Actualitate

4 decese în Rusia corelate cu vaccinul anti-coronavirus, Sputnik V. Alte persoane au dezvoltat complicații

În Rusia s-au înregistat 4 persoane decedate după vaccinarea cu serul anti-coronavirus Sputnik V. Trei dintre acestea erau femei, în vârstă de 51, 69 și, respectiv, 74 de ani, în timp ce al patrulea caz nu a fost încă identificat în documente. Cauzele deceselor au fost legate de inimă, plămâni, dar și de zahărul din sânge, spune Antena3.

Reacții adverse întâlnite

Alte persoane au dezvoltat complicații, printre care și un tânăr de 25 de ani. Reacțiile adverse s-au manifestat prin dificultăți de respirație, convulsii, slăbiciune musculară, hipertensiune arterială, dureri de cap, febră și amețeli.

Legătura cu vaccinul

Virologul senior de la Institutul Gamaleya din Moscova, Denis Lugunov, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V a precizat astfel:

„Am solicitat informații despre acest caz și … am obținut un răspuns. Acest caz nu este fals…Cazul a fost investigat. Nu s-a găsit nicio asociere cu vaccinarea”, a adăugat Logunov”.

EMA se ocupă de caz

Tot în această direcție, EMA a intrat pe fir declarând că examinează în prezent Sputnik V pentru aprobare la nivelul UE .”Putem confirma că toate rapoartele sunt tratate serios de către EMA și evaluate în mod direct”, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile