiilor cu potențiale tulburări din spectrul autist la o vârstă cât mai fragedă, deoarece astfel cresc șansele de recuperare.

Afecțiunea prezentată nu se poate vindeca, dar, prin intervenții psihologice 47% dintre copiii autiști ajung să ducă o viață independentă la maturitate. În cazul în care nu se face terapie, situația se agravează foarte tare, în timp.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile