Actualitate

6 ani de la tragedia Colectiv: Cîțu, călcat în picioare de români. Ziua pe care nu o va uita în veci: „Of, tu ai scăpat…”- Iohannis nu a mai mers la comemorarea Colectiv. Al doilea an în care președintele lipsește Citeşte întreaga ştire: Klaus Iohannis nu a mai mers la comemorarea Colectiv. Al doilea an în care președintele lipsește

Premierul demis Florin Cîțu a „aprins o lumânare”, sâmbătă, 30 octombrie, în memoria victimelor de la fostul club Colectiv, unde concertul susţinut de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War” în anul 2015, s-a soldat cu moartea a 64 de persoane, majoritatea tinere, și rănirea a aproape 200. Liberalul, care a participat la evenimentul de acum șase ani, a fost aspru criticat pentru atitudinea sa, românii făcând trimitere inclusiv la persoanele decedate în spitalele din țară.

Reacții extrem de dure și acide ale românilor, după ce premierul demis Florin Cîțu a transmis public că a „aprins o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv”, așa cum face „an de an”.

„Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a scris președintele PNL pe pagina sa de Facebook, publicând și o fotografie a monumentului de la Colectiv.

Florin Cîțu, luat la șuturi de români

Postarea lui Florin Cîțu a strâns într-o oră peste 350 de comentarii, în care românii îl acuză de ipocrizie, ticăloșenie, nesimțire, precum și de incompetență, în contextul în care, deși a preluat puterea, incendiile sunt semnalate inclusiv în spitale.

„Au pierit? Domnule Cîțu, s-au martirizat din cauza autorităților incompetente și care ne conduc și azi.”, a scris un român în secțiunea de comentarii a postării premierului demis.

„Doar de Colectiv vorbești, dar câte spitale au ars în regimul PNL? Pentru acei morți nu aprinzi lumânări?”, a pus problema un alt cetățean. „Superman, ce ai făcut ca să nu mai avem acest lucru?”.

„Of, tu ai scăpat…”/„Să aprinzi și pentru cei din mandatul tău”

„Of, tu ai scăpat…”, a scris un internaut, după ce Florin Cîțu a spus că a participat la concertul de la Colectiv.

„Dacă exista ceva „fantastic” la tine, acel ceva este ticăloșia profundă! Ai tupeul, nesimțire şi obrăznicia absolut revoltătoare și dezgustătoare să te agăți de o dramă (care a tot fost folosită cu cinism de dreapta pentru a obține capital politic), deşi în mandatul tău oamenii au murit şi mor cu zile (fie arşi în spitale, fie privați de măsurile, de tratamentul, de dotările și de personalul atât de necesare), în timp ce se dădeau/dau tunuri financiare în vremea pandemiei! Pentru asta nu simți durere, ticălosule?!?”, a notat un utilizator.
„Să aprinzi (n.r. lumânări) și pentru zecile de mii din mandatul tău”, a notat un altul. „Ți se rupe, bre!…Las-o baltă”, a concluzionat altul.
„Tu ești unul dintre cei care NU au dreptul moral sa vorbească despre această tragedie.
Motivele aparțin în mare parte moralității,dacă cunoști acest cuvânt.
Restul sunt populisme imocrite”

Klaus Iohannis nu a avut  astăzi în agendă participarea la evenimentele de comemorare dedicate victimelor din incendiul de la Colectiv, așa cum s-a întâmplat în fiecare an de la tragedie, cu excepția anului 2017. Nici aleși din Senat sau din Camera Deputaților nu au ajuns, în cursul dimineții, dar, la fel ca președintele, au trimis coroane prin reprezentanți.

Abonează-te
Notificare la
guest

0 Comentarii
Feedback instant
Vezi toate comentariile
0
Spune-ți si tu părerea.x